Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ (ΦΩΤΟ)


Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 8.30 το βράδυ συναχτήκαμε στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών για μια εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο των συνθετών Δημήτρη Λιάλιου (Πάτρα 1869 - Αθήνα 1940) και Ανδρέα Νεζερίτη (Πάτρα 1897 - Αθήνα 1980). Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε μια από κοινού – εναλλάξ διάλεξη. 
Ο μουσικογράφος - κριτικός - ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος αναφέρθηκε στον Ανδρέα Νεζερίτη και ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος στον Δημήτρη Λιάλιο, με παράλληλη αναφορά στη μουσική κίνηση της Πάτρας εκείνη την εποχή και προβολή ανάλογου υλικού. 
Στο δεύτερο μέρος έργα των δύο συνθετών ερμήνευσαν οι σολίστ πιάνου Σπύρος Κουτσουβέλης και Τίμος Γεννάτος και η σολίστ βιολιού και συνθέτρια Τάνια Σικελιανού, η οποία έπαιξε σε πρώτη εκτέλεση το έργο της "ΝΕ-ΛΙΑ" (θέματα και παραλλαγές) για σόλο βιολί (Ανάθεση του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών "Θωμάς Ταμβάκος" [Α.Ε.Μ.Θ.Τ.]). Ένα έργο – φόρος τιμής στους δύο σημαντικότερους πατρινούς συνθέτες. 
Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια της Φιλαρμονικής Βασιλική Φιλιππαίου και παρακολούθησαν: οι εγγονοί του συνθέτη Δημήτρη Λιάλιου, Μαίρη Σκλαβούνου και Δημήτρης Τζίνης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Ρένα Λέμη, ο Γραμματέας του Δ.Σ. Σεραφείμ Κυριαζάκος, το μέλος του Δ.Σ. Χρύσα Μπογδανοπούλου, ο μαέστρος Σταμάτης Λέκκας, οι ποιητές Βασίλης Λαδάς, Κώστας Λογαράς, Γιώργος Κοζίας, Δημήτρης Παπανικολάου, η αρχιτέκτων-πολεοδόμος Χαρά Γιαννοπούλου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Λεωνίδας Σωτηρόπουλος, η Σύμβουλος Επικοινωνίας Ζέττα Ζάχου, πολλοί μουσικοί και φιλόμουσοι πατρινοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails