Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ Η ΖΩΖΩ ΝΤΑΛΜΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΗ ΣΤΟ FAUST BAR


Στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας ο δημοσιογράφος Αλέκος Λιδωρίκης (1907 - 1988) συνομίλησε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα: Μουσολίνι, Ρούζβελτ, Μακάριος, Αϊζενχάουερ. Αλλά και Παλαμάς, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλος, Πρίσλεϊ. 
Με τη χαρακτηριστική του ευγένεια και οξυδέρκεια, ο Λιδωρίκης κατάφερε όχι απλώς να εντοπίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε προσωπικότητας, αλλά και να τα διασυνδέσει με το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε καθένας από αυτούς τους σπουδαίους πολιτικούς, καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς. 
To Faust Bar-Theatre (Καλαμιώτου 11 και Αθηναίδος 12 Αθήνα), σε συνεργασία με τη σύζυγο του, Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή και τον μουσικό Πλάτωνα Ανδριτσάκη παρουσιάζουν σε τέσσερις βραδιές με ζωντανή μουσική και βίντεο-προβολές, τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Λιδωρίκη από τις ακόλουθες προσωπικότητες τους 20ου αιώνα: 
Δευτέρα 18 Μαρτίου - Ζωζώ Νταλμάς και Μπενίτο Μουσουλίνι 
Δευτέρα 1 Απριλίου - Φράνκλιν Ρούσβελτ και Έλβις Πρίσλεϊ 
Δευτέρα 15 Απριλίου - Μάρλεν Ντίτριχ και Ζαν Κοκτώ 
Δευτέρα 6 Μαΐου - Μέριλιν Μονρόε και Λουίτζι Πιραντέλο. 
Τον Λιδωρίκη και τα πρόσωπα των συνεντεύξεων ενσαρκώνουν επί σκηνής γνωστοί ηθοποιοί. 
Την Δευτέρα 18 Μαρτίου: 
Δημήτρης Λιγνάδης (Μπενίτο Μουσολίνι),  
Μάνος Καρατζογιάννης (Αλέκος Λιδωρίκης), 
Ζωζώ Σαπουντζάκη (Ζωζώ Νταλμάς). 
Τραγούδια με αφορμή τον Μουσολίνι και τραγούδια που ερμήνευσε μοναδικά η Ζωζώ Νταλμάς αποδίδουν η Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι και ο Γιώργος Καλκάνης, πιάνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails