Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΙΞΑΝ LIVE ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του διευθυντή του Γ’ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, πιανίστα Διονύση Μαλλούχου, ξεκίνησε να υλοποιείται με τον ευφάνταστο τίτλο: TΡΙΤΗ ΚΑΙ 3μμ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ. 
Πρόκειται για συναυλίες με κοινό και σε απ’ ευθείας ραδιοφωνική μετάδοση από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν την πιο πρόσφατη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. 
Σήμερα, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 στις 3 το μεσημέρι, η διακεκριμένη σολίστ πιάνου Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου ερμήνευσε στο Studio Ε της Ραδιοφωνίας την πρώτη από τις τρεις Ρομάντσες του έργου 28 και τη Humoreske, έργο 20 του Robert Schumann, καθώς και αποσπάσματα από τα δικά της έργα «12 Ορυκτά» για σόλο πιάνο και «12+1 Όστρακα και Σκιές» για σόλο πιάνο και φωνή και πιάνο. Συμμετείχε στο τελευταίο αυτό έργο η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά. 
Από το έργο της «12 Ορυκτά» (2015) η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου ερμήνευσε δύο κομμάτια: Jasper (Ίασπις) και Blue Celestine (Μπλε Σελεστίν). 
Από τον κύκλο «12+1 Όστρακα και Σκιές» (2016), η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και η Δάφνη Πανουργιά ερμήνευσαν τέσσερις συνθέσεις: 
- Mud Vithynia – Η Βιθυνία της Λάσπης (σε ποίηση F.G.Lorca) 
- Venus Shell – Το όστρακο της Αφροδίτης (σε ποίηση F.G.Lorca) 
- Faustina – Φαουστίνα (σε ποίηση J.W. von Goethe) 
- Chimaeria – Χιμαίρια (σε ποίηση Ch. Baudelaire) 
Οι δύο ερμηνεύτριες μας χάρισαν ένα ακόμα τραγούδι, την Σταχτοπούτα (Cinderella), σε στίχους και μουσική της Α. Παπαστεφάνου. 
Επιβάλλεται να εξάρουμε την ερμηνεία της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στην Humoreske του Σούμαν (έργο του 1839). Μια ερμηνεία – ποταμός! Η σολίστ έπαιξε την μεγάλη αυτή σύνθεση απέξω, με εκπλήσσουσα άνεση και αληθινή ερμηνευτική δεινότητα. Αξίζει να σημειώσουμε πως έχει μεγάλη θητεία στον Σούμαν, έχοντας ερμηνεύσει ολόκληρο το πιανιστικό έργο του συνθέτη. 
Την συναυλία προλόγισε ο Διονύσης Μαλλούχος, ο οποίος είχε και μια πολύ ενδιαφέρουσα, σύντομη συνομιλία με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου για τα έργα του Σούμαν και τα δικά της. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails