Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΩΣ ΤΗΝ "ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ"


Το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας Κόσμος της Πάτρας (17.5.2013) στηρίζεται, προφανώς, στην πρόσφατη, σχετική ανάρτηση της Ιδιωτικής Οδού. 
Μετά την είδηση ότι ο Σταυρός του Μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου θα μεταφερθεί στη Ρωσία, προς προσκύνησιν υπό των ομοδόξων αδελφών, μόνο ένα σχόλιο αρμόζει:
Είναι ευκολότερο να μεταφερθεί ο Σταυρός του Αποστόλου στη Ρωσία, από το να επισκεφθεί ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος την Πάτρα, στο πλαίσιο της επικειμένης επισκέψεώς του στην Ελλάδα,  και να προσκυνήσει στο Ναό του Πρωτοκλήτου. 


Πάνω στην ώρα, το Επιμελητήριο Αχαϊας προβάλλει με τον δικό του τρόπο την Πάτρα ως "Αποστολική Πόλη όλων των Ορθοδόξων"!
Στην έκδοση TRAVEL magazine που ετοιμάσθηκε ειδικά για το 1ο ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ FORUM που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 16 και 17 Μαϊου 2013, προβάλλεται η Πάτρα ως Αποστολική Πόλη όλων των Ορθοδόξων, με κείμενο στην Ρωσική γλώσσα! Νομίζω πως είναι το πρώτο κείμενο στα ρωσικά με πρωτοβουλία πατρινού φορέα, που αφορά στον πολιούχο Άγιο Ανδρέα. 


Το Επιμελητήριο Αχαϊας θα συμμετάσχει και στο Β’ Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού, που διοργανώνει προσεχώς η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων) και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη συμμετοχή από Ρωσικές αποστολές.
Αυτά επί του παρόντος από το ...μέτωπο του θρησκευτικού τουρισμού, σε σχέση με την Πάτρα.
Νομίζω πως έχουμε να δούμε πολλά ακόμη...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη,

Όταν η "ιερά διπλωματία" που βασίζεται στην αρχή: "μη διαταρακτούν οι σχέσεις μου κι΄ας σβήσει οικονομικά η Πάτρα", γίνεται οδός δημοσία (και όχι σαν την δική σου) τότε τι άλλο θα δούμε και θα πούμε;
Ειδωλολατρεία ο καρνάβαλος που αφήνει και κανά ευρώ στην πόλη!

Ιδού η Πάτρα ιδού και το...

Υπογραφή:
Γνωστός άγνωστος της πλατείας Αγ.Ανδρέα.

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:ΤΙ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ! ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΝΤΡΕΑ ΕΚΛΕΙΣΕ. Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

θρησκευτικός τουρισμός γίνεται, αλλά κατά την αντίστροφη φορά !
Η Μητρόπολη Πατρών διοργανώνει εκδρομή στο Πατριαρχείο, κατά την ονομαστική εορτή του Πατριάρχη, τον Ιούνιο !
Μπορείτε κύριε Ανδριόπουλε να δηλώσετε συμμετοχή !

Related Posts with Thumbnails