Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΛΗΘΩΣ" ΤΟΥ ΜΠΑΝΑΤΟΥ


Το όγδοο "Αληθώς", του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου της Ενορίας Μπανάτου Ζακύνθου, που επιμελείται ο παμφίλτατος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 (στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου, ώρα 8.30 μ.μ.), με θέμα "Το Θείο Πάθος στην διαχρονία της Ζακυνθινής Τέχνης". Θα μιλήσει η Αρχαιολόγος Κατερίνα Δεμέτη, Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, ενώ επίκαιρους ύμνους θα αποδώσουν οι ψάλτες του φωνητικού συνόλου "Ωδές", υπό τον δραστήριο μουσικοσυνθέτη Αντώνη Κλάδη.
Η αφίσα της εκδήλωσης φιλοτεχνήθηκε από τον συνεργάτη του "Αληθώς" Ιωάννη-Πορφύριο Καποδίστρια, φοιτητή του Τμήματος Προστασία και Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και αποτυπώνει με τρόπο σεβαστικό και υποβλητικό την υπόθεση της εκδήλωσης. 
Ο νέος καλλιτέχνης μεταχειρίζεται την ζακυνθινή εκδοχή τού Ecce Homo, δηλαδή τον Πάσχοντα Ιησού και Νυμφίο της Εκκλησίας, για να μεταδώσει στους προσκαλούμενους την μοβ ατμόσφαιρα της επικείμενης Μεγάλης Εβδομάδας!
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εκδηλώσεις του "Αληθώς" έχουν έντονο ζακυνθινό χρώμα κι αυτό αποτελεί συμβολή στον ντόπιο πολιτισμό, αλλά και υπόδειγμα για άλλες περιοχές της χώρας που θα έπρεπε να αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα θρησκευτικά και άλλα πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails