Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ ΣΕ ΕΝΑ CD


Η δισκογραφική εταρεία Irida Classical μας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου της δίσκου ακτίνας (CD) με τίτλο "Dimitris Dragatakis – The String Quartets" που περιέχει τα 6 κουαρτέτα για έγχορδα του αξέχαστου μουσουργού Δημήτρη Δραγατάκη (1914-2001). 
Την ερμηνεία των έργων υπογράφει το διεθνούς φήμης Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο. 
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στις 13:00, στην αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα. 
Ομιλητές: Γιώργος Δεμερτζής, Φίλιππος Τσαλαχούρης, Θωμάς Ταμβάκος, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Γιώργος Μονεμβασίτης, Μαγδαληνή Καλοπανά και Βάλια Δραγατάκη
Συντονιστής: Κωνσταντίνος Ι. Φλεριανός 
Τα κουαρτέτα εγχόρδων κατέχουν εξέχουσα θέση στην πολυβραβευμένη εργογραφία του Δημήτρη Δραγατάκη, καθώς θεωρούνται στο σύνολό τους ως το πλέον ολοκληρωμένο του πόνημα. 
Είναι λοιπόν ευτυχές γεγονός που το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο επέλεξε να συμπεριλάβει στο ρεπερτόριο του και τα κουαρτέτα του μεγάλου μας μουσουργού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το παρόν ηχογράφημα που μας δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να τα ακούσουμε συγκεντρωμένα από το Κουαρτέτο αρ. 1, που είναι και το πρώτο του μεγάλο έργο φόρμας, μέχρι το τελευταίο του έργο, το Κουαρτέτο αρ. 7.  
Το Κουαρτέτο αρ.6, δεν συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα ηχογράφηση, καθώς είναι έργο για βιολί, όμποε, βιόλα και βιολοντσέλλο. Συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο “Δημήτρης Δραγατάκης – Μουσική Δωματίου I”, που κυκλοφορεί από την Irida Classical, με αρ. καταλόγου Irida 001. 
Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο 
Γιώργος Δεμερτζής – βιολί, 
Δημήτρης Χανδράκης – βιολί, 
David Bogard – βιόλα, 
Άγγελος Λιακάκης – τσέλο
Η παραγωγή του δίσκου έγινε με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου και του Συλλόγου Φίλων Δημήτρη Δραγατάκη.


Δείτε και στην σχετική ανάρτηση της Ιδιωτικής Οδού:
ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails