Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

"Τὰ βέλη τοῦ δυνατοῦ ἠκονημένα, σὺν τοῖς ἄνθραξι τοῖς ἐρημικοῖς"


- Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος δέχθηκε τον τελευταίο καιρό ουκ ολίγες επιθέσεις από "Ορθοδόξους" φονταμενταλιστές επειδή τόλμησε να παρουσιάσει βιβλίο του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Αργολίδος Νεκτάριος έχει οργώσει κυριολεκτικά την χώρα, χρόνια τώρα, με αφορμή τον Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τον οποίο έκανε γνωστό στην Ελλάδα. Τον κάλεσαν και τον τίμησαν οι πάντες. Τώρα, δύο "αλλοεθνείς" βρέθηκαν να τον υποστηρίξουν δημόσια, δηλ. δύο άνθρωποι που δεν τον γνωρίζουν. Ο όντως Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος της Μ.τ.Χ.Ε. π. Γεώργιος Τσέτσης από την Γενεύη και η ελαχιστότης μου. Ο νοών νοείτω...
- Ο φίλτατος Μητροπολίτης Πειραιώς πάλι βγήκε με σχετικό κείμενό του να μας πει για το Ισλάμ ως "καταστροφική λατρεία". Καλό θα ήταν να διαβάσει καλά το "Ισλάμ" του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, μήπως και καταλάβει κάτι τι. Σημειώνω απλώς ότι, η Μουσουλμανική Αίγυπτος προέβη πάραυτα σε αντίποινα εναντίον των τζιχαντιστών (αεροπορικοί βομβαρδισμοί) για την αποτρόπαιη δολοφονία των 21 Χριστιανών Κοπτών στην Λιβύη. Μουσουλμάνοι, δηλ., παίρνουν εκδίκηση για την δολοφονία Χριστιανών! 
- Προ καιρού πνευματικοπαίδια του Αρχιμ. Κύριλλου Κωστόπουλου μου κοινοποίησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα κείμενο του γέροντά τους, με τίτλο "Εφικτή η ένωση μετά των Παπικών;". Στο κειμενάκι αυτό ο Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος κάνει μάθημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη λέγοντας πάλιν και πολλάκις ότι "πρέπει, λοιπόν, να συνειδητοποιήση και ο Οικουμενικός Πατριάρχης" κ.ο.κ. Θα συνιστούσα στον Αρχιμ. Κύριλλο Κωστόπουλο να διαβάσει την διδακτορική διατριβή του Σηλυβρίας Μαξίμου περί Πρωτείου, μήπως και συνειδητοποιήσει και ο ίδιος πόσο α-νόητα και αστεία είναι αυτά που λέει και γράφει κατά καιρούς για τους Παπικούς.
- Ο "αντιοικουμενιστής" κληρικός της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Νικόλαος Μανώλης "διώκεται" λέει από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο για τον "αντιοικουμενιστικό αγώνα του". Επιτέλους! Μακάρι ο Σεβ. Άνθιμος να κατάλαβε ότι πρέπει να βάλει στην θέση του τον κληρικό που έχει βαλθεί να βγάλει τα δύο τρίτα (και βάλε) της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως "αιρετικούς". Αν αισθάνεται άβολα στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ο εν λόγω κληρικός υπάρχουν και οι Παλαιοημερολογίτες και οι "Αποτειχισμένοι" κι ένα σωρό παρόμοια φρούτα. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να ενεργοποιήσει για τα καλά την πρόσφατη εγκύκλιό της περί κληρικών που δημιουργούν σάλο μέσω διαδικτύου, θεωρώντας εαυτούς "πατερικούς" και τους άλλους "αιρετικούς".
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκκλησιαστικά δεν ευσταθεί έγγαμος ιερέας να ασκεί έργα μοναχικής πολιτείας όπως είναι ο έλεγχος που κάνει ο συγκεκριμένος ιερέας , και έπειτα όταν τον μεταθέτουν να επικαλείται το αμετάθετο των έγγαμων κληρικών .!
Είναι σαν να πηγαίνει ένας μάρτυρας να ομολογεί τον Χριστό , και έπειτα όταν είναι η ώρα να τον βασανίσουν , να ψάχνει δικαιολογία για να αποφύγει το μαρτύριο .!
Το αμετάθετο των έγγαμων κληρικών ήταν η δικαιολογία του συγκεκριμένου ιερέως , ώστε να συνεχίζει απτόητος να ελέγχει από την ενορία του επισκόπους και ηγουμένους με την βοήθεια ασφαλώς συγκεκριμένων ιστολογίων .!

Ο Κύριος να τον ελεήσει.!

Λ.Κ

Related Posts with Thumbnails