Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ...ΚΑΣΤΑΝΙΣΙΟ ΚΛΗΡΙΚΟ



...Βοά σήμερα το διαδίκτυο για την μήνυση που καταθέτω εναντίον του κληρικού της Μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνου Καντάνη, με αφορμή την ενέργειά του να εκθέσει δημόσια ένα ...κάστανο που του είχε δώσει - λέει - ο άγιος Παϊσιος ο αγιορείτης. Μια ιστορία που έγινε πριν ένα μήνα σχεδόν στο Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, την ημέρα της μνήμης του αγίου. 
Ο έγκριτος δημοσιογράφος του Liberal.gr κ. Ανδρέας Ζαμπούκας, θεώρησε την πράξη μου εξόχως συμβολική - όπως και είναι, χωρίς να χάνει τον πραγματικό της χαρακτήρα  - και μου ζήτησε μια μικρή συνέντευξη, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Τα σημερινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ουσιαστικά αναπαράγουν αποσπάσματα αυτής της συνέντευξης. 
Παραθέτουμε εδώ κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές αναδημοσιεύσεις της είδησης.


Πατρινός θεολόγος μήνυσε τον παπά του Αγρινίου για το κάστανο του Παϊσίου που εξέθεσε για προσκύνημα από τους πιστούς. 
Ο ίδιος ο μηνυτής, ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος δήλωσε, σύμφωνα με το tempo24.news: «Θεωρώ, φυσικά, ότι κάνω το αυτονόητο και όχι κάτι το εξαιρετικό. Νομίζω ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την πίστη στα χέρια ανθρώπων οι οποίοι την ανάγουν σε μαγεία και την δυσφημούν στον σύγχρονο κόσμο. Επίσης, η απόλυτη ταύτιση της Εκκλησίας με την έννοια του έθνους, είναι ο μεγάλος πειρασμός για την Ορθόδοξη Εκκλησία στις μέρες μας. Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας τα όσα σημειώνονται σε ένα αρχαίο κείμενο της Εκκλησίας για την στάση των χριστιανών: «Οι Χριστιανοί δεν ξεχωρίζουν από τους άλλους ανθρώπους στην γλώσσα ομιλίας, ούτε στις συνήθειες. Ούτε κατοικούν σε δικές τους ξεχωριστές πόλεις, ούτε χρησιμοποιούν κάποια γλωσσική διάλεκτο διαφορετική, ούτε ζουν με «περίεργο» τρόπο! Μετέχουν σε όλα τα κοινά ως πολίτες και υπομένουν τα πάντα, όμως σαν να ήσαν ξένοι. Γήινοι άνθρωποι είναι αλλά δεν ζουν με ζωώδη τρόπο. Υπακούουν στους κρατικούς νόμους αλλά με τον τρόπο ζωής τους ξεπερνούν τους νόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails