Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

"Μ' ΕΝΑ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΦΩΣ" - ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΥΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., η εκδήλωση "Μ’ ένα τριφύλλι φως", αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από την αναχώρηση του ποιητή στ' άστρα, και ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις παράλληλα με την έκθεση «Τιμή στον Τεριάντ», καθώς ο ποιητής είχε φιλική σχέση με τον Τεριάντ και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το φαινόμενο «ζωγράφος Θεόφιλος».
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου απήγγειλε επιλεγμένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη. Τραγούδησαν ο Σπύρος Σακκάς και η Άρτεμις Μπόγρη. Η μουσική συνοδεία πιάνου από τον Γιώργο Κουρουπό και μαντολίνου από την Βιβή Γκέκα, σε συνδυασμό με τις ερμηνείες ποίησης και τραγουδιού, μάγεψαν το πολυπληθές ακροατήριο. 
Παρευρέθηκαν η Αλεξάνδρα Γουλάκη - Βουτυρά, καθηγήτρια και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Τελλογλείου, η Αιμιλία Ζέρβα, μέλος του Δ.Σ. του Τελλογλείου, ο Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, πρώην υπουργός Γεωργίας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, πρώην αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση έκλεισε με το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού προς τους συντελεστές του αφιερώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails