Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΑΡΧΩΝ Μ. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΞ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΛΑΚΗΣ ΒΙΓΚΑΣ


Σε Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, προχείρισε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Λάκη Βίγκα, Πρόεδρο της Κοινότητος Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου, Εκπρόσωπο των Μειονοτήτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στην Άγκυρα, μ' ένα λόγο δραστηριότατο μέλος της Ομογένειας στην Πόλη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Λάκη Βίγκα στο τέλος της σημερινής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου, όπου χοροστάτησε.

Ο νέος Άρχοντας απευθυνόμενος στον Πατριάρχη είπε τα εξής:

Παναγιώτατε
Δέσποτα,

Με φόβο Θεού και ευλάβεια πολύ, εκφράζω τις βαθύτερες ευχαριστίες μου για την τιμή που μου κάνετε, απονέμοντάς μου το οφφίκιο της ΜΧΕ.

Η ‘Αργώ’ της οικογενείας μου ξεκίνησε πριν από 100 και πλέον χρόνια απο την Μυροβόλο Χίο, για να φθάσει στο λιμάνι της Πόλης, αυτό το μεγάλο σταυροδρόμι των πολιτισμών, σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Έκτοτε, η οικογενειακή μας παρουσία και παράδοση υπήρξε συνδεδεμένη και συνυφασμένη με την Εκκλησία και το λαό της Πόλης και το κάθε μέλος της, από τη θέση του και με τα όποια προσόντα διέθετε, προσπάθησε να συμβάλλει στην ιστορική πορεία της Ρωμιοσύνης.

Ας μου επιτραπεί να θεωρήσω ότι το απονεμηθέν οφφίκιο τιμής και αναγνώρισης ανήκει και στους προγόνους μου και ιδιαίτερα στους μακαριστούς πατέρα μου Βασίλη και θείο μου Κωνσταντίνο, οι οποίοι εργάσθηκαν επί πολλές δεκαετίες για τα κοινά και με νουθέτησαν με το έργο και τη ζωή τους, ώστε να δεσμευτώ κι εγώ με τη σειρά μου, με πίστη και αφοσίωση, με υπομονή και επιμονή, και ποτέ από το χρέος μη κινούντες, για το καλό της Κοινότητάς μας.

Με αυτά τα λίγα λόγια, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε εσάς Παναγιώτατε, τον Πνευματικό μου Πατέρα, για την εξαιρετική διάκριση που μου κάνετε, ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους μου στην προσπάθεια αυτή και την οικογένειά μου που μου παραστέκεται και υπόσχομαι ενώπιον της Ευαγγελιστρίας του Βαφεοχωρίου ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι κατά δύναμη για την δυναμική και ελπιδοφόρα παρουσία της Ρωμιοσύνης στην Βασιλεύουσα.


Με τον Λάκη Βίγκα συνδεθήκαμε
από την κατά καιρούς ιεροψαλτική διακονία μας στο Νιχώρι του Βοσπόρου, όπου διαμένει και όλως επαξίως προεδρεύει. Τού ευχόμαστε από καρδιάς καλή συνέχεια και δύναμη στον αγώνα του για την Ρωμιοσύνη της Πόλης.

Την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και το σχετικό φωτορεπορτάζ του Νίκου Μαγγίνα δείτε στο Φως Φαναρίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΩΝ ΟΦΦΙΚΙΑΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

Related Posts with Thumbnails