Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2017

Art work: Ιωάννης  Πορφύριος Καποδίστριας

Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), θα πραγματοποιήσει μέσα στον μήνα Οκτώβριο του 2017 τις εξής εκδηλώσεις - πρωτότυπες παραγωγές. 
Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 9.30μ.μ. 
Αγγέλων Βήμα, φουαγιέ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια 
Συμμετοχή για τρίτη φορά στην διοργάνωση «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών», που φέτος έχει θέμα «Η Γυναίκα στην Ευρώπη», με ένα αφιέρωμα στο μουσικό έργο της Εύας Πάλμερ Σικελιανού.
Μουσικά έργα της Εύας Πάλμερ – Σικελιανού και του Λεωνίδα Κανάρη (αφιερωμένα - α' εκτέλεση). 
Ιουλίτα Ηλιοπούλου – αφήγηση 
Δάφνη Πανουργιά - τραγούδι 
Ευτυχία Δημητρακοπούλου – φλάουτο &τραγούδι 
Μάριος Καζάς – πιάνο 
Roni Bou Saba – τραγούδι στα Αραβικά 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος - τραγούδι, εισήγηση, γενική επιμέλεια. 
Η Εύα Πάλμερ-Σικελιανού, η πρώτη σύζυγος του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, ήταν Αμερικανίδα ερευνήτρια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, χορογράφος και ιστορικός του χορού, με αξιοσημείωτο έργο στην προαγωγή του ελληνικού χορού, θεάτρου, μουσικής καθώς και της υφαντικής τέχνης. Ήταν και μουσικός και είχε μάλιστα μάθει και βυζαντινή μουσική! Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές συνθέσεις της θα παρουσιαστούν στο «Αγγέλων Βήμα». 

Αφίσα: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Πέμπτη 12 και 19 Οκτωβρίου, 8:30μ.μ. 
Οικία Κατακουζηνού, Αμαλίας 4, Σύνταγμα. 
Η Μουσική Ποιητική της Οικίας Κατακουζηνού. 
Στην ιστορική οικία – μουσείο θα παρουσιαστεί η Μουσική Ποιητική της οικίας, δηλαδή ποιήματα και μουσικές δημιουργών του 20ού αιώνα που συνδέθηκαν με το ζεύγος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού. Έργα ελλήνων συνθετών και κλασικά κομμάτια αγαπημένων συνθετών του ζεύγους, όπως οι: Mozart, Puccini, Villa Lobos. 
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι 
Μάριος Καζάς, πιάνο 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, αφήγηση


Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 8.30μ.μ. 
Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7. 
Εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο των συνθετών Δημήτρη Λιάλιου (Πάτρα 1869 - Αθήνα 1940) και Ανδρέα Νεζερίτη (Πάτρα 1897 - Αθήνα 1980). Για τον Δ. Λιάλιο και τον Α. Νεζερίτη θα μιλήσουν ο μουσικογράφος - κριτικός - ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος και ο θεολόγος - μουσικός Παναγιώτης Ανδριόπουλος, με παράλληλη αναφορά στη μουσική κίνηση της Πάτρας εκείνη την εποχή. Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί με προβολή υλικού εποχής. 
Έργα των δύο συνθετών θα ερμηνεύσουν οι σολίστ πιάνου Σπύρος Κουτσουβέλης και Τίμος Γεννάτος και η σολίστ βιολιού Τάνια Σικελιανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails