Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

"Πολεμούν έναν Πατριάρχη που έχουν δημιουργήσει με την αρρωστημένη φαντασία τους"


Ό, τι είναι η πανσέληνος για τους λυκάνθρωπους, είναι η Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους αντιοικουμενιστές! 
Βρισκόμαστε μια μέρα μετά τα «φοβερά» και «τρομερά» γεγονότα που συνέβησαν στο Φανάρι κατά τον εορτασμό της Θρονικής εορτής. Όλες τις προηγούμενες μέρες το διαδίκτυο «έβραζε» από τις παρεμβάσεις των σούπερ ορθοδόξων, των αντιοικουμενιστών. Το τι έχουν γράψει δε λέγεται. Τα όσα ανεύθυνα, ψευδή, ανερμάτιστα και φαιδρά κατέθεσαν δεν περιγράφεται. Δόθηκε ευκαιρία σε πολλούς να εμφανισθούν ως εκκλησιολόγοι, δογματολόγοι, κανονολόγοι κ. ά. και όλοι τους, μα όλοι είχαν ένα κοινό σημείο: καταριόντουσαν τον Πάπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη διεκδικώντας για τον εαυτό τους το αλάθητο! 
Διατυμπάνιζαν το «πούλημα» της Ορθοδοξίας και την σίγουρη ένωση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επισήμως κατά την ημέρα της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Σήμερα βέβαια μια μέρα μετά, ούτε λέξη! Τους χάλασε τη «σούπα» που είχαν ετοιμάσει να σερβίρουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αν και υπάρχουν κάποιοι που σιγοψιθυρίζουν σε κάποιες ιστοσελίδες ότι, «ευτυχώς που υπήρξαν δυναμικές αντιδράσεις κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!». 
Ένα είναι σίγουρο, ότι όλοι αυτοί που σήκωσαν τόση σκόνη τις προηγούμενες μέρες, το έκαναν χωρίς να έχουν κάτι συγκεκριμένο υπόψη τους. Μοναδικό τους κίνητρο το μένος κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Η γλώσσα τους στάζει δηλητήριο τόσο, που αν καμιά φορά τη δαγκώσουν και καταπιούν κινδυνεύουν από ισχυρή δηλητηρίαση. 
Στην πραγματικότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει σχέση μόνο με το μίσος που τρέφουν απέναντί του. Σε ότι αφορά τον πόλεμο που του κάνουν, πολεμούν έναν Πατριάρχη που έχουν δημιουργήσει με την αρρωστημένη φαντασία τους. Μάχονται ένα ανεύθυνο, ένα κακό και δόλιο πρόσωπο που έχουν κατασκευάσει και τους μοιάζει απόλυτα. 
Εγκαλούν τον Οικουμενικό για αντιεκκλησιολογική συμπεριφορά. Ποιοι; Οι ανεκκλησίαστοι! Εκείνοι που έχουν αναγάγει εαυτούς εις εκκλησία! Ελέγχουν τον Πατριάρχη για αντικανονικές ενέργειες οι συναγελαζόμενοι με εκείνους που έχουν αποκοπεί από την Εκκλησία, εκείνοι που έχουν ως πρότυπά τους αφορισμένους και καθηρημένους! 
Θα μπορούσαμε πολλά να γράψουμε, όμως για ποιο λόγο; Μήπως υπάρχει περίπτωση να συνέλθουν, να επανακάμψουν, να ζητήσουν συγγνώμη; Όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα κατέθεταν «λόγον ανούσιον και ανυπόστατον» υπάρχει περίπτωση να ομολογήσουν την αποτυχία τους; Πολύ δύσκολο γιατί διακατέχονται από εωσφορικό εγωισμό! 
Αντί επιλόγου παραθέτω αυτό που λέμε στην Κρήτη: «Την ήπιατε; Με τις υγείες σας!» 
Γεράσιμος Φραγκουλάκης, αρχιμανδρίτης 
Αννόβερο-Γερμανίας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε τα αίσχη: Μίλησε για την ένωση των Εκκλησιών, συμπροσευχήθηκε με τον αιρετικό πάπα της Ρώμης, τον αναγνώρισε ως επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης, κ.α. Ε, και λοιπόν, αυτό δεν έχει γίνει και άλλες φορές και μάλιστα από αγίους;
Το σύμβολο των αντι-οικουμενιστών, ο άγιος Μάρκος Ευγενικός, πως συμπεριφέρθηκε στον αιρετικό πάπα Ευγένιο Δ΄, εκτός και εάν δεν γνώριζε, ότι ήταν αιρετικός, 400 χρόνια μετά το Σχίσμα!
Δεν του είπε, για την ανάγκη ενώσεως των Εκκλησιών;
Δεν αναγνώρισε την Εκκλησία της Ρώμης, ως "αδελφή Εκκλησία";
Δεν παρέστη στη συμπροσευχή με τον αιρετικό Ευγένιο στην έναρξη των εργασιών της συνόδου στη Φερράρα;
Δεν μετέσχε, με πλήρη αρχιερατική στολή, μαζί με τον Ευγένιο, στην εξόδιο ακολουθία του πατριάρχη Ιωσήφ Β΄στη Φλωρεντία;
Δεν προσφώνησε τον αιρετικό Ευγένιο, ως αγιώτατο πάπα Ρώμης;
Και το χειρότερο: παραδέχτηκε τον Ευγένιο, σαν πατέρα του!
"αγιώτατε πάπα της πρεσβυτέρας Ρώμης, σήκω να υποδεχτείς τα τέκνα σου"!
Από πότε ένας άγιος παραδέχεται έναν αγιώτατο αιρετικό, ως πατέρα του!
Όλα αυτά βέβαια, που καταγράφονται στα πρακτικά από Ορθόδοξους παρευρεθέντες στη σύνοδο, οι αντι-οικουμενιστές δεν θέλουν να τα γνωρίζουν, γιατί χαλάει η σούπα.
Κάποιοι δε που τα γνωρίζουν παραδέχονται: Ναι έγιναν, αλλά κινδύνευε η ΚΠολη από τους Τούρκους. Ενώ τώρα που δεν κινδυνεύει, μιας και κατελήφθη, δεν χρειάζονται;
Ηθικό δίδαγμα: Όταν υπάρχει κίνδυνος παραβαίνονται οι Κανόνες!

ΙΚ

Ανώνυμος είπε...

ΙΚ
Κοντά στο βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα !
Τους πήρε ο Αυτοκράτορας παραμάζωμα, τους έβαλε στα πλοία, και τους ξεφόρτωσε στην Ιταλία, για να υπογράψουν, να σώση το βασίλειο του !
Πώς νομίζεις ότι γινόντουσαν τα πράγματα τότε ?
Με δημοκρατικές διαδικασίες ?

Ανώνυμος είπε...

Ακομα δεν υπηρξε αντιδραση (αρες, καταρες κ.α. Χριστιανικα...) απο Πειραια... Μαλλον θα μελετουν το σημερινο πρωτοσελιδο της "ελευθερης ωρας" γισ να εισηγηθουν και παλι την ελλιμενηση του ρωσσικου στολου στον Κερατιο....!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, έτσι γινόντουσαν τότε.

Αλλά επιτρέπεται σ' έναν άγιο να μετέχει σε μη δημοκρατικές διαδικασίες;

Ή οι μη δημοκρατικές διαδικασίες δεν αγγίζουν την Εκκλησία, όπως για παράδειγμα, εκείνη η καταδίκη του Αλεξανδρείας Διόσκορου, που καταδικάστηκε στην Δ΄ Οικουμενική, με ψήφους 185, στους 636 αγίους πατέρες; Και αυτό έγινε γιατί έτσι θέλησε ο Ρώμης άγιος Λέων Α΄, ο φόβος και ο τρόμος των πατέρων (κατά τον άγιο Νεκτάριο: "ο Θεός να φυλάττει την Εκκλησία του από τέτοιους αγίους");

ΙΚ

Related Posts with Thumbnails