Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ"




Ίνα τι εφρύαξαν στίφη (αιμοδιψών αντι-οικουμενιστών) και ομάδες "χριστιανών" (σαρκοβόρων "παραδοσιακών") εμελέτησαν κενά;
Μια φωτογραφία ήταν αρκετή για να διαρρήξουν, ως ο Καϊάφας, τα ιμάτιά των!
Είναι δε τέτοια η τύφλωση που βλέπουν τον παπικό επίσκοπο που είναι μαζί με τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο ως "καρδινάλιο"!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στην πόλη Trier (τα ρωμαϊκά Τρέβηρα ή, κατ' άλλους, Τρέβιρα - αρχαιότερη πόλη της Γερμανίας) έλαβε χώρα από 13 Απριλίου έως 13 Μαϊου 2012 η προσκύνηση τού εκεί φυλασσόμενου -σύμφωνα με τη ρωμαιοκαθολική παράδοση- άρραφου χιτώνα του Χριστού.
Φέτος μεταφέρθηκε, μάλιστα, από το συνήθη χώρο όπου φυλάσσεται, στο κέντρο του καθεδρικού ναού για να διευκολυνθεί η προσκύνηση/τιμή του από τους πιστούς.
Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες και η περίφημη πλέον «Ημέρα της Οικουμένης», την 5η Μαϊου 2012.
Κατακλείδα της ημέρας αυτής ήταν μία κοινή οικουμενική εκδήλωση αφιερωμένη στην ανάμνηση του βαπτίσματος.
Ο άρραφος (και αδιαίρετος!) χιτώνας του Χριστού στάθηκε η αφορμή για την ως άνω εκδήλωση, η οποία κάνει με συμβολικό τρόπο χειροπιαστή την επιθυμία/αγωνία των Χριστιανών του κόσμου (της Οικουμένης) να καταργήσουν τις διαιρέσεις τους και να ενωθούν στη Μία και Αδιαίρετη Εκκλησία του Χριστού.
Ενοποιητικό στοιχείο είναι το βάπτισμα (το βάπτισμα με νερό και στο όνομα της Αγίας Τριάδος), το οποίο έλαβε ο καθένας στην Εκκλησία του και το οποίο, παρόλες τις διαφορές (ναι, υπάρχουν ολοζώντανες!), ομολογούμε πως είναι η κοινή βάση/προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Σώμα του Χριστού.
Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε η εκδήλωση της 5ης Μαϊου.
Κραδαίνουν, λοιπόν, μια φωτογραφία του Γερμανίας Αυγουστίνου ραντιζομένου δι' ύδατος, προφανώς όλως συμβολικώς, υπό Καθολικού επισκόπου.
Αλλά αποσιωπούν την φωτογραφία που σήμερα εμείς δημοσιεύουμε, δηλαδή την ευλογία-αγιασμό  πολλών Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών από τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο.
Μήπως γνωρίζουν οι κρίνοντες και κατακρίνοντες τον Μητροπολίτη Γερμανίας πόσοι Ρωμαιοκαθολικοί Ναοί παραχωρήθηκαν επί των ημερών του στους Ορθοδόξους; Πάνω από εβδομήντα!
Κι αν σήμερα στη Γερμανία η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ισχυρή φωνή, αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι κοπιάζουν νυχθημερόν μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους Ελλαδίτες "ημετέρους", οι οποίοι το μόνο που κοιτάνε είναι πώς, από τον καναπέ τους, θα βουτήξουν το μελάνι τους στη χολή. Αυτοί, οι απάνθρωποι, που κατηγορούν τους "Οικουμενιστές" για "χλιδή" και "δόξα" είναι οι πλέον ανίκανοι να πείσουν όχι ένα Γερμανό, αλλά ούτε τον διπλανό τους Έλληνα, ο οποίος αποστρέφεται την Εκκλησία εξ αιτίας τους.
Αλλά φείσαι Κύριε, τοιαύτης απανθρωπίας τας ψυχάς ημών, ο μόνος εν μακροθυμία ανείκαστος.

Π.Α.Α.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζεις ότι η σημερινή φωτογραφία "αθωώνει" τον Γερμανίας μάλλον κάνεις λάθος. Αν είναι απαράδεκτη η ευλογία - αγιασμός ορθοδόξου επισκόπου υπό παπικού, είναι ακόμη πιο απαράδεκτη η χορήγηση αγιασμού σε πιστούς της παπικής κακοδοξίας από ορθόδοξο επίσκοπο!
Ως γνωστόν οι παπικοί πρόθυμα μεταδίδουν και την "Θεία Κοινωνία" τους σε ορθοδόξους. Αντιθέτως οι ορθόδοξοι ποτέ δεν παρέχουν την "Θεία Κοινωνία" στους παπικούς. Ή μήπως οι Οικουμενιστές "ορθόδοξοι" το κάνουν και αυτό, δηλ. κοινωνούν με τους παπικούς από το ίδιο Ποτήριο;

π. Ν. Σ. είπε...

Η Εκκλησία του Χριστού γέμισε υποκριτές που μιμούνται εξωτερικά τους ευσεβείς και τους αγίους, μέσα τους όμως είναι γεμάτοι από κακιά και φθόνο!

Αλλά κάνω μια απλή σκέψη: έχουν αναλογιστεί ότι με αυτά που κάνουν μπορεί, λέω μπορεί, να γίνονται θεομάχοι; Κι αν είναι έργο του Πνεύματος η Οικουμενική Κίνηση, πως μπορούν και ξεστομίζουν όλο αυτό τον οχετό και το βόρβορο; Μήπως το να αποδίδεις το έργο του Πνεύματος στο διαβολο δεν αποτελεί ασυγχωρητη βλασφημία κατά του Πνεύματος;
Αλλά θα μου πείς οι τότε "ορθόδοξοι" Εβραίοι δεν σκότωσαν τον Κύριο, αποδίδοντας του ότι ήταν κυριευμένος από το σατανά; Την "ορθοδοξία" τους θέλανε να φυλάξουν από τον αιρετικό Ναζωραίο οπότε το ξέκαναν.... αλλά δεν τους πέτυχε τελικά το γλυκό, στις 3 μέρες τους Χάλασε!!!

π. Ν. Σ. είπε...

Σιγά ρε κανονολόγε που σκανδαλιστηκες!
Που το βρήκες ότι απαγορεύεται να διδουμε αγιασμό σε "παπικούς"; Εδώ αγιάζουμε αγρούς και ζώα; Εδώ ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης διάβαζε δηλαδή ευλογουσε Τούρκους δηλαδή Μουσουλμάνους; Εδώ ο αντιλατίνος Γεννάδιος Σχολάριος επέτρεπε και προέτρεπε τους ιερείς να δίνουν αντίδωρο στους Λατίνους και συ έχεις κολλήσει;
Άντε ρε που μου γίνατε όλοι ιστορικοί, κανονολόγοι και δογματολόγοι!!!
Άλλο το intercommunio και άλλο αυτά!

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Όσο είναι ανεξέλεγκτοι θα κάνουν πολλά οι δεσποτάδες του Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου στας Ευρώπας.
Πού είναι ο Πατριάρχης;
Πού είναι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου;
Κανένας θεσμός δεν λειτουργεί;
Οι δεσποτάδες έκαναν την Εκκλησία την Ορθόδοξη ξέφραγο αμπέλι.
Του Αθηνών Χριστοδούλου όταν πείραξε τα συμφέροντα του Φαναρίου ο Βαρθολομαίος τον απέπεμψε με ακοινωνησία. Τώρα που ο Αυγουστίνος προσβάλει την Εκκλησία τί πρέπει να κάνει;

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αποψη ιερεως [ο π.Ν.Σ ειναι
παπας η φω-παπας;] αυτη που κατατι-θεται παραπανω ; Δεν εχει ακουσει
την φωνη των Αγιων; Δεν εχει μελε-τησει ποια ηταν η σταση του Οικου-μενικου Πατριαρχειου και των Πατρι-αρχων εναντι των Ρωμαιοκαθολικων
μεχρι των αρχων του 20ου αιωνος;
Σχεσεις τυπικες. Τωρα εναγκαλισμοι,
ραντισμοι, συμπροσευχες, ασπασμος
του χεριου του Παπα [κληρικος του
Οικουμ.Πατριαρχειου] ασπασμος του
δακτυλιου του Παπα [Μητροπ.Γαλιας].
Πιθανον οσοι δεν τους πειραζουν ολα
αυτα να κοινωνουν με ΟΣΤΙΑ απο χερια παπικων. Διολου απιθανον με
τοσες αναστολες και χλιαρη διαθεση
που εχουν.
Αναρωτιεται κανεις :
"καλα, τα εχουν αναγκη ολα αυτα,
οτων κατεχουν την αληθεια και η
αληθεια αυτη ειναι η μονη, η οποια
μπορει να τους σωσει;

π.Ν.Σ. είπε...

Αγαπητοί συνοδίτες (όσοι είστε...)
προς απογοήτευση πολλών σας ναί είμαι κληρικός και όχι "φω" και σας διαβεβαιώ ότι οι πλείστοι των κληρικών πόρω απέχουν από τις αποψεις σας!
Αν κάνατε τον κόπο να διαβάζατε λίγο πρώτα θα βλέπατε ότι οι συμπροσευχές και οι όχι τυπικές σχέσεις ΠΟΤΕ δεν έλειψαν.
Διαβάστε να δείτε πως είχαμε μάτσα μουτσα στα Πατριαρχεία (όλα) με τους λατίνους κληρικούς πάντοτε... μέχρι που τους έδιναν άδεια οι Μητροπολίτες να κηρύττουν και να εξομολογούν!!!! Διαβάστε για τις ανταλλαγές δώρων μεταξύ Ρώμης και Νέας Ρώμης και πως προσαγορεύονταν στα επίσημα γράμματα μεταξύ τους... διαβάστε και δείτε πως υπάρχουν αποφάσεις του Πατριαρχείου το 18ο αιώνα που επιτρέπουν την τέλεση μυστηρίων(!!!!) στους Αρμενίους από Ορθοδόξους κληρικούς!!!!
Διαβάστε τι έκανε ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός όταν πήγε στη Φερράρα, πως όνομασε τον Πάπα Ευγένιο και αν του φίλησε το χέρι!!!
Τι θα απολογηθείτε την Έσχατη Ημέρα, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ γεννήματα οχιάς;
Σαν τους Φαρισαίους "Ότι ο πάτερας ήταν ο Αβραάμ;"
Δεν πιάνουν αυτά τα κόλπα!!!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΘΕΟΜΑΧΟΙ!!!!
ΙΔΟΥ Η ΑΞΙΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΙΖΑ, ΚΑΘΕ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΠΟ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΧΘΕΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ!!!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ!!!!

Και παρεπιπτόντως ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ...μήπως σας ξυπνήσει αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Κε Ανδριόπουλε, ως μόνιμος κάτοικος Γερμανίας δεν μπορώ παρά να επιβεβαιώσω τα γραφόμενά σας. Θα ήθελα δε να προσθέσω ότι ναοί παραχωρήθηκαν (και συνεχίζουν να παραχωρούνται) σ’ εμάς τους Ορθοδόξους και από την Ευαγγελική Εκκλησία. Όσο για τους Ελλαδίτες «ημετέρους» θα έλεγα το γνωστό «όποιος είναι έξω απ’ τον χορό πολλά τραγούδια λέει». Στον κληρικό που μας απειλεί και μας περιλούζει με διακοσμητικά επίθετα θα ήθελα να εκφράσω τα συλληπητήριά μου! Βλέπω πως δεν χρειάζεται να καταβάλλει κανείς ιδιαίτερη προσπάθεια για να δείξει την αμάθεια και την κακοδαιμονία του. Θα τον συμβούλευα να συνεχίσει να ομιλεί και να εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο. Εξάλλου, η Ελλαδική Εκκλησία έχει γεμίσει με κληρικούς ανάλογου ήθους και επιπέδου, οπότε ο συγκεκριμένος δεν θα κάνει τη διαφορά...

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου δύο διορθώσεις: "κοσμητικά" επίθετα και "συλλυπητήρια". Για να μην εκτεθούμε ενώπιον των "ημετέρων"...

π.Ν.Σ. είπε...

Θα συμβούλευα τον "Ανώνυμο 12.12" να διαβάσει το αρχικό μου σχόλιο για να καταλάβει το ύφος των σχολίων μου.
Ίσως να μην διαφωνούμε τελικά...
Όσον αφορά το ύφος μου δε νομίζω πως απέχει από την περιγραφή της πραγματικότητας της ελλάδικής εκκλησίας!
Όπως έγραψα παραπάνω οι περισσότεροι των ελλαδιτων κληρικών είναι open mind αλλά η ακόμα εν εξελίξει βαβυλώνια αιχμαλωσία της Ελλαδικής Εκκλησίας από τους ευσεβιστές και σουπερ-ψευτο-ορθοδόξους δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια...
Και πάλι Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΤΘ. 23,14 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν.
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ. Ανδριοπουλε,
παρακολουθω με ενδιαφερον παντα τα κειμενα και τα σχολια του ιστοχωρου σας. Θα ηθελα να συμμετασχω στο διαλογο που γινεται σχετικα με τις προσευχες και συμπροσευχες μετα των ετεροδοξων θεττοντας εναν προβληματισμο και παρακαλωντας τους αδελφους που κοπτονται οτι προδιδεται η πιστη και γινονται ανοιγματα....
Εις την ευχη της Αναφορας τοσο του Μ. Βασιλειου οσο και του ι. Χρυσοστομου, που δεν νομιζω να υπαρχει ιερωτερο μερος μεσα στην λατρεια μας γινεται παρακληση, μνεια, προσευχη οπως θελετε πειτε το, υπερ των βασιλεων και των εν τω παλατιω αδελφων ημων.
Ερωτησεις:
Ολοι αυτοι και δη βασιλεις ηταν παντα ορθοδοξοι;
Οταν ηταν αιρετικοι, δεν ελειψαν οι περιπτωσεις στην μακραιωνη ιστορια της Εκκλησιας, μηπως παραλειποταν το συγκεκριμενο μερος της Αναφορας;
Οταν ολα τα πρεσβυγενη πατριαρχεια ως βασιλεα ειχαν τον σουλτανο μηπως εγινε συνοδος η εστω εσταλη εγκυκλιος ωστε να παραλειπεται το συγκεκριμενο χωριο της αγιας Αναφορας;
Δεν προκειται για ενα μερος μιας ακολουθιας αλλα για το ιερωτερο επαναλαμβανω μερος της λατρειας μας.
Πως η Εκκλησια μας επιτρεπει να μνημονευονται την ιερωτερη ωρα προσωπα αλλοθρησκα η αθεα η αιρετικα;

Ευχαριστω για την φιλοξενια

π. Ν.Σ. είπε...

Και κάτι τελευταίο ποτέ, μα ποτέ η Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολο της αμφισβήτησε την εκκλησιαστικότητα της Λατινικής Εκκλησίας. Είναι ιστορικό αξίωμα!!!
Και μην μου αναφέρετε τις αποφάσεις περί αναβαπτισμου των Λατινων... ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση στην "αδελφική" δράση των ουνιτών και της εταιρίας του Ιησού.
Η Ορθοδοξία αειπάντοτε αναγνώριζε την εκκλησιαστικότητα της Ρώμης και πάντοτε έκανε τα πάντα για τη θεραπεία του σχισματος αειπάντοτε "εν τη αγάπη και τη αληθεία"

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησιαστικότητα της Ρώμης έχει πολλές φορές αμφισβητηθεί στο παρελθόν και υπάρχουν κείμενα του Μάρκου Ευγενικού και Πατέρων της Τουρκοκρατίας, αλλά και πολύ καλές εκκλησιολογικές μελέτες του ρώσου ιερομάρτυρος Ιλαρίωνος Τρόιτσκυ, όπως και του οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Λυπούμαι βαθύτατα για την πολύ χαλαρή εκκλησιολογική συνείδηση, τόσο του Γερμανίας Αυγουστίνου όσο και του π. Ν.Σ.
Βέβαια, αν κατάλαβα καλά, ο Αυγουστίνος πήρε την βεβαίωση από τον Ρ/καθολικό καρδινάλιο ότι είναι βαπτισμένος...
(Ελπίζω να δημοσιευθεί το σχόλιό μου, σε ελάχιστη ένδειξη δημοκρατικότητας του ιδιοκτήτη του ιστολογίου).

Ανώνυμος είπε...

«Ο άρραφος (και αδιαίρετος!) χιτώνας του Χριστού στάθηκε η αφορμή για την ως άνω εκδήλωση, η οποία κάνει με συμβολικό τρόπο χειροπιαστή την επιθυμία/αγωνία των Χριστιανών του κόσμου (της Οικουμένης) να καταργήσουν τις διαιρέσεις τους και να ενωθούν στη Μία και Αδιαίρετη Εκκλησία του Χριστού.»

EΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ Κ.ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ:
Ποία εἶναι κατ'ἐσᾶς ἡ Μία καί Ἀδιαίρετη Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, τήν ὀποία ἀναφέρεται στό κειμενό σᾶς, στήν ὀποία ἐπιθυμοῦν νά ἐνωθοῦν οἱ Χριστιανοί τοῦ κόσμου;

Ανώνυμος είπε...

- "Σιγα ρε κανονολογε που
σκανδαλιστηκες !"
- "Αντε ρε, που μου γινατε ολοι
ιστορικοι, κανονολογοι, δογματολογοι !!"
- "Τι θα απολογηθειτε την Εσχατη
Ημερα ; ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, γενηματα οχιας;"
- "Δεν πιανουν τα κολπα "
- "Ξυπνηστε Θεομαχοι!!!"
- "ΙΔΟΥ Η ΑΞΙΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΙΖΑ
ΚΑΘΕ ΔΕΝΔΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΠΟ ΘΑ
ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΧΘΕΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ !!!"
- " Και παρεπιπτοντως ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...μηπως σας ξυπνησει αυτο !"

Λογια περιθωριακων ατομων που
κυκλοφορουν στην πιατσα ;
ΟΧΙ.Καποιου σχολιαστου[π.Ν.Σ.]
ο οποιος επιμενει οτι ειναι.. παπας
και μαλιστα...ορθοδοξος.Επειδη δεν
ειναι γνωστη η ταυτοτης, οπως ολων
των ιερεων της Ορθοδοξου Ελληνικης
Εκκλησιας, μαλλον "Φω"[οπως εχει
γραφει] ειναι. Εκεινο το οποιο ειναι σιγουρο ειναι οτι ειναι απολογητης των παπικων.Ο τροπος που
υπερασπιζεται τους Λατινους αφηνει
την υποψια ειναι οτι προκειται για
παπικο ιερεα.
Παντως ορθοδοξος ιερευς δεν ειναι.
Δεν ειναι δυνατον απο χειλη διακονου της Θρησκειας της Αγαπης
να εκτοξευονται τετοιοι χαρακτηρισμοι για αδελφους του και
να αντιμετωπιζονται σοβαρα θεματα
πιστης με τετοιο ενδοτικο τροπο και χλιαρη διαθεση.

Αγαπητε κ.Ανδριοπουλε,
λιγη προσοχη στους χαρακτηρισμους
που χρησιμοποιουν οι σχολιαστες.
Δεν προκειται να μας πεισουν με τα επιχειρηματα των σχολιαστες του
περιγραφομενου τυπου.
Ο Θεος να μας ελεησει ολους.

π.Ν.Σ. είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη δοξάζω το Θεό γιατί η ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ που γνωρίζω εγώ δεν είναι ανέραστη!
Θα μπορούσα πολλά να γράψω αλλά θα μείνω στο ότι ως αγοραίες εκφράσεις και απειλές! χαρακτήρισαν κάποιοι τα Κυριακά λόγια που προανέφερα. Τυχαίο;;;
Η "ορθοδοξία" των κυρίων αυτών ταυτίζεται απόλυτα με αυτή των υποκριτων γραμματέων και φαρισαίων. Να μας λείπει!!!
Ουαί υμίν οδηγοί τυφλοί!!!
Να χαίρονται την ψευτοευγένεια τους και ψευτοηθική τους. Καλύτερα αλήθεια στο πεζοδρόμιο παρά ψέμα και ευσεβιστικό σαλόνι!
Ειμαστε πολλοί οι κληρικοί που απέχουμε της κακομοιριάς και της μιζέριας των!

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Ν.Σ. ειλικρινά λειτουργείτε; Και γράφετε με τόσο πεζοδρομιακό λεξιλόγιο; Αφήνω κατά μέρος την ουσία του λόγου σας ασχολίαστη, διότι δεν αξίζει να σχολιαστεί. Ερχομαι όμως στην ιδιότητά σας ως κληρικού.
Εσείς, λοιπόν, ως οικουμενιστής κηρύσσετε την αγάπη προς πάντας όταν απευθύνεστε με τέτοιο χυδαίο τρόπο προς ανθρώπους που, στο κάτω-κάτω, εξέφρασαν τη δυσφορία τους για μία αντικανονική ενέργεια του μητροπολίτη Γερμανίας; Δηλαδή, εσείς, ο εμπαθέστατος, θα πραγματώσετε την παγκόσμια αγάπη; Λυπούμαι πολύ, αλλά εκθέτετε τραγικά τον εαυτό σας.

Ανώνυμος είπε...

Προφανῶς, ὁ π.Ν.Σ ἔχει τό διορατικό χάρισμα. Δέν ἐξηγεῖται διαφορετικά, τό γεγονός τῆς διάγνωσης τῆς φαρισαϊκῆς νόσου, πού κάνει σέ ἀνώνυμους σχολιαστές. Τό παράξενο εἶναι, ὅτι τό διορατικό του αὐτό χάρισμα τό χρησιμοποιεῖ μόνον γιά σχολιαστές πού ἔχουν διαφορετική ἄποψη ἀπό ἐκείνον. Ἀς προσέχει μόνον μήν ἀκούσει κάποια στιγμή τό «ἰατρέ θεράπευσον σεαυτόν».

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχῶς οἱ φιλο-οἰκουμενισταί κάνουν τήν μετα-πατερική θεολογία πράξη. Δέν ὑπάρχουν Πατέρες γι’αὐτοῦς οὔτε διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας. Τοῦς ἔχουν ἐκτοπίσει κυριολεκτικά. Παράδειγμα τρανταχτό εἶναι τό ἄρθρο αὐτό τοῦ Π.Α. Ὁ ὀποίος γιά νά δικαιολογήσει τά ἀδικαιολόγητα τῆς χρήσεως τοῦ Μητρ. Αὐγουστίνο, δι’ὕδατος(;), ἀπό παπικό κληρικό, παρουσιάζει μία ἀντίστοιχη φωτογρφία πού ὁ π.Αὐγουστίνος χρήζει παπικοῦς! Λές καί αὐτό εἶναι ἐπιτρεπτό καί σώζει τήν κατάσταση! Ποτέ δέν ἔχει χρησιμοποιήσει θεολογικό λόγο καί ἐπειχηρήματα! Οὔτε σέ ἕνα ἄρθρο του. Τουλάχιστον ἐγῶ δέν ἔχω δεῖ!

Γράφει ὁ π.Ν.Σ.
«Και κάτι τελευταίο ποτέ, μα ποτέ η Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολο της αμφισβήτησε την εκκλησιαστικότητα της Λατινικής Εκκλησίας. Είναι ιστορικό αξίωμα!!! Η Ορθοδοξία αειπάντοτε αναγνώριζε την εκκλησιαστικότητα της Ρώμης και πάντοτε έκανε τα πάντα για τη θεραπεία του σχισματος αειπάντοτε "εν τη αγάπη και τη αληθεία"».

Προφανῶς, ὁ π.Ν.Σ. ἔχει τρυκυμία ἐν κρανίῳ καί δέν ξέρει τί λέει. Γιά τοῦ λόγου τό ἀληθές:

Η΄ Οἰκουμενική Σύνοδος 879-880
Σύνοδος 1009 ἐν Κων/πόλει
Σύνοδος 1054 ἐν Κων/πόλει
Σύνοδος 1089 ἐν Κων/πόλει
Ἐνδημοῦσα Σύνοδος 1170-1178
Σύνοδος 1273 ἐν Κων/πόλει
Α΄ Σύνοδος ἐν Βλαχέρναις Κων/πόλεως
Β΄ Σύνοδος ἐν Βλαχέρναις Κων/πόλεως
Σύνοδος 1324 ἐν Νυμφαίῳ
Θ΄ Οἰκουμενική Σύνοδος 1341-1351
Σύνοδος 1441 ἐν Ρωσίᾳ
Σύνοδος 1443 ἐν Ἱεροσολύμοις
Σύνοδος 1484 ἐν Κων/πόλει
Σύνοδος 1642 ἐν Κων/πόλει
Σύνοδος 1672 ἐν Ἱεροσολύμοις
Σύνοδος 1722 ἐν Κων/πόλει
Σύνοδος 1727 ἐν Κων/πόλει
Σύνοδος 1838 ἐν Κων/πόλει
Σύνοδος 1848 ἐν Κων/πόλει
Σύνοδος 1895 ἐν Κων/πόλει
Πανορθόδοξον Συνέδριον ἐν Μόσχᾳ τό 1948

21 ὀλόκληρες Σύνοδοι ἐκ τῶν ὀποῖων οἱ δύο εἶναι Οἰκουμενικαί δέν κάνουν γιά τόν π.Ν.Σ, εἶναι ψιλά γράμματα! Ἴσως ἐπειδή ἀποτελοῦντο ἀπό «ἀνέραστους» Πατέρας μέ φαρισαϊκά σύνδρομα καί πασχόντας ἐκ τῆς «πλάνης του ἀρχεκάκου ὅφεως»! Προφανῶς τό «ἰστορικό ἀξίωμα» τῆς φαντασίας τοῦ π.Ν.Σ. Εἶναι ἰσχυρότερο ἀπό Ὀρθοδόξους Συνόδους.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωσις ἐπί τοῦ κειμένου μου:
Χρήσεως=χρίσεως
χρήζει=χρίζει

Catholicus Laicus είπε...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος (1398-1472), ανθενωτικός μέχρι το κόκκαλο, έλεγε πως "όταν προσέρχονται μετ' ευλαβείας οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι στην θεία λειτουργία μας να τους δίδεται το αντίδωρο". Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι "ορθόδοξοι" που πάνε κόντρα σε έναν από τους πρωτεργάτες του υγιούς ανθενωτισμού και χαλάνε τον κόσμο για λίγο νεράκι?

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εκλογή
του Γενναδίου από το Μωάμεθ και η επίδοση των προνομίων έγιναν μόνο και μόνο στην ανθενωτική του ιδιότη
τα.Και τούτο να μην προσεγγίσει ΠΟΤΕ τους δυτικούς και να ζητήσει βοήθεια!!
@12.33΄ το ρήμα είναι ΧΡΙΩ και όχι χρίζω!!!!!!
Κατά τα άλλα εσείς οι θεολόγοι τσα-
κωθήτε και μη μαλώνετε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άντε π.Ν.Σ. τώρα που θα σας κόψει ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. τον μισθό, μπορείτε να γίνετε πάστορας, εφόσον δεν αμφισβητείτε την εκκλησιαστικότητα της Λατινικής Εκκλησίας. Εκτός αν πιστεύετε ότι μόνο στην Ορθοδοξία υπάρχει σωτηρία, όπως λένε κάποιοι φανατικοί...

Ανώνυμος είπε...

@24 Μαΐου 2012 3:54 μ.μ.
Εὐχαριστῶ γιά τήν ὑπενθύμιση-διόρθωση.

π.Ν.Σ. είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύπου έγινα star της αναρτήσεως, νομίζω κ. Ανδριόπουλε αυτή τη φορά ξεπέρασα και εσάς σε δόξα!!!
Δεν θα μπώ καθόλου στην διαδικασία των περαιτέρω αναρτήσεων σχολίων, κινδυνεύοντας να θεωρηθεί ότι με αποστόμωσαν οι συνομιλητές μου.
Θα κάνω μόνο μια σκέψη όσον αφορά τον κατάλογο των Συνόδων...
Μήπως είναι σίγουρο πως και Φαρισαίοι θα αράδιασαν χίλιες δυό διατάξεις του Μωσαϊκού Νόμου σχετικές με την αργία του Σαββάτου στον Κύριο;
Μήπως αυτό σημαίνει πως ο Κύριος κατήργησε το Νόμο; Μήπως δεν τον κατήργησε αλλά τον συμπλήρωσε-τον ξεπερασε;
Μήπως σας λέει κάτι το ότι το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο!
Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω. Μου αρκεί η Ελευθερία που απολαμβανω ως ευλογία μέσα στην Ορθοδοξία. Όχι ως καταναγκασμός και κακομοιριά!
Α και κάτι περι ΣΥΡΙΖΑ... Ντεμοντέ ρε παιδιά, ντεμοντέ!
Και περί παστόρων δηλαδή ποιμένων, πάστορας είμαι από τη στιγμή της χειροτονίας μου και "παστορεύω" λογικά πρόβατα... όχι άλογα τετραποδα!!!
Good bye!

Ανώνυμος είπε...

@ π.Ν.Σ.:
"παστορεύω" λογικά πρόβατα... όχι άλογα τετραποδα!!!

Tά καϋμένα τά προβατάκια...

Ανώνυμος είπε...

@π.Ν.Σ.Και περί παστόρων δηλαδή ποιμένων, πάστορας είμαι από τη στιγμή της χειροτονίας μου και "παστορεύω" λογικά πρόβατα... όχι άλογα τετραποδα!!!

Μᾶς ἀποστόμωσες πάτερ! Τί νά ποῦμε τῶρα! Ὁ θεολογικός σου λόγος δέν συγκρίνεται οὔτε μέ τοῦ Παλαμά! Μία ἐρώτηση: Τά προβατάκια τά ὁποία, γιά κακή τοῦς τύχη, ἔπεσαν στά χεράκια σου ξεκίνησες νά τά κοινωνεῖς ὅστια ἤ ὄχι ἀκόμα;

Ανώνυμος είπε...

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις των ιεραρχών μας μου θυμίζουν ενέργειες πολιτικών αρχηγών, που ενώ στο κόμμα τους και στους οπαδούς τους διακηρύττουν τις αρχές και τις θέσεις τους και όταν βρεθούν με άλλους αρχηγούς τότε….. είναι σα να μην τρέχει τίποτε!!!
Διαβάζω συγκρίσεις μεταξύ ζώων λογικών και αλόγων….. Και βέβαια αγιάζουμε τα άλογα ζώα, ως δημιουργήματα του Θεού γιατί ως άλογα εκ φύσεως δεν …..παραστρατούν! Δεν μπορούμε όμως να αγιάσουμε λογικά ζώα, θεούμενα ζώα, τα οποία έχουν ξεστρατίσει Δεν προσφέρουμε τα άγια οπουδήποτε!. Όταν όμως τα λογικά ζώα επιστρέψουν τα υποδεχόμαστε όπως υποδέχτηκε ο Πατέρας τον άσωτο υιό! Τα παραδείγματα με τους μουσουλμάνους και την εποχή που γίνονταν, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το σήμερα …. Γιατί όποιος είναι σε θέση να κάνει τέτοιου είδους παραλληλισμούς και συγκρίσεις, τότε ας κάνει τον κόπο όχι να μελετήσει τις αποφάσεις των Οικ. Συνόδων, απλά να ρίξει μια γρήγορη ματιά! Οι κινήσεις των Ιεραρχών, ακόμα και αυτές του Πατριάρχη δεν σημαίνει είναι σωστές ή ότι έχουν το αλάθητο. Δυστυχώς τους εγωισμούς των ιεραρχών τους καλλιεργούν και τους αυξάνουν οι αυλικοί. Στην ιστορία οι αυλικοί έκαναν κουμάντο, όταν ο Βασιλιάς δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστεί την Αλήθεια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλα κανετε και δεν σχολιαζετε
πλεον κ.Ν.Σ. Αρκετες αερολογιες
εκτοξευσατε με τα σχολια σας.Να
γινει καμια σοβαρη συζητηση τωρα
που θα απολαμβανετε αυτο που
επιδιωκατε δηλ. να γινετε Star του
ιστολογιου.
[Και μη κατηγορηθω για τον ορο
αερολογιες. 21 παραπομπες σας
πεταξε " κατα προσωπο " ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ
24/5 - ωρ.12.17μμ και δεν μπηκατε
στον κοπο να απαντησετε. Αφου δεν
μπορειτε να σταθειτε σε συζητησεις
με σοβαρο θεολογικο περιεχομενο,
τι θελετε και τις προκαλειτε ;]
Αναπαυθειτε στη δοξα του Star
του ιστολογιου !!!
Σας ειναι ΑΡΚΕΤΟ !!!

Related Posts with Thumbnails