Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ AN ART ΜΕ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΕΣ

φωτογραφίες: Σπύρος Χαμπίπης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στον χώρο τέχνης και πολιτισμού AN ART στην Πλάκα, η πρώτη εκδήλωση της σειράς «ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ – ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ», που διοργανώνει το Καλλιτεχνικό Σύνολο ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου. 
Οι ποιητές Διονύσης Καρατζάς, Γιώργος Κοζίας και Κώστας Λογαράς, ταξίδεψαν από την Πάτρα στην Αθήνα, και διάβασαν οι ίδιοι ποιήματά τους. Ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος επέλεξε και διάβασε ποιήματα των Δημήτρη Κάββουρα και Βασίλη Λαδά. 
Η Δάφνη Πανουργιά (τραγούδι) και ο Μάριος Καζάς (πιάνο), ερμήνευσαν τραγούδια παλιών πατρινών συνθετών που δεν ακούγονται πλέον και τα οποία εντόπισε η πολυχρόνια έρευνα του Π. Ανδριόπουλου πάνω στην λόγια πατρινή μουσική παράδοση. Ακούστηκαν τραγούδια των: Δημήτρη Λιάλιου (1869-1940), Ελένης Λαμπίρη (1889-1960), Αντιγόνης Παπαμικροπούλου (1889-1980), Θεόφιλου Κάββουρα (1930-1974), Ανδρέα Νεζερίτη (1897-1980). Ο Μάριος Καζάς ερμήνευσε και δύο χορούς του Α. Νεζερίτη, από το έργο «Πέντε Χοροί» για σόλο πιάνο. 
Αναμφισβήτητα η εκδήλωση ήταν ένας ύμνος στην Πάτρα και τον διαχρονικό πολιτισμό της, ενώ ο χώρος που πραγματοποιήθηκε (ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό της Πλάκας) παρέπεμπε στην αστική Πάτρα του 19ου αιώνα. 
Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στον ίδιο χώρο (AN ART, Μονής Αστερίου Τσαγκάρη 4, Πλάκα).


1 σχόλιο:

THOMAS TAMVAKOS είπε...

Μπράβο και μόνον μπράβο για αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία και υλοποίησή της. Καλή συνέχεια

Related Posts with Thumbnails