Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ...ΥΙΟΘΕΤΕΙ (;) ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Η Μητρόπολη Πειραιώς μας ανακοινώνει πως «με την παρουσία του Νίκου Θεοδωράκη, γιου του αειμνήστου μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19:30 στο Βεάκειο ανοιχτό Θέατρο Πειραιά, η συναυλία κατά της φτώχειας που διοργανώνει η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Ε.Β.Ε.Π.». 
Μετά, δηλαδή, την ανακοίνωση του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς για τον Μίκη Θεοδωράκη, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, και γι’ αυτό ο Πειραιώς Σεραφείμ μας …διευκρίνισε ότι πρόκειται για «ανακοινωθέν του Γραφείου επί των Αιρέσεων και …κακώς η εν λόγω δημοσίευση θεωρήθηκε ως προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου», τώρα έχουμε την διαφήμιση της φιλανθρωπικής συναυλίας με την παρουσία του Νίκου Θεοδωράκη, γιού του Μίκη. 
Πριν λίγες μέρες, o γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, έκανε λόγο «για απάτη του αιώνα», αναφερόμενος στον Νίκο Θεοδωράκη, ένα πρόσωπο που εμφανίζεται ως γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. Όπως τόνισε ο Γ. Θεοδωράκης το πραγματικό επώνυμο του προσώπου αυτού είναι Κουρής και ουδεμία σχέση έχει με την οικογένεια Θεοδωράκη. 
Πράγματι, τόσα χρόνια δεν ξέραμε για άλλο γιο του Μ. Θεοδωράκη. Άλλωστε δεν φαίνεται και ο ίδιος ο συνθέτης να έχει αναγνωρίσει άλλο παιδί. Οπότε, πώς η Μητρόπολη Πειραιώς διαλαλεί την παρουσία αυτού του γιού, που η οικογένεια του Μ. Θεοδωράκη δεν παραδέχεται; 
Η ανακοίνωση του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς έλεγε για τον μεγάλο συνθέτη: "Όμως δεν «πέφτουμε στην παγίδα» να τον αποθεώσουμε, έχοντας υπ’ όψη μας την προσωπική του ζωή και τον ασταθή πολιτικό χαρακτήρα του". 
Μήπως ξέρει κάτι ο Πειραιώς για τον ..μυστική ζωή του Μ. Θεοδωράκη και τώρα μας ..αποκαλύπτει μια πλευρά της, «προτείνοντάς μας» τον άγνωστο μέχρι χθες «γιό Νίκο»; 
Πολύ περίεργα πράγματα εν Πειραιεί… 
Σε κάθε περίπτωση ο Πειραιώς Σεραφείμ οφείλει δημόσιες εξηγήσεις. Το θέμα είναι σοβαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails