Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ ΕΝΤΥΠΟ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ"


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο «Ορθόδοξος Τύπος» δημοσίευσε «απάντηση εις συκοφαντίας του ιστολογίου Φως Φαναρίου».
Θεωρεί το «αντιεκκλησιαστικό, σχισματικό και ψυχοφθόρο» έντυπο, κατά τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ, ότι το συκοφαντούμε όταν δημοσιεύουμε την σχετική εγκύκλιο του 1993, δια της οποίας η Ιερά Σύνοδος προέτρεπε τους πιστούς να μην αποδέχονται την παραπληροφόρηση αυτού του εντύπου και να αποφεύγουν την ανάγνωσή του. 
Δυστυχώς, τότε η Εκκλησία δεν προχώρησε στον αφορισμό των υπευθύνων του Ορθοδόξου Τύπου, όπως θα έπρεπε και όπως υπαινίχθηκε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος στην τελευταία παράγραφο της εγκυκλίου του 1993. 
Ο «Ορθόδοξος Τύπος» διατείνεται ότι μεταγενέστερη εγκύκλιος της Ι. Συνόδου (1999) ήρε την προηγούμενη του Αθηνών Σεραφείμ. Περιμένουμε να την αναρτήσει και απορούμε γιατί δεν το έκανε ήδη. 
Σε κάθε περίπτωση εμείς θεωρούμε σωστή και διαχρονική την εγκύκλιο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και θεωρούμε πως θα έπρεπε η σημερινή Ιερά Σύνοδος να την επικαιροποιήσει. 
Αν είχαν ίχνος ανθρωπιάς οι «υπεύθυνοι» του «Ο.Τ.» θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη – έστω μετά θάνατον – από τον μακαριστό Αυστραλίας Στυλιανό, για τα όσα φρικτά και άθλια τον κατηγόρησαν, ενώ τώρα τον λένε «λεβέντη» (sic)! 
Τους ταιριάζει πραγματικά το Κυριακόν: «ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails