Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΛΟΓΙΚΗ" ΤΩΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΣΤΩΝ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, οι "ορθοδοξιστές", με αφορμή την μεγάλη φωτιά που έπληξε τα Κύθηρα διετύπωσαν στα ιστολόγιά τους την πρωτοφανή "λογική", με ...ρητορικό ερώτημα ερώτημα προς τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ: 
«Τι σχέση έχει η φωτιά που ΚΑΙΕΙ τα Κύθηρα, με τη φωτιά του Οικουμενισμού που καίει μετά την Σύνοδο της Κρήτης, που εμμέσως (κοινωνώντας με τους Οικουμενιστές) ⇨ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ κ. Σεραφείμ; Υπάρχει κάποια σχέση ή συμβαίνει κάτι ΤΥΧΑΙΑ;»
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ θα έπρεπε να έχει ήδη καταδικάσει αυτή τη "λογική". Αλλά, σκέπτομαι, πώς θα το κάνει τώρα, όταν δεν το έκαμε σε πλείστες όσες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν; 
Ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας π. Γεώργιος Τσέτσης, με αφορμή αυτή την εξωφρενική "λογική", απέστειλε στην Ιδιωτική Οδό το ακόλουθο σχόλιο:
Η ανωτέρω ειδεχθής ερμηνεία των «ορθοδοξιστών» αυτών, θυμίζει τον αφορισμό ενός επώνυμου ιεράρχου, σημαιοφόρου του «αντι-οικουμενισμού», ο οποίος ισχυρίζεται πως η Μικρασιατική καταστροφή του 1922-23 ήταν τιμωρία Θεού για τις οικουμενιστικές εγκυκλίους του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄κατά τα έτη 1902 και 1904! 
Θυμίζει όμως και την αποτρόπαια εκείνη γνώμη ουκ ολίγων «αμυντόρων» (;) της Ορθοδοξίας που διαλαλούν αναίσχυντα πως ο Θεός τιμώρησε με καρκίνο τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επειδή αυτός εδέχθη τον Πάπα στην Αθήνα! 
Επέστη πλέον καιρός όπως εκ μέρους της Εκκλησίας καταλογισθούν ευθύνες σε όσους συνετέλεσαν στην δημιουργία του νοσογόνου αυτού κλίματος στην Ελλάδα, αλλά και στις γειτονικές Ορθόδοξες χώρες. Είτε είναι αυτοί ιεράρχες, είτε πρεσβύτεροι, μοναχοί, πανεπιστημιακοί ή εκδότες και δημοσιογράφοι. 
Πρ. Γεώργιος Τσέτσης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Επέστη πλέον καιρός όπως εκ μέρους της Εκκλησίας καταλογισθούν ευθύνες..."

Συγνώμη πάτερ αλλά το διαβάζω και γελάω από χθες. Στην Εκκλησία της απόλυτης "χαράς", της πασιφανούς ελλειμματικής διοίκησης σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, στην Εκκλησία των μπουρδολογήματων στις ενορίες τύπου τελετουργικού καστανοδέους, των σταρ του "αντιοικουμενισμού", της εμμονικής εξαλλοσύνης κατά της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στην Εκκλησία της εκτροφής "των καθαρών" αστυνομευόντων της πίστης και της ειδίκευσης στον εντοπισμό αιρέσεων, πάνω από όλα όμως στην Εκκλησία της μηδενικής επαφής με την κατά βάση θρησκευτικά αδιάφορη κοινωνία -πλην της νεοθρησκόληπτης παϊσιολαγνείας κτλ και της φανατικής προθυμίας μελών της νεοελληνικής κοινωνίας να υποκλιθούν σε κάθε είδους παρωχημένη δεισιδαιμονία χριστιανική και μη- και εν πάση περιπτώση στην Εκκλησία της "ευτυχισμένης θεολογίας" επέστη καιρός !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να μη συνεχίσω με τα χαριτωμένα ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ... Πάντως καιρός δεν επέστη ούτε και πρόκειται.

Related Posts with Thumbnails