Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

«Η Θεία Κοινωνία δεν ανιχνεύεται από το αλκοτέστ - Έχω καταλύσει σκουλήκια», θέλει να μας πείσει ο «παπαροκάς»


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
mikropramata.lifo.gr

Η Θεία Κοινωνία δεν ανιχνεύεται από το αλκοτέστ, μας λέει ο ηγούμενος του μοναστηριού των αλήστου μνήμης «παπαροκάδων», Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος είναι σήμερα πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Φωκίδος. 
Με αφορμή την δημόσια συζήτηση που γίνεται για την Θεία Κοινωνία στον καιρό του κορωνοϊού, σε βίντεο που κυκλοφόρησε ο ίδιος, μας διηγείται πως τον σταμάτησε η αστυνομία για αλκοτέστ, και το αποτέλεσμά του βγήκε μηδενικό. 
Συγκεκριμένα, είπε: 
«Φεύγοντας για να επιστρέψω στο μοναστήρι μου με σταματάει η αστυνομία για να μου κάνει αλκοτέστ. Μετά τη θεία κοινωνία πρέπει να ξέρετε ο ιερέας, όλο το δισκοπότηρο, ότι έχει μείνει μέσα το καταλύει, δηλαδή το τρώει μόνος του. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο οινόπνευμα κατέλυσα. Σαν κάνανε αλκοτέστ, κι ενώ τους είπα ότι ένα ολόκληρο δισκοπότηρο το κατέλυσα, περίμεναν ότι θα βρουν μεγάλα ίχνη αλκοτέστ. Γυρίζουν και μου λένε: Πατέρα μου είστε σίγουρος ότι εσείς τελειώσατε τη θεία κοινωνία; Διότι δείχνει μηδέν το κοντέρ. Αυτό είναι αδερφοί μου. Αυτό είναι το θαύμα του Χριστού μας, της ζωής. Δε φοβόμεθα τη θεία κοινωνία διότι είναι πηγή ζωής. Πηγάζει ζωή. Είναι το καλύτερο εμβόλιο κατά οποιασδήποτε ασθένειας. Κοινωνάτε συνεχώς. Παίρνετε τη ζωή μέσα σας. Κι εμείς, μην ξεχνάτε, κοινωνάμε από την ίδια λαβίδα όλους τους πιστούς. Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου που με παρακολουθήσατε -θα λέγαμε σ' αυτήν την έκτακτη εκπομπή - να εγγραφείτε συνδρομητές στο κανάλι μας, όσοι δεν έχετε εγγραφεί στο Γέρων Νεκτάριος». 
Στο τέλος, μάλιστα, κάλεσε όσους πιστούς είδαν αυτό το βίντεο να το ανεβάσουν στο facebook ώστε «να διαδοθεί στα πέρατα της γης». 
Πρόκειται για μία αδιανόητη «απόδειξη» του ότι η Θ. Κοινωνία δεν «κολλάει», δεν «ανιχνεύεται» και τα παρόμοια, που διασύρει, στην πραγματικότητα, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. 
Φτάσαμε σε επίπεδα τραγικά με τους ιερείς, οι οποίοι προκειμένου να πείσουν για το ότι η Θ. Κοινωνία δεν μεταδίδει ιό, επικαλούνται πράγματα φανταστικά και μυθώδη, με σκοπό να …καθησυχάσουν τους πιστούς. Επίσης, στο βίντεο που ακολουθεί μας λέει ότι κατέλυσε και ένα δισκοπότηρο με σκουλήκια!!! Και δεν έπαθε τίποτα. 
Θα πει κάποιος ότι πολλή σημασία του δίνουμε του «παπαροκά», αλλά αν παρατηρήσει κανείς την επιρροή του - και μέσω διαδικτύου - σε έναν κόσμο όχι ευκαταφρόνητο, θα κατανοήσει πώς αφιονίζονται οι πιστοί. 
Και το ερώτημα είναι αν νομιμοποιείται να εκφράζεται έτσι δημόσια ένας δημόσιος λειτουργός, μισθοδοτούμενος από το Ελληνικό κράτος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο θα ακούσουμε. Δεν ακούγεται πια αυτό το μοναστήρι με τα όσα παλιά έκανε. Σιώπησε; Άλλαξε ρότα; Δεν έχουν πέραση πια αυτά; Τα αποκήρυξε; Μπήκε στα του μοναχισμού;

Κωνσταντίνος Μπογδανοπουλος είπε...

Σ'αυτή την πρωτοφανή θεομηνία ακούγονται ποικίλες"φωνές"!
Οι μεγαλοφωνοτατοι σήμερα είναι οι τηρουντες ΣΙΩΠΉ και προσευχή.
Οι πολλοί στα βιντεάκια με τις στημένες-δηθεν..αυθόρμητες-συνεντευξεις,... κύμβαλα αλαλαζοντα!
.

Related Posts with Thumbnails