Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο λόγος του γελοιότητος γέμει...


Μέσα στην "αντι-οικουμενιστική" λαίλαπα των καιρών, εμφανίζονται σαν μανιτάρια διάφοροι αστείοι τύποι που θεωρούν τους εαυτούς τους "ομολογητές" και νομίζουν πως είναι "άτλαντες" της Ορθοδοξίας.
Ένας τέτοιος νεοφανής αστήρ ακούει στο όνομα Παναγιώτης Νούνης. Ο εν λόγω χρησιμοποιεί τα ιστολόγιά μου για δικούς του σκοπούς και στην απαγόρευσή μου να συνεχίσει να το κάνει, μου υπέδειξε να πάω στην δικαιοσύνη γιατί είναι και ...ατρόμητος! Κλασικό παράδειγμα πώς μπορεί η θρησκευτικότητα να καταστήσει άρρωστο έναν άνθρωπο. 
Αναγκάζομαι εδώ να δημοσιεύσω την απάντηση του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φραγκουλάκη σε ένα "σεντόνι" πλήρους ασυναρτησίας που ανήρτησε ο Π. Νούνης στο διαδίκτυο για να "απαντήσει" στον π. Γεράσιμο για πρόσφατο κείμενό του στην Ιδιωτική Οδό. Έως εδώ. Τα υπόλοιπα αλλού με αυτόν τον "κύριο". 
Π.Α.Α.

Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης 
Κύριε Νούνη, ο λόγος σου "δολιότητος γέμει", θα συμπλήρωνα δε και γελοιότητος. Με την λάσπη προσπαθείτε να οικοδομήσετε και θέλετε να σας πάρουμε στα σοβαρά; Συκοφαντείτε και ψεύδεσθε ταυτοχρόνως. Φαντάζομαι το παραπάνω εμετικό κείμενό σας θα το διαβάζετε ξανά και ξανά και θα αυτοβραβεύεσθε για την ποιότητά του και τα μέγιστα θεολογικά του στοιχεία. Απορώ μάλιστα πώς δεν πατήσατε Like, όπως συνηθίζετε να κάνετε σε ό,τι γράφετε! Κάτι τύποι σαν κι εσάς με την σπουδαία "εκκλησιολογία" τους δεν άφησαν τον Σωτηρόπουλο να μετανοήσει και έφυγε αφορισμένος. 
Μια και αρέσκεσθε στη χρήση παροιμιών θα σας γράψω αυτό που λέμε στην Κρήτη: "κουκιά τρως κουκιά μολογάς". Επειδή σερβίρεστε και ως ερευνητής Πατερικής Θεολογίας, θα πρέπει να γνωρίζετε και αυτό: «Σήμερον τα του Δεσποτικού σώματος μέλη, πολλοίς πρότερον χρόνοις διεσπαρμένα τε και ερρηγμένα προς την ένωσιν αλλήλων επείγεται. Ου γαρ ανέχεται η κεφαλή πάντων Χριστός ο Θεός εφιστάναι διηρημένω τω σώματι… Δια τούτο εξήγειρέ σε τον των Ιερέων αυτού πρωτεύοντα (δηλ. τον πάπα), προς την ημετέραν κλήσιν… Δεύρο δη ουν, αγιώτατε πάτερ, υπόδεξαι τα σα τέκνα…Μέχρι τίνος οι του αυτού Χριστού, και της αυτής πίστεως βάλλομεν αλλήλους και κατατέμνομεν; μέχρι τίνος οι της αυτής Τριάδος προσκυνηταί δάκνομεν αλλήλους;…» 
Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός κατά την έναρξη του Θεολογικού Διαλόγου με τους Λατίνους στην Φερράρα το 1438. 
Κάποτε οι αντι-οικουμενιστές τον είχατε τον Άγιο Μάρκο σημαία σας, τώρα τι έγινε;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!
Ας αρχίσει κάποιος πραγματικός μελετητής των Πατέρων να μας παρουσιάσει τον πραγματικό Άγιο Μάρκο!
Τί μας λέει εδώ;
-...τα μέλη της δυτ. Εκκλησίας είναι δεσποτικά μέλη του Σώματος του Χριστού!
-...ο Πάπας είναι πρωτεύων των ιερέων...και καλείται να υποδεχθεί τα τέκνα του (προφανώς και τους εξ Ανατολής επισκόπους και λοιπούς).
-...οι πιστοί και των δύο Εκκλησιών είναι της αυτής πίστεως και προσκυνηταί της αυτής Αγίας Τριάδος.
...Γιατί άραγε δάκνωμεν αλλήλους;Τα αλληλοδαγκώματα ακόμη και σήμερα θα οδηγήσουν κάπου;

Βοανεργές είπε...

Ο Παναγιώτης Νούνος είναι ένας προβατόσχημος λύκος. Ένας ωραιός κερκοπίθηκος που ωρύεται από δένδρο εις δένδρο σοβαροφάνειας για ίδιον ώφελος.

Εξήγησις
Χρησιμοποιεί απροκάλυπτα το ζήλο για Αλήθεια χιλιάδων πιστών για να ικανοποιήσει τις προσωπικες του φιλοδοξίες κάτω από το μανδύα του αντιοικουμενισμού. Διαχειρίζεται επώνυμα και ανώνυμα -συνεταιρικά- blog, φερόμενος υβριστικά και εμπρηστικά.

Έρχεται σε ατέρμονες ατεγκλίσεις και προκαλεί άπαντες με τα σχόλιά του. Όπως φαίνεται και στο τέλος, ανέβασε το λάβαρο του αντι-οικουμενισμού στα προφίλ του για καθαρά χρηματικό όφελος και λόγους προσωπικής ματαιοδοξίας.

Ο εξευτελισμός και το ξέσκισμα της Εκκλησίας από τον προβατόσχημο λύκο εκτείθεντε παρακάτω και επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου ως πολίτης της Ελλάδας και πιστός της Εκκλησίας.

Υπερηφανεύεται μάλιστα ότι δρα επώνυμα και όχι ανωνυμα. Μα, αυτός είναι ο σκοπός του λύκου, να γίνει διάσημος και να αποθησαυρισει από τον ου κατ επιγνωσιν ζήλο.

http://i.imgur.com/6CVzqnl.png

http://i.imgur.com/PYYlFxU.png

Related Posts with Thumbnails