Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΗΣ ΕΤ1 ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΣΤΕΡΗ


Την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου μετά τη Θεία Λειτουργία θα προβληθεί η γνωστή εκπομπή Αρχονταρίκι, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει με επιτυχία επί σειρά ετών ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.
Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου είναι ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Λεωνίδας Αστέρης. 
Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στο Φανάρι και τον Σύνδεσμο Μουσικοφίλων Πέραν στην Κωνσταντινούπολη.
Νομίζω πως είναι η πρώτη μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λεωνίδα Αστέρη, κι απ' αυτή την άποψη η εκπομπή - αφιέρωμα σ' αυτόν αποτελεί και μια συμβολή στην καταγραφή των απόψεων ενός μεγάλου της ζώσας ψαλτικής Πατριαρχικής παράδοσης κι ενός γνήσιου Ρωμιού της Πόλης. 
Η Ιδιωτική Οδός δημοσιεύει σήμερα, εκτός από το τρέιλερ της εκπομπής, φωτογραφίες από τα γυρίσματα που τράβηξε ο Δημήτρης Ν. Σαμπαζιώτης.2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συγχαρούμε τον Σεβ. Δημητριάδος ότι ηξιώθη ως αμφιτρύων της εκπομπής "Αρχονταρίκι" να ξενίσει εις αυτήν τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε. και βεβαίως και τον Μουσικολογιώτατο Άρχοντα κ. Λ.Αστέρη ότι ηγαθύνθη να συμμετάσχει στην εκπομπή! Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι στην τελευταία φωτογραφία της αναρτήσεως, τη φωτογραφία με τα μέλη της χορωδίας του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν Κωνσταντινουπόλεως, ότι μεταξύ των άλλων μελών διακρίνεται στην δεύτερη σειρά -με κοστούμι και γραβάτα- ο κ. Αχιλλέας-Απόστολος Τίγκας, εξ' αυταδέλφης εγγονός του Μεγάλου και πάνυ Μουσικολογιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου (του Βαλληνδρά, +2008). Και αύθις, ως και άλλοτε, το επισημαίνουμε, λίαν πάντοτε περιχαρείς ότι η μουσικολογική παράδοση της οικογενείας Βαλληνδρά ανθεί και φέρει κι' άλλο και δη στον χώρο της ακμής και της γνησίας καλλιεργείας της ψαλτικής Πατριαρχικής παράδοσης, ήτοι στην Κωνσταντινούπολη!

c gkounelas είπε...

Ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης Λεωνίδας Αστέρης κατόρθωσε να συνδυάσει στο πρόσωπό του αφ'ενός μεν τη μακραίωνη Μουσική Παράδοση του Πατριαρχείου, αφ'ετέρου δε το Λυρικό Τραγούδι και μάλιστα με άριστο τρόπο και τα δυο, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο! Όσο για το ήθος και το ύφος του: αληθινός Άρχοντας!

Related Posts with Thumbnails