Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

"Delos" του Κώστα Γρηγορέα από το Σύνολο "Κίθαρις"


Το Σύνολο «Κίθαρις» αποτελείται από νέους σπουδαίους κιθαριστές, με διευθυντή τον εξαίρετο κιθαριστή Ιάκωβο Κολανιάν. 
Για πρωτοχρονιάτικες ευχές η Ιδιωτική Οδός σας προτείνει το έργο του συνθέτη και κιθαριστή Κώστα Γρηγορέα με τον τίτλο Delos, σε δυο μέρη (Ritual και Dance), γραμμένο ειδικά για το σύνολο "Κίθαρις". Η ερμηνεία είναι από ηχογράφηση στην Παλλήνη στις 11 Φεβρουαρίου 2014. 
Αναζητώντας την προέλευση της ονομασίας του Συνόλου ανατρέχουμε στο λεξικό της αρχαίας ελληνικής όπου διαβάζουμε: Κίθαρις = Πρωτόγονο έγχορδο που αναφέρεται συχνά από τον Όμηρο. Ο Αριστόξενος την ταυτίζει με τη λύρα ενώ Κίθαρις ονομάζεται και η τέχνη του «παίζειν» την αρχαία ελληνική κιθάρα, δηλ. το παίξιμο της κιθάρας. 
Το Κιθαριστικό σύνολο "Κίθαρις"  ιδρύθηκε το 2011 από τον σολίστ και καθηγητή κιθάρας Ιάκωβο Κολανιάν, ο οποίος έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική διεύθυνση του. Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Μάιο του 2012 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ (International Renaissance Music Festival) στην Αρμενία αποσπώντας το Δεύτερο Βραβείο στη κατηγορία των μουσικών συνόλων. 
Το Σύνολο που ερμηνεύει το έργο του Κώστα Γρηγορέα αποτελούν οι: Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος, Γιώργος Γεωργάτος, Χάρης Καμπύλης, Ιάκωβος Κολανιάν, Σταύρος Κουδουνάς, Νίκος Μανιταράς, Τριαντάφυλλος Μπαταργιάς, Κωνσταντίνα Ντοκούζη, Δημήτρης Παππάς, Τηλέμαχος Πουλιάσης, Μαρία Πέγκα και Γιώργος Τοσικιάν. 

1 σχόλιο:

ΔΙΟΓΕΝΗΣ___Ε.Μ. είπε...

Οι κιθαρωδοί είναι ΥΠΕΡΟΧΟΙ!!!
Αλλά και η μουσική σύνθεση είναι εκπληκτική!
Η τέχνη σε στιγμές κορύφωσης!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ__Ε.Μ.

Related Posts with Thumbnails