Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΡΗΣΕΙΣ ...ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος προς βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου:
Κυρία Κανελλοπούλου, λίγη σεμνότης και λίγη ντροπή σας χρειάζονται! Αποτελούν στολίδι για την γυναίκα! Άλλωστε στα καθαρώς επισκοπικά μας καθήκοντα δεν σας διορίσαμε ούτε Σύμβουλο, ούτε πολύ περισσότερο ελεγκτή! Καθήστε, λοιπόν, κυρία μου, στ’ αυγά σας! «Μη, πέρα των πεδίλων!» Εάν δεν ήμουνα Ιεράρχης, θα σας έλεγα το λαϊκό ρητό «κυττάξτε τη στραβομάρα σας». Αλλά ως Ιεράρχης δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την ορολογία! Επαναλαμβάνω: Καθήστε στ’αυγά σας! ... Τι θέλετε, λοιπόν, και ασχολείσθε με την Εκκλησία; Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και οι χριστιανοί με την Εκκλησία τους! Δεν νομιμοποιείσθε, ώστε να ασχολείσθε μαζί μας. Αγαπητή μου Κυρία Κανελλοπούλου, περαστικά σας! 
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για Γερμανούς 
Ανοίξτε το διαδίκτυο να δείτε αυτή η χώρα η δήθεν σπουδαία και η οποία έχει αρχές, φιλοσοφία και άλλες τέτοιες αηδίες - την Γερμανία εννοώ - ασχολείται το Κοινοβούλιο της με νόμο για την κτηνοβασία, αυτοί οι άθλιοι, οι γελοίοι, οι ανόητοι.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας λένε ότι θέλουν αρκεί να μην τους πληρώνει-μεταφορικά και κυριολεκτικά- ο λαός αυτούς τους τύπους με τα περιεργα ενδυματα.

Ανώνυμος είπε...

Πού κολλάνε στην όλη υπόθεση τα "περίεργα ενδύματα"; Αν έχει τα κότσια ο πρώτος ανώνυμος ας καταθέσει ουσιώδη αντιρρητικό λόγο στο λόγο των δύο ιεραρχών κι ας αφήσει τις σοφιστείες ενδυματολογικού τύπου.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη απάντηση από τον Αμβρόσιο προς την ανύπαρκτη για την Αχαΐα βουλευτίνα. Δεν την έχω δει ποτέ στην Αχαΐα. Δεν της πέφτει λόγος για τα όσα λένε οι εξ Αχαΐας επίσκοποι. Ας μας μιλήσει για τηλεόραση και θέατρο και πολύ της πάει.

Ανώνυμος είπε...

...που μας κάνουν του δήθεν πολιτισμένους ποδοπατώντας μας με τον αέρα του κυρίαρχου εξουσιαστή. Όλα για το συμφέρον τους! Είδατε τη συμπεριφορά στην σταυρωμένη Κύπρο. Και εδώ! 75% η ανεργία στους νέους της Μακεδονίας! 5 από τις 10 φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα! Η γελοιότητά τους σεβασμιώτατε Άγιε Πειραιώς πάτερ Σεραφείμ δε φαίνεται μόνο στην διαστοφή τους αλλά κυρίως στον τρόπο που φέρονται στον αδύναμο και εμπερίστατο άνθρωπο. Αυτός είναι ο πολιτισμός τους. Το έδειξαν και παλιότερα, το δείχνουν και τώρα. Μπράβο στο σεβασμιώτατο Πειραιώς για το θάρρος και την παρρησία του. Λέει την αλήθεια!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Σεβασμιότατε Σεραφείμ! Ας τα πει κάποιος επιτέλους...

Ανώνυμος είπε...

Εύγε άγιε Πειραιώς! Πείτε τα κι ο λαός είναι μαζί σας!

Ανώνυμος είπε...

Ωχ,σκάσανε μύτη συντεταγμένα τα υπερελληνορθόδοξα τρολς..

Υ.Γ Αν γράψω ευθαρσώς οτι κατά τη γνώμη μου οι λόγοι των συγκεκριμένων δεσποτάδων ξεχειλίζουν μίσος,φανατισμό,αλαζονία και γελοιότητα θα αποσπάσω άραγε τον έπαινο του φίλου των 6:00 μ.μ για τα "κότσια" μου;
Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Ανδριόπουλος έβαλε στην ανάρτηση ειρωνικό τίτλο.
Είναι υπέρ του Σύριζα ή υπέρ των Γερμανών ?

Ανώνυμος είπε...

Χ.Κ.
Βλέπουμε και την ποιότητα των δικών σου λόγων, που ακολουθείς "καλύτερους" δεσποτάδες, και όχι αυτούς !

Ανώνυμος είπε...

Γράψε Χ.Κ. μια περισπούδαστη νεοορθόδοξη ανάλυση σαν κι αυτές με τις οποίες κατά καιρούς μας "ψυχαγωγείς" λόγω της απέραντης φαιδρότητάς τους και άσε τις ειρωνείες για τα "ελληνορθόδοξα τρολς", που φανερώνουν συν τοις άλλοις καιέλλειψη επιχειρημάτων!

Ανώνυμος είπε...

Για να διαμορφώσουν οι αναγνώστες σφαιρική άποψη προτού προβούν σε σχόλια καλό θα είναι να παρατεθούν ολόκληρες οι τοποθετήσεις των δύο μητροπολιτών κι όχι κάποια αποσπάσματα. Δεν πρέπει να εφαρμόζουμε προκρούστειες λογικές στα διάφορα κείμενα.

Ανώνυμος είπε...

Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε το εξής, ότι οι απόψεις μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, αρκεί να μην αντιτίθενται στις "προοδευτικές αρχές και αξίες" αυτών που λατρεύουν την παγκοσμιοποίηση (π.χ. περίπτωση καθιέρωσης γάμου ατόμων του ιδίου φύλου).

Ανώνυμος είπε...

Για να επιστρατεύονται και τα ΛΟΚ όπως ο "Φίλος" wannabe Ευλογητός-Τζέιμς Μποντ,μάλλον κάποιοι τσούχτηκαν αρκούντως..

Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Οι ειρωνείες δεν τσούζουν αλλά τα επιχειρήματα. Κι απ αυτά δε διαθέτεις Χ.Κ. που σπεύδεις να απαξιώσεις όσους αγωνιστές επισκόπους αντιστρατεύονται στη νέα τάξη. Αντί να συμπαραταχθείς μαζί τους αβαντάρεις τους νεοταξίτες που λύσσαξαν να αποδομήσουν στη συνείδηση του λαού όσους δε σκύβουν δουλοπρεπώς το κεφάλι στις επιταγές της "πολιτικής ορθότητας".

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν αποκαλύψεις την απόκρυφη ταυτότητα μου αυτή την εβδομάδα δεν πρόκειται να λάβεις τεκμηριωμένα επιχειρήματα όπως τα εννοείς εσύ "Φίλε".Σε προειδοποιώ ωστόσο,πως δε θα αρκεστώ σε ταπεινούς θεολογάκους αυτή τη φορά,ούτε σε απλούς κληρικούς.Αν δεν μου αποδοθεί επισκοπικός θρόνος από την διορατική οσιότητα σου θα παραιτηθώ οποιασδήποτε συζητήσεως..

Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα για να είσαι politically correct θα πρέπει να κατακεραυνώνεις συνέχεια τους χρυσαυγίτες,να ονομάζεις τους εθνικά ευαίσθητους φονταμενταλιστές, σοβινιστές κ.ο.κ. , να καταδικάζεις όπου βρεθείς κι όπου σταθείς το ολοκαύτωμα των Εβραίων κι απ την άλλη βέβαια να σιωπάς για τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων, να θεωρείς περίπου αιρετικόν όποιον υποστηρίζει ότι έθνος και Εκκλησία στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.
Να μην κρεμάς την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια για να μη θιχτούν οι αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς μετανάστες, να μην αναρτάς εικόνες με ορθόδοξα χριστιανικά σύμβολα σε σχολεία, δικαστήρια, νοσοκομεία γιατί δήθεν προσβάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των διπλανών και τα ρέστα. Αλλοτριωθήκαμε αδέλφια!
Σαπίσαμε!

Ανώνυμος είπε...

Χ.Κ.
Για να μην παραιτηθείς οποιασδήποτε συζητήσεως, θα σου κάνω το χατήρι.
" Χ.Κ. , του σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου μητροπολίτου, της αγιωτάτης μητροπόλεως ...(διάλεξε όποια θέλεις)..., ημών δε πατρός και ιεράρχου, πολλά τα έτη."
Εντάξει, τώρα ?

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί είναι άθλιοι, γελοίοι, ανόητοι που ασχολούνται με την κτηνοβασία. Ο Σεραφείμ που ασχολείται με την πεολειχία τι είναι;;;;;;;;;;;

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Προς pelekano: από πότε άρχισες να εκδίδεις πιστοποιητικά εκκλησιολογίας;

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΠΕΛΕΚΑΝΕ,ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ,....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ "ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΙΚΟ" ΖΗΛΩΤΙΣΜΟ, ΜΕ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΗΔΑΛΙΟΥ,ΔΙΥΛΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΚΩΝΟΠΑ....ΑΛΛΑ ΑΦΙΟΝΤΕΣ ΤΑ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.... ΚΑΙ ΜΕ "ΣΕΣΩΣΜΕΝΟΥΣ" ,ΟΣΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΕ,Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.
ΤΟ ΠΟΛΥ -ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΤΟΥΣ Γ.Ο.Χ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ....ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2-3 ΙΕΡΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ !!!
ΙΑΝ.ΑΛΑΤΖ.

Ανώνυμος είπε...

Πελεκάνος
Πολύ πονηρή μέθοδος, να καλύπτουν μερικοί, τους αντίχριστους, τους εκκλησιομάχους, τους αιρετικούς, τους διεφθαρμένους, πίσω από την κουρτίνα της "αγάπης".
Υποψιάζομαι ότι ούτε ο διάβολος το έχει σκεφτεί αυτό !

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πάει πολύ θρασύτατε νεοορθόδοξε να "χρησιμοποιείς" τον άγιο Νεκτάριο για να περάσεις τις στρεβλές σου θέσεις!

Ανώνυμος είπε...

Πελεκάνος 11,54
Αυτό που λέει ο Αγιος Νεκτάριος εφαρμόζει σε σένα ακριβώς !
Φανατισμός, Μίσος, Μισαλλοδοξία, Αλαζονία, Φθόνος, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των λόγων σου.
Είναι δύσκολο να το αντιληφθείς, λόγω Ναρκισσισμού.
Μπορούν όμως να σε βοηθήσουν άνθρωποι του περιβάλλοντος σου.

Related Posts with Thumbnails