Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΗΝ ATHENS VOICE ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ, ΤΣΙΠΡΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


ATHENS VOICE
Ο Λαζόπουλος, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και το Άγιον Όρος 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ 


"Και ενώ ο Δοχειαρίτης ηγούμενος γράφει αυτές τις σκληρές κουβέντες στον έλληνα πρωθυπουργό, οι υπόλοιποι αγιορείτες σιωπούν. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν ρίχνει το... γάντι στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που προβλέπει την αλλαγή φύλου, παρά το γεγονός ότι μερικοί ιεράρχες διαμηνύουν στους πολιτικούς που θα το ψηφίσουν πως θα είναι ανεπιθύμητοι στις εκκλησίες της επαρχίας τους. 
Σε όλα τα παραπάνω ίσως ταιριάζει το ακόλουθο σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου (21-3-2017), με αφορμή το σκάνδαλο Βατοπεδίου για το οποίο αθωώθηκαν άπαντες: «... έχω απελπιστεί που ζω σε αυτόν τον τόπο. Ξέρω όμως ότι οι γάτες στο Άγιο Όρος κλαίνε στα αλήθεια. Εκεί νομίζω ότι οι αληθινοί μοναχοί ξέρουνε να ακούνε και να ξεχωρίζουν το κλάμα της γάτας». 
Μόνο που ξαφνικά σκέφθηκα −τι συνειρμός!− το σύνδρομο Cri du Chat (στη γαλλική) ή Cat Cry (στην αγγλική), μεταφράζεται ως σύνδρομο «Κλάμα της Γάτας» και αποτελεί σπάνια γενική διαταραχή που συνδυάζεται με νοητική υστέρηση, επιπλοκές στη γενικότερη υγεία του ατόμου και άλλα... Ο Θεός να φυλάει..."
Ολόκληρο το κείμενο εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails