Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

"ΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΤΙΠΟΤΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Η. ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ"

Απόψε στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, των ομώνυμων εκδόσεων, στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογή του Γιάννη Η. Παππά Το ανεκτίμητο τίποτα. 
Για την δεύτερη αυτή ποιητική συλλογή του Γ. Παππά μίλησε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ποιητής-κριτικός λογοτεχνίας. Ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Γιάννης Μπασκόζος, διευθυντής του περιοδικού διαβάζω, συνομίλησε στη συνέχεια με τον ποιητή, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιρροές του και στη σημερινή ποιητική παραγωγή και πώς αυτή διακινείται πλέον από το διαδίκτυο. 
Ποιήματα από τη συλλογή διάβασε η ηθοποιός Πωλίνα Γουρδέα. 
Στη συνέχεια με το Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον ερμηνεύσαμε μελοποιημένη ποίηση, στην εκδοχή για κιθάρα και φωνή. Σε πρώτη εκτέλεση η Δάφνη Πανουργιά και η Τατιάνα Ζωγράφου ερμήνευσαν δύο ποιήματα του Γιάννη Η. Παππά από τη νέα ποιητική συλλογή του, που μελοποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση: Της λύπης το ποτάμι (σύνθεση: Τατιάνα Ζωγράφου), Το πέτρινο λουλούδι (σύνθεση: Ελένη Καραβούζη). 
Στη συνέχεια η Ελένη Καραβούζη τραγούδησε την Ωδή στον Καταρράκτη σε ποίηση Πάμπλο Νερούντα. Ακολούθησαν: το ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου Της Σπάρτης οι πορτοκαλιές (μελοποιημένο από την Τατιάνα Ζωγράφου), το περίφημο Επέστρεφε του Κ.Π. Καβάφη, όπως το συνέθεσε η Ελένη Καραβούζη, το Μη γυρνάς σε στίχους Γιώργου Χρονά και μουσική Τατιάνας Ζωγράφου και το Μεγαλυνάρι του Ν. Βρεττάκου (φέτος είναι και έτος Βρεττάκου) σε μουσική της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου. 
Κιθάρα έπαιξε η Ελένη Καραβούζη και μαζί με την Δάφνη Πανουργιά στα μελοποιημένα του Βρεττάκου τραγούδησε και ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο οποίος είχε την επιμέλεια του μουσικού μέρους. 
Το κοινό της εκδήλωσης ήταν μυημένο, μιας και αρκετοί ποιητές έδωσαν το παρόν, όπως οι: Αντώνης Φωστιέρης, Μάριος Μιχαηλίδης, Μιχάλης Μήτρας, Ηλίας Γκρής κ.α. Παρούσα και η συγγραφέας Μαρία Στασινοπούλου. 
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ήσαν εκεί η Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη για τις λογοτεχνικές εκδόσεις, και ο υπεύθυνος για τον Πολυχώρο Κυριάκος Χαρίτος. 
Ήταν μια βραδιά - μουσική ποιητική. Αληθινά εαρινή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails