Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

"ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ" ΣΤΟ 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΧΙΟΥ


Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής,το Φεστιβάλ της εποχής μας και του τόπου μας. 
Χίος, 28 Ιουνίου-5 Ιουλίου 2020.
Θέμα: "Μουσική και Λόγος". 
Ο Λόγος ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν για να δώσει πνοή στη Μουσική και η Μουσική για να πλαισιώσει και να αποθεώσει τον Λόγο. 
Πώς η Μουσική φέρνει τον στίχο στα χείλη και τον κάνει τραγούδι; 
Πώς η Bυζαντινή Υμνογραφία χρησιμοποιεί τον Λόγο; 
Ποια καινούργια έργα γράφτηκαν - αναθέσεις του Φεστιβάλ - με πηγή έμπνευσης τον Όμηρο και τον Λόγο Χίων δημιουργών; 
Πώς ο πειραματισμός οδηγεί σύγχρονους συνθέτες σε μια μουσική πέρα από τις λέξεις; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα/προκλήσεις προβάλλει το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής της Χίου μέσα από συναυλίες, ομιλίες, εργαστήρια, ημερίδα, masterclasses. 
Σας περιμένουμε όλους να επικοινωνήσουμε μέσα από τη Μουσική της Ελλάδας του Σήμερα και να μοιραστούμε τη χαρά που νιώθουμε όταν βλέπουμε να γεννιέται κάτι από τις πράξεις μας.
ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Ελευθερία Λυκοπάντη, φιλόλογος, μουσικός
Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Αλέξανδρος Καλογεράς, συνθέτης και καθηγητής στο Berklee College of Music Βοστώνης.

Η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ στοχεύει στη διάδοση, την ανάπτυξη και την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και της ελληνικής μουσικής, του χορού και του λόγου στη Χίο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Προς επίτευξη των στόχων της η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ διοργανώνει συναυλίες, διαλέξεις, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και masterclasses, έχει καθιερώσει το ετήσιο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής, ενώ φυσικά συμμετέχει σε φεστιβάλ για τη διάδοση της Ελληνικής Μουσικής. 
Η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ επιδιώκει ακόμα να ενημερώνει την κοινή γνώμη με διαλέξεις, ημερίδες, συνεργασίες με ειδικούς κλπ, για τα προβλήματα και τις ανάγκες ευπαθών ομάδων, όπως τα ηλικιωμένα άτομα. Για τον σκοπό αυτό ίδρυσε την εθελοντική ομάδα ΘΑΛίΑ για την Τρίτη Ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails