Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Ο "ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ" ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ περιφρόνησε την Κυβερνητική απόφαση για κλειστές εκκλησίες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και πήγε την Παρασκευή 20 Μαρτίου και τέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών με ανοιχτές πόρτες για τους πιστούς.
Η στάση του ήταν λίγο ως πολύ προδιαγεγραμμένη, αφού πριν λίγες μέρες διαμαρτυρόταν στην Ιερά Σύνοδο για την Κυβερνητική απόφαση και έγραφε επί λέξει: «…ἡ κρατική ἐξουσία «ὑπερβαίνει τά ἐσκαμμένα». Διά τοῦτο θεωρεῖται ἐπάναγκες πρός ἀποφυγήν  ἄλλων θλιβερῶν παραμέτρων νά συγκληθῇ τό συντομώτερον τό ἁρμόδιον διά τά σοβαρότατα αὐτά θέματα Ὄργανον  τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.»
Βέβαια Ιεραρχία δεν υπήρχε περίπτωση να συγκληθεί, οπότε ο Κυθήρων Σεραφείμ είπε να το ρίξει στο «αντάρτικο», δηλαδή να αψηφήσει τον νόμο και να κάνει αυτό που θέλει.
Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε σάλος, ο μητροπολίτης συνελήφθη, ψέλλισε κάτι αστείες δικαιολογίες και αφέθηκε ελεύθερος με την υπόδειξη ότι αν το ξανακάνει θα ισχύσει γι’ αυτόν η διαδικασία του αυτόφωρου.
Και τι έκανε ο «ομολογητής» Κυθήρων Σεραφείμ; Υπέκυψε στην κρατική εξουσία που «υπερβαίνει τα εσκαμμένα». Και εξέδωσε μια κατάπτυστη ανακοίνωση ότι αλλάζει ρότα: «Δεδομένου τοῦ ἀδικαιολόγητου, ἄδικου καί τεχνητοῦ θορύβου πού προκλήθηκε ἀπό χθές τόσο στά ΜΜΕ, ὅσο καί στό διαδίκτυο εἰς βάρος τῶν Κληρικῶν τῆς  Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καί κυρίως τοῦ  Ἐπισκόπου μας γνωστοποιοῦμε στόν Κυθηραϊκό λαό ὅτι μετά βαθυτάτης λύπης μας ἀπό σήμερα οἱ Ναοί μας παύουν κάθε ἱεροτελεστία.»
Τόσο μόνο άντεξε ο «ομολογητής». Και βέβαια φταίνε οι «άλλοι» πάντα! Ποτέ αυτός! «Άδικος και τεχνητός θόρυβος» όταν ο κληρικός του Παύλος Καλλίκας (Εφημέριος Ι. Ν. Παναγίας Ιλαριώτισσας Ποταμού Κυθήρων) καλούσε τους πάντες σε εξέγερση:
«Δεν πάει άλλο ...
Ιερείς ξεσηκωθείτε ...    Λαϊκοί αντισταθείτε…
Ορθόδοξοι Έλληνες Ιερείς ξεσηκωθείτε και αντισταθείτε,
Θέλουν οι κρατικοί να μας κλείσουν τις Εκκλησιές.
Άγιοι Αρχιερείς θα κάνουμε ότι και οι Ρωμαιοκαθολικοί; Μα, αυτοί είτε τις έχουν ανοιχτές, είτε κλειστές τις "εκκλησίες" τους, το ίδιο κάνει σε Αγιαστική Χάρη. Μηδέν.
Άγιοι Αρχιερείς παρακαλώ και εκλιπαρώ «μὴ συσχηματίζεσθε τῷ αἰῶνι τούτῳ».
Αγαπητοι παπάδες  ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΜΕ.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ.
ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟ.
ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΣΑΣ.
ΤΙΜΕΙΣΤΕ ΤΗΝ.
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ.»
Αυτός είναι ο «άδικος και τεχνητός θόρυβος» που επικαλείται ανερυθριάστως ο Κυθήρων Σεραφείμ; Με την ευλογία του τα έγραφε και τα διέδιδε αυτά ο κληρικός του; Ποιοι νομίζουν ότι είναι;
Έχει δε ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα κείμενα αυτού του κληρικού του Κυθήρων κοινοποιούσε ο άλλος «ομολογητής», ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, με βαριές εκφράσεις για Εκκλησία και Πολιτεία.
Τώρα, όμως, έβαλαν την ουρά στα σκέλια… Οι ναοί, λέει, «παύουν κάθε ιεροτελεστία»!
Πού οι ουρανομήκεις ιαχές του κληρικού Παύλου Καλλίκα και των ομοίων του;
Στον κάλαθο των αχρήστων!
Ο Κυθήρων Σεραφείμ έχει ταλαιπωρήσει την Εκκλησία με την αντιεκκλησιαστική συμπεριφορά του τόσο κατά την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας (Κρήτη, 2016), όσο και στο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Και στα δύο αυτά μείζονα για την Ορθοδοξία ζητήματα διαφοροποιήθηκε εντελώς από την Εκκλησία της Ελλάδος, λες και δεν ανήκει σε αυτήν.
Καλό θα ήταν να παραιτηθεί. Αν δεν το καταλαβαίνει θα έπρεπε να τον «παραιτήσει» η Ιερά Σύνοδος. Επειδή, όμως, κι αυτή έχει τα δικά της, ελπίζουμε στην Πολιτεία. Καλύτερα στην κοινωνία… Να τον απαξιώσει εντελώς!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια ομολογία πίστεως!!!!!!!!!
Δεν έλαβε την εγκύκλιο λέει ο Κυθήρων.
Αν δεν την έλαβε γιατί σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο στις 18-3 γράφει ότι η Κυβερνητική Απόφαση «ελήφθη και εδημοσιεύθη». Αυτό το «ελήφθη» τί σημαίνει;
Χείλη αρχιερέως ψεύδονται; Ουουουουου!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ιλαροτραγωδία ή φαρσοκωμωδία;

Related Posts with Thumbnails