Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας», ήτοι η Δημοτική Αρχή, επιτίθεται στην δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρεί πως το άρμα του Καρναβαλιού που αποσύρθηκε και απεικόνιζε τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο παρέα με τον Χίτλερ είναι «ένα ανύπαρκτο θέμα.» 
«Ανακάλυψαν», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «δήθεν λογοκρισία στα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού… ενώ γνωρίζουν ότι τα άρματα εγκρίθηκαν πέρσι τον Μάη (!!!) από το Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού και την Γνωμοδοτική Επιτροπή και ότι σε αυτή την απόφαση δεν υπήρχε το καρναβαλικό στοιχείο για το οποίο γίνεται η επίθεση. Τα άρματα που εγκρίθηκαν τελικά κατασκευάστηκαν και θα παρελάσουν», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 
Όμως, το θέμα φυσικά δεν είναι της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της καρναβαλικής πολιτικής του Δήμου Πατρέων, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση …μπάζει από παντού! 
Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πάτρας», δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο όνομα του Καλαβρύτων Αμβροσίου και στην περιγραφή του άρματος. Τέτοια προστασία! 
Το ερώτημα είναι αβίαστο: Ξύπνησε ένα πρωί ο κατασκευαστής του άρματος – ο Πέτρος Βρυώνης, όπως γράφτηκε – και έφτιαξε, παραμονές του Καρναβαλιού, ένα μη εγκεκριμένο άρμα; Κι αν αυθαιρέτησε τόσο καταλυτικά, δεν πρέπει να τιμωρηθεί που δαπάνησε χρόνο και χρήμα για να φτιάξει ένα άρμα που δεν εγκρίθηκε τον περασμένο Μάϊο; Κι ακόμα, από τον Μάϊο μέχρι τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο που είναι το Καρναβάλι, δεν επιτρέπεται η δημιουργία σατιρικού άρματος ακόμα κι αν η τρέχουσα επικαιρότητα το επιβάλλει; 
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί και η εκκωφαντική σιωπή του λαλίστατου Καλαβρύτων Αμβροσίου πάνω στο θέμα. Θα έπρεπε, τουλάχιστον, να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος τον …έσωσε από την καρναβαλική παρέλαση, όταν μάλιστα ο Καλαβρύτων είχε γράψει τα μύρια όσα τον Δεκέμβριο του 2017 για την απουσία του Δημάρχου Πατρέων από την εορτή του πολιούχου Αγίου Ανδρέου. Ας θυμηθούμε τα σχετικά: 
«Δυστυχώς μεγάλος απών από τόν λαμπρό εορτασμό - και οπωσδήποτε αδικαιολόγητος- ήταν ο Δήμαρχος της πόλεως, ο αριστερών φρονημάτων κ. Κωνστ. Πελετίδης! Είχε, βλέπετε, ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ! Προτίμησε τα Ιωάννινα, διότι εκεί υπήρχαν κομματικές υποχρεώσεις! Με άλλα λόγια, δεν έχασε την ευκαιρία να επιδείξει την περιφρόνησή του προς την χριστιανική πίστη! Ο κ. Δήμαρχος δεν περιεφρόνησε μόνον τον πολιούχο Άγιον Ανδρέαν, αλλά και τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, για τον Οποίον εκ του Πρωτοκόλλου ήταν υποχρεωμένος να ευρίσκεται στην πόλη για να Τον υποδεχθή. Αλλά για τους αθέους και τους απάτριδες της συγχρόνου εποχής μετράει ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!» 
Όμως, αυτός «ο άθεος και άπατρις», Σεβ. Καλαβρύτων σας προστάτεψε αποτελεσματικά. Του οφείλετε μια δημόσια συγγνώμη ή μια δημόσια ευχαριστία. Ό,τι προτιμάτε. 
Από την πλευρά του το ΚΚΕ (Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας), από όλες τις προκλητικές παρεμβάσεις του Καλαβρύτων Αμβροσίου, είχε ενοχληθεί από το γεγονός ότι με κείμενό του (Απρίλιος 2017) αναγόρευσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό της Αλέξη Τσίπρα, «ως δήθεν εκφραστή των ιδανικών του Νίκου Μπελογιάννη». Μόνο σ’ αυτή την περίπτωση το ΚΚΕ διέγνωσε στον μητροπολίτη Καλαβρύτων «το γνωστό ασφαλίτικο ρόλο του ως στυλοβάτη της πλουτοκρατίας και του πολιτικού της συστήματος». 
Κωμωδία! Ή ποιος κοροϊδεύει ποιον… 
Με Αμβρόσιο και ΚΚΕ η Ελλάς πορεύεται δυναμικά στον 21ο αιώνα! Και κυρίως ηθικά! 
Ζήτω το έθνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails