Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΟΙ "έξΗ" ΣΤΟ ATHENAEUM Μ' ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ

φωτογραφίες: Χριστίνα Παπαδάκη
Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «έξΗ» παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη 22 Μαϊου το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο - Αθήνα) τέσσερις κύκλους τραγουδιών των σύγχρονων συνθετών: Zoltán Kodály, David Stone, Gustav Holst, Miklós Kocsár, καθώς και τρία από τα παιδικά τραγούδια του Witold Lutoslavski (αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του). 
Ένα πρόγραμμα απαιτητικό και ιδιαίτερο που σπανίως συναντά κανείς αντίστοιχό του στην Ελλάδα. 
Το κοινό καταχειροκρότησε τις "έξΗ" και το μπιζ ήταν πραγματικά μια έκπληξη! Το γνωστό θρακιώτικο παραδοσιακό "Δω στα λιανοχορταρούδια", που έγινε πασίγνωστο κυρίως από τον Χρόνη Αηδονίδη, εδώ επεξεργασμένο ειδικά για το εξάφωνο σύνολο από τον συνθέτη Γιάννη Μεταλλινό
Ανάμεσα στο μυημένο ακροατήριο που παρακολούθησε τις "έξΗ", η γνωστή πιανίστρια και δασκάλα Νέλλη Σεμιτέκολο,  οι συνθέτες Κώστας Κακούρης και Γεράσιμος Σκούρης, οι μουσικοί Βασίλης Τιγγιρίδης (κιθάρα), Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο), Δέσποινα Βαφέα (σοπράνο) κ.α.

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο "έξΗ" αποτελούν: 
οι σοπράνο Δάφνη Πανουργιά και Μορφούλα Παπαγεωργίου και οι μέτζο σοπράνο Αγγελική Κρεμπενιού, Κυριακή Τροχάνη, Ευτυχία Γεωργακοπούλου, Βάσω Καριώτη. 
Στο οκτάφωνο έργο του Gustav Holst συμμετείχαν οι σοπράνο Αλεξάνδρα Καπάνταη και Ιωάννα Κάππου. 
Στο πιάνο ήταν ο Πέτρος Μπούρας και στην άρπα η Γωγώ Ξαγαρά. 
Την εικαστική επιμέλεια είχε ο Κωστής Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails