Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΟ AN ART ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος) διοργανώνει στην Αθήνα σειρά εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο: «ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ – ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού AN ARΤ, Μονής Αστερίου Τσαγκάρη 4, Αθήνα (Πλάκα). 
Η πρώτη από αυτές τις εκδηλώσεις μουσικής και ποίησης θα γίνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στις 8.30 το βράδυ και περιλαμβάνει ποιήματα των πατρινών ποιητών: 
- Δημήτρη Κάββουρα, από τις συλλογές «Ρομβία» και «Εύθετος χρόνος» 
- Διονύση Καρατζά, από τις συλλογές «Απ’ το μισό παράθυρο», «Ακοιμήτων», «Πότε μίλα πότε φίλα», «Χωρίς εδώ», «Ταξίδια εσωτερικού» 
- Γιώργου Κοζία, από την υπό έκδοσιν συλλογή «Πολεμώντας υπό σκιάν…» (Ελεγεία και σάτιρες) 
- Βασίλη Λαδά, από τις συλλογές «Απόκρεω» και «Δείπνα» και ένα ανέκδοτο για τα παιδιά πρόσφυγες 
- Κώστα Λογαρά, από την αφήγηση «Σάββατα δίχως μύθο». 
Θα ακουστούν σπάνια έργα για φωνή και πιάνο (τραγούδια και κομμάτια για σόλο πιάνο) των πατρινών συνθετών: Δημήτρη Λιάλιου (1869-1940), Ελένης Λαμπίρη (1889-1960), Αντιγόνης Παπαμικροπούλου (1889-1980), Θεόφιλου Κάββουρα (1930-1974), Ανδρέα Νεζερίτη (1897-1980).
Ερμηνεύουν: 
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι 
Μάριος Καζάς, πιάνο 
Απαγγέλλουν οι ποιητές: Διονύσης Καρατζάς, Γιώργος Κοζίας, Κώστας Λογαράς. 
Γενική επιμέλεια – απαγγελία: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Η εκδήλωση αποτελεί έναν «διάλογο» του πατρινού χθες, που εκπροσωπούν οι συνθέτες που δεν ζουν πια, και του σήμερα της Πάτρας, το οποίο εκπροσωπούν οι ποιητές της πόλης, που συνεχίζουν να δημιουργούν. 
Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος έχει συνεργαστεί με Πατρινούς ποιητές, αποτυπώνει τον θαυμασμό του για τους παλιούς Πατρινούς συνθέτες ως εξής: 
«Θείε Αριστείδη Μικρούτσικε και θεία Αντιγόνη Παπαμικροπούλου, πολύ θα ήθελα να ζήσω μια μέρα μαζί σας. Έχω όμως ένα παράπονο από εσάς. Δεν μου αφήσατε ένα σημείωμα για τον απίστευτα σπουδαίο συνθέτη Δημήτρη Λιάλιο. Ή το γράψατε και κάπου ξέπεσε; Εγώ όμως κυνηγούσα –παιδί του δημοτικού - τον Θεόφιλο Κάββουρα στην Τριών Συμμάχων και χαιρόμουνα, δεκαετία του ‘50, την μπάντα - συμφωνική ορχήστρα που διηύθυνε.» 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο (AN ART) την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, και πάλι στις 8.30 το βράδυ. 
Χορηγός επικοινωνίας: THE BEST 
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Artwork: Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails