Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ επέλεξε την Διακαινήσιμο εβδομάδα για να δημοσιοποιήσει μια επιστολή του προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με το προσφιλές του, βέβαια, θέμα, ήτοι "την παναίρεση του Οικουμενισμού" και πώς αυτή θα καταδικασθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος. 
Το ερώτημα που έρχεται αυθόρμητα στα χείλη κάθε ανθρώπου που παρακολουθεί στοιχειωδώς τα - ως πλημμυρίδα - κείμενα του Σεβ. Πειραιώς και των "αντιοικουμενιστών" συνεργατών του, είναι: Σε ποια ιεραρχία απευθύνεται ο Σεβασμιώτατος; Σε αυτήν που περιγράφει ο υπεύθυνος του Γραφείου Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Μητροπόλεώς του αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος
"...Το ιστορικό αυτό γεγονός [ενν. τη διοργάνωση συνεδρίου για τον Οικουμενισμό], το οποίο έχει ήδη καταγραφή στην νεότερη εκκλησιαστική μας ιστορία, δυστυχώς δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα στην Ιεραρχία μας. Διότι ενώ θα έπρεπε κυριολεκτικά να συγκλονίση τους Ιεράρχες μας, να τους προβληματίση και να τους πείση να ασχοληθούν επί τέλους συνοδικά και να πάρουν θέση απέναντι στην αίρεση, αυτοί το προσπέρασαν αδιάφοροι. ...Δεν πονά λοιπόν και δεν οδύρεται η Ιεραρχία μας πρό αυτού του τραγικού φαινομένου, δεν σπαράσσεται να βλέπη τα λογικά της πρόβατα να αποσχίζονται και να αποχωρίζονται από την μάνδρα της, σκανδαλιζόμενα από την στάση της; Πως προσπερνά το οδυνηρό και συγκλονιστικό αυτό γεγονός, σφυρίζοντας αδιάφορα; Πως αμελεί να πράξη το καθήκον της, το οποίον ας σημειωθή, προβλέπεται από τους ίδιους τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας;... Ποιά άραγε απολογία θα δώσουμε, Σεβασμιώτατοι αρχιερείς, την ημέρα της κρίσεως προ του φοβερού βήματος του Χριστού για την αμέλειά μας αυτή; Τι έχουμε να φοβηθούμε; Μήπως μας καθαιρέσουν κάποια εκκλησιαστικά ρετιρέ; Τιμή και καύχημά μας, γιατί έτσι αξιωνόμαστε, να μιμηθούμε έστω και στο ελάχιστο τους αγίους Πατέρες μας. Ανάδειξε Κύριε στους εσχάτους καιρούς,που μας επεφύλαξες να ζήσουμε, αξίους και αγίους και ομολογητές Ιεράρχες προς καταισχύνην της πλάνης και δόξαν της αγίας Σου Εκκλησίας, «ην περιεποιήσω διά του ιδίου Σου αίματος»." 
Είναι προφανές ότι ο αρχιμ. Παύλος εγκαλεί την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο θέμα του Οικουμενισμού, για αδιαφορία, για προσπέρασμα "σφυρίζοντας αδιάφορα", για παράβαση καθήκοντος, για αμέλεια κ.ο.κ. 
Προσωπικά δεν γνωρίζω πολλούς κληρικούς Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος να γράφουν κατ΄αυτόν τον τρόπο για την Ιεραρχία. Πρόκειται, μάλλον, για κατόρθωμα - καλύτερα, κατάκτηση! - κληρικών μόνο της Μητροπόλεως Πειραιώς. 
Αλλά και στην απάντησή του σε άρθρο του Μ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Τσέτση, ο ίδιος κληρικός (Παύλος Δημητρακόπουλος), γράφει "ὅτι ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος δὲν εἶναι μόνον οἱ Ἱεράρχες, ποὺ συγκροτοῦν τὸ σῶμα τῆς Ἱεραρχίας, οὔτε μόνον οἱ ἀκαδημαϊκοὶ διδάσκαλοι, τοὺς ὁποίους μνημονεύει στὸ ἄρθρο του [ενν. τον π. Γ. Τσέτση]. Εἶναι ἐπίσης καὶ ὁ ὑπόλοιπος κλῆρος καὶ ὁ πιστὸς λαὸς τοῦ Θεοῦ". 
Πράγμα που σημαίνει ότι η Ιεραρχία πρέπει να πάρει και την έγκριση του ...περίφημου "πιστού λαού" για να συμμετάσχει στο Π.Σ.Ε. ή στους διαλόγους. Και άρα βήμα δεν πρέπει να κάνει η Ιεραρχία χωρίς την έγκριση του "πιστού λαού". Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μας πει ο αρχιμ. Παύλος και οι όμοιοί του από ποιους αποτελείται αυτός ο "πιστός λαός"... τον οποίο επικαλούνται εις εύκαιρον βοήθειαν... Αν ο "πιστός λαός" απαρτίζεται από μερικές χιλιάδες που υπέγραψαν την χρυσαυγίτικη "Ομολογία Πίστεως", τότε η Ιεραρχία καλώς δεν λαμβάνει υπ' όψιν της αυτούς τους ..."σεσωσμένους" (κατά την γνώμη τους). 
Σε πρόσφατο κείμενό του, ο έτερος "αντιοικουμενιστικός" αστήρ της Μητροπόλεως Πειραιώς π. Άγγελος Αγγελακόπουλος "βλέπει" στην έκδοση της Μ. Εβδομάδος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος του 1978 "χείρα" ή  "διορθωτική πέννα" της "παναίρεσης του διαθρησκειακού οικουμενισμού"(!!!).
Κατόπιν αυτών - των άκρως ενδεικτικών - διερωτάται ο καθείς: Αυτή η υπνώττουσα ιεραρχία, η αμελής, αυτή που διορθώνει μέχρι και τα Εγκώμια της Μ. Παρασκευής χάριν του Οικουμενισμού, η διαβρωμένη - κατά πως μας περιγράφουν οι κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς - αυτή θα αποκηρύξει συνοδικώς τον Οικουμενισμό, όπως ζητάει με επιστολή του ο Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ; 
Πάντως ο Σεβασμιώτατος, αν και "αγωνιστής και ομολογητής", φέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας δεν εκφώνησε "μεγάλη τη φωνή" τα περσινά "αναθέματα". Μήπως τελικά προτίμησε να τα καθιερώσει "συνοδικώς"; Ίσως δεν έχει άδικο. Να μη φαίνεται μόνον αυτός γραφικός... 
Π.Α.Α.
Διαβάστε και το συναφές άρθρο της Ιδιωτικής Οδού:
Ενορχηστρωμένη επίθεση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από κληρικούς της Μητροπόλεως Πειραιώς

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη!
Εσύ ως πτυχιούχος θεολόγος πώς βλέπεις το γεγονός οτι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν κρατά τις Η' και Θ' Οικουμενικές Συνόδους;
Και μόνο αυτό το γεγονός είναι απίστευτο!
Και μάλιστα να μη δίνουν σημασία και στα αιτήματα μητροπολιτών να αναγνωρισθούν επιτέλους ΕΠΙΣΗΜΩΣ αυτές οι 2 Οικ. Σύνοδοι.
Αν είναι δυνατόν! Που φτάσαμε! Να χρειάζονται αναγνώριση δύο Οικουμενικές Σύνοδοι από μια τοπική Εκκλησία!!! Ή να δύναται ο οιοσδήποτε να 'διαγράφει' για Χ, Ψ λόγους όποιες οικουμενικές Συνόδους θέλει!
Έναν λόγο βρείτε και πείτε μου, γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος δεν κρατά και δεν τιμά αυτές τις Συνόδους, που να στέκει όμως και να μην αναφέρεται σε άλλα αντί άλλων!

Ανώνυμος είπε...

o δε πειραιως ουκ ηβουληθη συνιεναι εγινε θεατρον και αγγελοις και ανθρωποις, πιστευω οι καλαθοι των...... θα γεμισουν απο τους γελωντας τον μητροπολιτας

Ανώνυμος είπε...

Να συγκληθεί Σύνοδος με θέμα: "Η αδολεσχία του Πειραιώς Σεραφείμ και των συν αυτώ" να τελειώνουμε... Ειδάλλως να αποτειχισθεί από μόνος του και ο ίδιος και να πάει να βρει τους ομοίους του...

Ανώνυμος είπε...

Από που να αποτειχισθεί; Από το σπίτι σου ή το χωράφι σου; Θέλει ο προοδευτικός χριστιανός τον φασισμό του να κρύψει ...και η αδολεσχία του Πειραιώς δεν τον αφήνει!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως στην ιστορία της εκκλησίας και των συνόδων οι λαϊκοί και απλοί Ιερείς συμμετείχαν στις συνόδους, οπότιε γιατί Ανδριόπουλε χλευάζεις την συμμετοχή αυτών;

Ανώνυμος είπε...

Να συγκλιθεί σύνοδος για την ανωνυμία των blogs!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας καλέσει πρώτα λαικούς και κληρικούς(κι εννοείται όχι εγκάθετους) ο Πειραιώς να συναποφασίσουν για τις απείρου κάλλους εγκυκλίους,τα αλήστου μνήμης αναθέματα,τις συνεχείς και εμμονικές μηνύσεις του και γενικώς για όλες τις σχιζοειδείς "ποιμαντικές" ενέργειες του,και μετά ας ζητήσουν οι υποστηρικτές του να μετάσχουν στις εργασίες της Συνόδου για να καταθέσουν την αυτοαποκαλούμενη "ομολογία" τους.

Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Μάθε να γράφεις το συγκλη(ι)θεί και μετά να ανεβάζεις σχόλια... Η επωνυμία μας μάρανε...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης να συγκληθεί σύνοδος με θέμα: "πως τολμά ο πειραιώς να επιλέγει τη Διακαινήσιμο εβδομάδα για να δημοσιοποιήσει μια επιστολή του προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος".
Ακούς εκεί θράσος;;

Ανώνυμος είπε...

Ποια ανωνυμία εννοείς, ανώνυμε κι εσύ; Ο Ανδριόπουλος πάντα δεν υπογράφει; Ας βγει ο Σεραφείμ να τον καταγγείλει/μηνύσει για αυτά που γράφει και θα δεις πόσοι (κι από τη Σύνοδο) θα τον υπερασπιστούν... Είναι απλό το θέμα: Ο Πειραιώς έχει ξεφύγει και δεν υπάρχει τρόπος να τον συμμαζέψουν...

Ανώνυμος είπε...

Ομολογια πιστης γινεται μονο μπροστα σε δημιο η σε απολυση απο δουλεια -πχ επι ΕΣΣΔ - η τελος παντων σε παρομοιες καταστασεις . Υπο αυτη την ενοια εφοσον οι υπογραψαντες την εν λογω ομολογια πιστης που αναφερει ο ιστολογος δεν ειχαν πραγματικη συνεπεια εναντιον τους -ειδικα οι λαικοι - δεν ηταν πραγματικα ομολογια πιστης .Αλλα με ξενισε κατι που εγραψε ο ιστολογος . Οτι η συγκεκριμενη ομολογια ειναι χρυσαγιτηκη . Δηλαδη χιτλερικη . Εγω απο περιεργεια σημερα διαβασα -εψαξα στο ιντερνετ και την βρηκα - την συγκεκριμενη ομολογια πιστης . Στο blog Ορθοδοξια . Απλα διαφωνει σε καποιες ενεργειες του Οικουμενικου Πατριαρχειου . Αλλα το εν λογω κειμενο ειτε συμφωνει καποιος μαζι του ειτε διαφωνει ειτε ειναι αδιαφορος απεναντι του δεν περιεχει τιποτα χιτλερικο η φασιστικο η κατι τετοιο . Απο που και ως που οποιος διαφωνει με καποιες ενεργειες του Πατριαρχειου βαφτιζεται χιτλερικος ; Πολυ βαρια κατηγορια . Ειναι αυτο που λεμε δολοφονια γνωμης . Χριστος Ανεστη . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Θράσος είναι να το παίζει ο Πειραιώς υπερορθόδοξος και υπερασπιστής του γένους! Μόνος αυτός και κανένας άλλος! Θα τρελαθώ τελείως! Κοιτάξτε να συμ-μαζευτείτε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΩΝ Η΄ΚΑΙ Θ΄ ΣΥΝΟΔΩΝ! ΑΓΝΟΥΝ ΟΙ ΑΘΕΟΛΟΓΙΤΟΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ 10΄ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΌΔΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΌ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΈΣ ΣΥΝΟΔΟΥς Η ΓΙΑ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ; ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΡΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΑΣ! ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΝΟΎΝ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥς ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟΝ 20 ΑΙΏΝΑ ΔΙΑΚΌΝΗΣΑΝ ΜΕ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΎΝΗ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΦΛΩΡΌΣΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΊΝΘΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕΠΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΜΟ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΙΚΗΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥς ΣΤΑΖΟΥΝ ΠΥΟΝ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΧΥΡΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΘΑΔΕΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΠΟΧἨ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη!
A.M., ψάξε να δεις και ποιοι έκοψαν την γλώσσα του αγίου Μαξίμου του Ομολογητού και γιατί!
(Έπαυσε το μνημόσυνο του τότε Πατριάρχη για τον απλούστατο λόγο οτι δεν κρατούσε τις Συνόδους!!)
Αν ήταν γνωστός από τοτε ο Χιτλερ ίσως, πριν του κόψουν την γλώσσα, να τον έλεγαν και Χιτλερικό!

Εδώ μπαίνει το απλούστατο ζήτημα: Μπορεί ο οποιοσδήποτε να 'διαγράψει' μια Οικουμενική Σύνοδο ως μη γενόμενη έτσι γιατί δεν τον βολεύουν οι αποφάσεις της;;;!
Αν δεν μπορεί τι πρέπει να γίνει; Να μνημονεύεται από τους Επισκόπους;

Ελπίζω να έχει ο ιστολόγος το θάρρος να απαντήσει και στο 1ο μου σχόλιο, 9 Μαΐου 2013 - 12:02 μ.μ.

Αντώνης


Ανώνυμος είπε...

Καιρό είχατε να ασχοληθείτε με τον Πειραιώς κ. Ανδριόπουλε...
Μην ξεχάσετε επίσης να γράψετε και για τον Κονίτσης... Πώς τολμά και γράφει τέτοια πράγματα στο αναστάσιμο μήνυμά του; Πήρε κι εκείνος την άδειά σας; Ελπίζω τουλάχιστον αυτή τη φορά ο Πειραιώς να μη σας απαντήσει. Οι εμμονές σας καταντούν γραφικές...

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Ανώνυμε 9 Μαίου, 2.24 μμ. Υπάρχει τρόπος να τον συμμαζέψουν τον "Αγιο" Πειραιώς, ο οποίος διαρκώς ομιλεί περί Όγδοης και Ένατης "Οικουμενικής" Συνόδου, στη μανία του να εξουθενώσει τον "αιρεσιάρχη Πάπα". Ο τρόπος συμμαζέματος; Απλώς, να τον καθίσει στο σκαμνί η Ιεραρχία, επί αθετήσει της Ομολογίας Πίστεως που έδωσε την μέρα της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, και με την οποία διακήρυττε πως "αποδέχεται τας αγίας επτά Οικουμενικάς Συνόδους". Μόνο αυτές και καμιά άλλη!! Συνήθεια του όμως να λέγει και να ξελέγει!!! Τελικά καταντά γραφικός. Ταλαίπωρη Εκκλησία της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν πάτε να τον συμμαζέψετε εσείς οι ταλιμπάν του Οικουμενισμού; Να του τα ψάλλετε από κοντά αν σας βαστάει! Αλλά μέχρι το πληκτρολόγιο είναι η θρασύτητα και η γραφικότητά σας. Κλασσικοί δειλοί νεοταξίτες που με τις απειλές και τις κραυγές τους, νομίζουν ότι θα τους φοβηθεί ο Πειραιώς...

Ανώνυμος είπε...

Χρυσαυγίτικη η Ομολογία Πίστεως;;
Ρε τι άλλο θα ακούσουμε!!
Και να σκεφτεί κανείς πως όταν υποφράφονταν η Ομολογία Πίστεως, ...μεσουρανούσε ακόμα ο λάιτ Καρατζαφέρης, με τη φασιστική Χ.Α. ακόμα στο 1% !!

Ανώνυμος είπε...

@6:16
Tώρα που τα έσπασε με τα γυμνασμένα και ξυρισμένα φιλαράκια του μπορεί και να το σκεφτούμε,πριν φοβόμασταν μη φάμε καμιά λεπιδιά.Είμαστε και κάπως σκουρόχρωμοι,άστο καλύτερα..

@6:19
Έχεις σκεφτεί οτι ο χαρακτηρισμός μπορεί να είναι και μεταφορικός και να αναφέρεται στη νοοτροπία των"ομολογητών" η οποία ελάχιστα διαφέρει από των ορίτζιναλ χρυσαυγιτών;Ή μήπως νομίζεις οτι οι φασίστες φωλιάζουν μονάχα σε αυτό το μόρφωμα κι όχι σε άλλους κοινωνικούς χώρους,εν οις και η Εκκλησία;'Αλλωστε,μερικούς,όνομα και μη χωριό,φαεινούς αστέρες της "ομολογίας"κάποιοι είχαμε την τύχη να τους συναναστραφούμε και ακαδημαικώς και η εμπειρία μας έμεινε αξέχαστη...

Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΒΛΑΒΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΠΛΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ.....ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Α.Μ. 9 Μαίου
Μιλάς πολύ λογικά, αλλά δυστυχώς έχεις πέσει πάνω σε τοίχο με πωρωμένες αντιλήψεις.
Ματαιοπονείς.

Ανώνυμος είπε...


Αγαπητοί μου, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
Ο Άγιος Πειραιώς μια χαρά τα λέει
Δυστυχώς κάποιοι σχολιαστές δέν εξετάζουν τήν ουσία των-εκάστοτε-
προτεινομένων από μέρους του, αλλά,
καθώς είναι αρνητικά τοποθετημένοι
απεναντί του, χλευάζουν με διάφορα γραφικά ευφυολογήματα αντί της
καταθέσεως,τεκμηριωμένου,αντιθέτου
λόγου ή προτάσεων. Αντί, λοιπόν,
του δύσκολου έργου, που είναι να καταθέσεις υπεύθυνο λόγο,το εύκολο,
που είναι τα χλευαστικά σχόλια.
Αγαπητοί μου ο λόγος και οι, κατά
καιρούς, προτάσεις του Αγ.Π. είναι
καλά τεκμηριωμένες και για τόν λόγο
αυτό δεν βλέπω καμμία σοβαρή αμφισβήτηση στα όσα γράφει στο τελευταίο υπόμνημά του. Μόνον τα γνωστά ανάλαφρα παραεκκλησιαστικά
σχόλια και "ταμπέλες" υβριστικού
περιεχομένου.
Ο λόγος του και οι προτάσεις του
βρίσκονται παραπάνω και περιμένουν
την βάσανο τής σωστής κριτικής για
να ενημερωθεί τό Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος περί Οικουμενισμού κλπ.
Η προσπάθεια που καταβάλεται για
τήν, μέσω χλευασμού του προσώπου
του, υποβάθμιση του γόνιμου διαλόγου δέν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ.
Χ.Ι.Δ


Ανώνυμος είπε...

Επί τελους λυπηθείτε αυτόν που με άσπρα πλέον γένια κάθεται στον πικραμένο θρόνο του μητροπολίτη Πειραιώς. Όσοι τον πλαισιώνεται με τις ψευτοθεολογικές δοκησισοφίες σας που δεν αντέχουν σε κριτικὴ τον βυθίζετε στο έρεβος της μεγαλομανίας που τελικά θα τον εξοντώσει, Έλεος μην παροξύνετε την ψυχική του ταραχή.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 9,47
Ανεπιτυχής η αμπελοψυχολογική ανάλυση.
Η αλήθεια είναι ότι ο εν λόγω, έχει υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, και προσπαθεί να το επιτελέση με όλες του τις δυνάμεις, και σε όλους τους τομείς, ώστε να δώσει "την καλήν απολογίαν, επί του φοβερού βήματος του Χριστού", την ώρα του θανάτου του.
Αν είχαν τέτοια αίσθηση και οι Πολιτικοί, αλλά και όλοι μας, ο καθένας στη δουλειά του, θα ήταν η Χώρα και η Κοινωνία απείρως καλύτερες !

Panos είπε...

Το ότι τα αναγνώσματα της εσπερινής λειτουργίας του Μ. Σαββάτου (όπως και αυτά την παραμονή των Χριστουγέννων και των Φώτων) καταργήθηκαν από το Τ.Μ.Ε. ο εν λόγω αρχιμανδρίτης δεν το γνωρίζει; Εγώ μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90 δεν γνώριζα την ύπαρξή των εφόσον τα εγκόλπια Μ. Εβδομάδος δεν τα περιείχαν.
Και τώρα τι να κάνουμε; Να διαβάζουμε 15 αναγνώσματα το Μ. Σάββατο;

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ σοβαρή επιχειρηματολογία προς αντίκρουση των όσων καταθέτει
ο Άγ.Πειραιώς.
Απ' ότι, όμως, φαίνεται ελλέίπει,
διότι απαιτούνται "κότσια" γι'αυτές
τίς δουλειές, τα οποία απουσιάζουν.
Αντ' αυτού ειρωνικά σχόλια, χλεύη,
απόπειρα συντάεως ψυχογραφήματος,
και τόσα άλλα εκτός θέματος.
Επί του θέματος, λοιπόν !!

Related Posts with Thumbnails