Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΕΡΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ


Ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Παντελής Ζερβός, ο καθαρότατος παπα – Φώτης της «Μανταλένας», ήταν παιδί ιερέως. 
Ο Π. Ζερβός γεννήθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1908 στην Περαχώρα Λουτρακίου. Τη μητέρα του την έχασε 4 μόλις χρόνων, ενώ ο ιερέας πατέρας του πέθανε όταν ο Παντελής ήταν 8 ετών! Αντιμετώπισε μύριες δυσκολίες ως ορφανό παιδί, αλλά οπλισμένος με ακατάβλητη θέληση τα κατάφερε κι έγινε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε ένα θαυμάσιο πίνακα της οικογένειας του ηθοποιού Παντελή Ζερβού, που αποτελεί καρπό της νεανικής περιόδου του Γιάννη Τσαρούχη (1935). 
Ο γνωστός ηθοποιός απεικονίζεται σε παιδική ηλικία να κάθεται στα γόνατα της μητέρας του, περιστοιχισμένος από τον ιερωμένο πατέρα και τα αδέλφια του στο πρώιμο αυτό έργο του μεγάλου έλληνα ζωγράφου. 
Προφανώς ο Τσαρούχης ήξερε την περιπέτεια της οικογενείας του Παντελή Ζερβού και αποφάσισε να την φιλοτεχνήσει ακέραιη ενώ οι γονείς είχαν φύγει προ πολλού από την ζωή. 
Ένας πίνακας σαν φωτογραφία εποχής. Με τα μέλη της οικογένειας σε επίσημη στάση, να μας κοιτάζουν μεγαλόπρεπα μέσα στην ταπεινοσύνη τους. 
Π.Α.Α.

Ο Παντελής Ζερβός ως παπα - Φώτης στην ταινία "Μανταλένα" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία τους η μνήμη.
Αξέχαστος ηθοποιός....

Related Posts with Thumbnails