Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣΤα Πρακτικά της Ημερίδας της Μητροπόλεως Πειραιώς εναντίον της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Μητροπόλεως Δημητριάδος (που πραγματοποιήθηκε στις 15.2.2012), γράψαμε σε προηγούμενο κείμενό μας ότι εστάλησαν σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ίσως και σε κληρικούς. 
Αλλά ο Σεβ. Πειραιώς αποφάσισε να εξαποστείλει τα πεπραγμένα του πάση τη κτίσει! Μέχρι στην Αυστραλία έστειλε τον τόμο της ...ανόθευτης ορθοδοξίας του! Πληροφορούμαστε, όμως, ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, όσο και οι βοηθοί Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής, επέστρεψαν ως απαράδεκτα τα περίφημα πρακτικά στον αποστολέα τους. Θα πει κανείς ότι η ενέργεια αυτή του Αρχιεπισκόπου και των Επισκόπων έχει να κάνει με την ...θυελλώδη διακονία του τότε Χριστιανουπόλεως και νυν Πειραιώς στην μακρινή ήπειρο, για λιγότερο ίσως από ένα χρόνο. Μια διακονία που διέρρηξε οριστικά, καθώς φαίνεται, τις σχέσεις του Σεβ. Σεραφείμ με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.  
Όμως, αυτή η κίνηση, της μη αποδοχής και επιστροφής των πρακτικών της ημερίδας, θα πρέπει μάλλον να καταστεί τακτική των ιεραρχών του Θρόνου ανά την οικουμένη, αφού πέρα από την σχετική αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχου στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τα όσα ελέχθησαν στην ημερίδα και δημοσιεύονται στα πρακτικά δεν έχουν καμία σχέση με την διακονία των ιεραρχών του Θρόνου στις Μητροπόλεις της Διασποράς, αλλά ούτε και με την διακονία των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών ανά τον κόσμο. 
Π.Α.Α.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν τον σπάταλο ελληνικό κράτος ξόδευε χρήματα για να τυπώσει και να ταχυδρομήσει ανά την υφίλιο, όπως φαίνεται, τόμους με πρακτικά ημερίδας, θα του' χαμε σύρει ουκ ολίγα!
Δεν πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για τον Πειραιώς;
Τι τα' θελες Δεσπότη μου τα έξοδα; Για να διαφημίσεις πόσο Ορθόδοξος είσαι;
Περισσότερη σημασία θα σου έδιναν αν αυτά τα χρήματα τα διέθετες, ας πούμε στην προσπάθεια που κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία ανήκεις, να μαζέψει χρήματα για τα φάρμακα του φτωχού λαού.
Και μη μου πείτε ότι τώρα λαϊκίζω!

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ καλά έκανε ο Αυστραλίας και δεν ενεπλάκη στο θέμα της ημερίδας του Πειραιώς. Και η εξήγηση δεν βρίσκετε στην περίοδο της Διακονίας (ο θεός να την κάνει!) του Πειραιώς στην Αυστραλία.
Ο σοφός Ιεράρχης της Αυστραλίας γνωρίζει καλώς ότι οι κινήσεις αυτές του Πειραιώς δεν έχουν άλλο στόχο από το να πλήξουν τον Δημητριάδος και τις ενέργειές του. Αντιλαμβάνεται ο έμπειρος Αυστραλίας Στυλιανός ότι πρόκειται ουσιαστικά για ενδοελλαδικό πόλεμο που στόχο έχει την διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου των Αθηνών. Και άλλοτε το έχω γράψει εδώ ότι ο Πειραιώς και ο Δημητριάδος είναι οι νέοι "δελφίνοι" για την διαδοχή του Ιερονύμου. Την έχουν μάθει καλά την δουλειά από τα χρόνια του Δημητριάδος Χριστοδούλου, Πειραιώς Καλλινίκου και Καλαβρύτων Αμβροσίου όπου χρόνια μηχανοραφούσαν στην πλάτη του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Και μετά το θάνατο του με την σύμπραξη του τότε Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου (που το εξαργύρωσε με την αντικανινική εκλογή του στην Θεσσαλονικη) συκοφάντησαν το Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπική Εκλογή.
Ο Σοφός Αυστραλίας Στυλιανός γνωρίζει την δυσωδία της ελλαδικής ιεραρχίας και δεν εμπλέκεται.
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη ο Τελεβάντος σκύλιασε εναντίον του Αυστραλίας και ζητεί την κεφαλή του επί πίνακι!!!!
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1.html
ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” άρθρο του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου που επιγράφεται: “Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ”.

Αναφέρει λοιπόν το άρθρο:
{ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ}
Ας μην είναι καθόλου σίγουρος ο κ. Ανδριόπουλος για τα κίνητρα της επιστροφής από τον εμπαθέστατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό Χαρκιανάκι των πρακτικών της Ημερίδας για τη μεταπατερική θεολογία που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Ο Σεβασμιότατος κ. Χαρκιανάκις, κ. Ανδριόπουλε, είναι - κατά γενική ομολογία και πεποίθηση - απρόβλεπτος ως προς τον τρόπο που αντιδρά, αλλά απολύτως προβλεπτός ως προς την κινητήρια δύναμη που τον παρακινεί να αντιδρά σε κάθε πρόκληση.

Οτι θίγει τον απύθμενο εγωισμό του, ότι προκαλεί έστω και εκ του μακρόθεν κραδασμούς αμφιβολίας στις σκέψεις του ότι ενέχει κριτική για τον ίδιο, την κακόδοξη θεολογία που διατυπώνει ή τον δύστροπο χαρακτήρα του προκαλεί αλυσιδωτές εκρήξεις ηφαιστείου οργής και προπηλακισμών και απειλές για φυσική ακόμη βία κατά παντός αντιφρονούντος.

Ως γνωρίζετε, κ. Ανδριόπουλε, ο Σεβασμιότατος δεν εφείσθη ουδέ του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον οποίο συμπεριφέρεται με σκαιότητα και εναντίον του οποίου κάνει δημόσια εξωφρενικούς και χυδαίους υπαινιγμούς.

Το ακατανόητο είναι γιατί ο Παναγιότατος δεν τον καθαιρεί παντελή καθαιρέσει του όλου κληρικού και επισκοπικού αξιώματος και γιατί δεν τον επαναφέρει στην τάξη των λαικών άνευ ουδενός δικαιώματος του προσήκοντος τη κληρική τάξει ή αν τυχόν έχει λάβει μοναχικό σχήμα γιατί δεν το περιορίζει στη μονή της μετανοίας του;

Σε κάθε περίπτωση θα προσέξατε ίσως, κ. Ανδριόπουλε, ότι όλοι ανεξαίρετα οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα επικαλούνται την δήθεν μεταστροφή και την δήθεν μεταμέλεια του Σεβασμιότατου Αυστραλίας για τα οικουμενιστικά παρατράγουδα. Τον επικαλούνται μάλιστα συχνά προς επίρρωση των ισχυρισμών τους για την κατά κρημνών πορεία που ακολουθεί ο Σεβασμιότατος Περγάμου σε θέματα Οικουμενισμού.

Καυχώμαι εν Κυρίω, κ. Ανδριόπουλε, ότι σ’ αυτή την γκάφα δεν έπεσα ποτέ.

Αλλο αντιοικουμενιστής και άλλο θιγμένος επειδή τον καθαίρεσε ο Πατριάρχης από την προεδρία του Διαλόγου με τους Παπικούς - για να ακριβολογούμε τον εξανάγκασε σε παραίτηση για να προλάβει την αποπομπή.

Ετσι - στη συγκεκριμένη περίπτωση - η επιστροφή των πρακτικών του συνεδρίου για τη μεταπατερική θεολογία από τον λυκοποιμένα της Αυστραλίας και τα τσιράκια του, δηλώνει οπωσδήποτε την προσωπική αποστροφή του Αυστραλίας έναντι του παραδοσιακού Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά δηλώνει ταυτόχρονα το κακόδοξο πνεύμα της θεολογίας του Σεβασμιότατου Αυστραλίας, τις ημέρες του οποίου ευχόμαστε - εκ βάθους καρδίας - ο Κύριος διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων να κολοβώσει αμέσως.

Προς Θεού! Δεν εννοούμε να πεθάνει ο άνθρωπος, αλλά υπάρχουν και εκθρονίσεις, υπάρχουν και καθαιρέσεις, υπάρχει και εγκλεισμός σε μοναστήρι για να γλυτώσει επιτέλους η Αυστραλία από το δυνάστη που της απομυζά κάθε ικμάδα πνευματικής ζωής και κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί ορθόδοξα και ο οποίος ταπεινώνει για δεκαετίες το ποίμνιό του, τους συνεργάτες του, τις Ελληνικές προξενικές και πολιτικές αρχές της χώρας, ακόμη και τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Το ιστολόγιό σας, κ. Ανδριόπουλε, καυχάται ότι σέβεται και εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν λοιπόν. Ενώστε τη φωνή μας κατά του λυκοποιμένα της Αυστραλίας και ζητήστε από το Πατριαρχείο να καθαιρέσει πάραυτα και αμελλητί τον αλλοτριοεπίσκοπο που πρωτοστάτησε για τη σύναψη της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Μπαλαμάντ.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αν ήταν στο χέρι του Τελεβάντου αγαπητέ σχολιαστή ο αλλοτριοεπίσκοπος της Αυστραλίας θα ήταν σφαγιασμένος από καιρό.

Δεν εννοώ βέβαια σωματικά αλλά θα τον είχα οπωσδήποτε καρατομήσει πνευματικά με χριστιανική βέβαια ανεξικακία.

Απλούστατα θα ήταν ένα κεφάλι κοντύτερος.

Αλλά δυστυχώς ο υπεύθυνος για να κινήσει τη διαδικασία της πνευματικής καρατόμησής του - τουτέστιν ο Παναγιότατος - δεν βάζει εμπρός τη μηχανή για να κινηθεί η διαδικασία της καθαίρεσης του Αυστραλίας, προς πλήρη απογοήτευση των πιστών.

Related Posts with Thumbnails