Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΡΤΥΝΟΣ Η "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ" ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ...


Για την περίπτωση του Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμία τα έχουμε γράψει από νωρίς. Οπότε το πρόσφατο επεισόδιο με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μας εκπλήσσει. 
Το νέο στοιχείο είναι η αντίδραση της Ζ. Κωνσταντοπούλου (η αποχώρησή της από τον ναό θεωρώντας εαυτήν προσβεβλημένη από όσα είπε ο Γόρτυνος) και η συνέχεια που έδωσε στο θέμα με την επικοινωνία της με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Παρακάτω δείτε τις σχετικές με τον Μητροπολίτη Γόρτυνος αναρτήσεις της Ιδιωτικής Οδού


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ειναι εκ καταβολής πρόσωπο που μαθήτευσε κοντά στον ασυγκράτητο Σαβοναρόλα της τοπικής Εκκλησίας π. Αυγουστίνο. Από όπου πέρασε καταγράφονται νευρωτικές εκρήξεις και συμπεριφορές. Δεν στέριωνε σε Μητροπόλεις. Παντού καυγάδες και φασαρίες. Είχε σφοδρή επιθυμία για την μιτροφορία. Για να τη πετύχει κατέφυγε στον ακαδημαϊκό στίβο. Όμως ο οξύς χαρακτήρας του δεν ημέρευσε. Είναιδιαπαιδαγωγημένος ως πλήκτης δηλαδή αυτός που κτυπά και συμπλέκεται και που με τους πάντες διαπληκτίζεται άρα εντελώς ακατάλληλος για ποιμένας. Διώχνει τον λαὀ από την Εκκλησία. Αυτοί που τον εξέλεξαν ὀψονται που ικανοποίησαν τις φιλοδοξίες του.

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και δεν μας εκπλήσσουν όσα αχαρακτήριστα συνέβησαν γιατί ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, όπως μαρτυρούν και οι προαναφερθείσες δημοσιεύσεις της Ιδιωτικής Οδού.
Αυτό που περιμένουμε να δούμε αν θα μας εκπλήξει είναι η συνοδική αντιμετώπιση του θέματος. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί θα κρίνει τη θεσμική σοβαρότητα του συνοδικού λόγου της Εκκλησίας μας απέναντι στην κοινωνία. Θα δούμε ... κοντός ψαλμός...

Related Posts with Thumbnails