Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ο ΛΑΒΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΥΠΕΚΥΨΕ...


Διαβάζω την ανακοίνωση: 
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ο Πειραιάς υποδέχεται αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Την εικόνα θα συνοδεύσει ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ και η τελετή υποδοχής θα ξεκινήσει στις 16:00, στην συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Σαχτούρη. Η εικόνα θα παραμείνει μόνιμα στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου. 
Και σκέπτομαι τι έλεγε ο φίλτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου σε συνέντευξή του πριν 8 χρόνια. Έλεγε: 
«Υπάρχει ένα γνωμικό που έχει παγκόσμια και πανανθρώπινη δυναμική:«το καλόν δεν είναι καλό εάν μη καλώς γένηται». Ο ηγούμενος και η Γεροντία της Μονής δυστυχώς απερροφήθησαν από τον κόσμο, όχι τον κόσμο τον πονεμένο, τον ανήμπορο, τους κοπιώντες και πεφορτισμένους του ευαγγελικού λόγου, αλλά τον κόσμο που σύρεται από τα πράγματα της ύλης. Τους χρηματιστάς, τους διατάκτας των υπεράκτιων εταιρειών, τους ευλαβείς businessmen που εξαγοράζουν τα ανομήματά τους με δωρεές στις μονές και τις εκκλησίες, γενικά με ανθρώπους οι οποίοι μετέρχονται την κοσμικήν αντίληψη περί πραγμάτων και υπόκεινται στον μέγα πειρασμό της ύλης. Με αυτούς λοιπόν ήρθαν σε επικοινωνία, ο Εφραίμ και οι συν αυτώ και ταυτόχρονα έπαθαν και κάτι άλλο οι πατέρες αυτοί. Μπήκαν στον πειρασμό της απορροφήσεως από τη σύγχρονη προσπάθεια ανελίξεως σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή μετήλλαξαν, με έναν λόγο, το ήθος του αθωνικού μοναχισμού. Το Αγιον Ορος είναι «περιβόλι της Παναγιάς» για έναν λόγο: γιατί η Παναγιά θεωρείται η Μάνα των μοναχών, η Κυρία του Ορους, η «Οικονόμισσα» όπως τη λένε, δηλαδή εκείνη που εξοικονομεί τα προς το ζην αλλά και που εγγυάται τη μεταφυσική προοπτική των αδελφών, οι οποίοι μπαίνουν στον μεγάλο δρόμο του μοναχικού βίου, που έχει μια πραγματικά ανοδική πορεία από κάθε εφήμερο. Η Παναγία η Οικονόμισσα λοιπόν, και δεν το λέω με διάθεση κακεντρέχειας, θεωρήθηκε από τους πατέρες αυτούς ότι ήτο ένα πρόσωπο που ναι μεν τιμάται και λατρεύεται, αλλά χρειάζεται να κάνουν και κάτι άλλο για να έχουμε την πληρότητα που επιθυμούμε. Δηλαδή, αντικατεστάθη τρόπον τινά η χάρις της Παναγίας και η ευλογία και η δύναμις που συντηρούσαν το Ορος και το συντηρούν επί χίλια τώρα χρόνια με τις προσφυγές μας σε όλες αυτές τις άθλιες πολιτικάντικες τεχνικές των ανθρώπων οι οποίοι χρησιμοποιούν την εξουσία προς ίδιον όφελος πολλές φορές. …θα έλεγα ότι θα πρέπει να καταλάβει το λάθος το οποίο έκανε εμπλεκόμενος σε μια προσπάθεια να αναδείξει το μοναστήρι του σε έναν χώρο οικονομικής ευμάρειας και οικονομικής δυναμικής». 
Τώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δέχεται στην Μητρόπολη του το «εκατομυριοστό» αντίγραφο της Παναγίας της Παραμυθίας από το Βατοπαίδι! 
Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στα όσα είπε ο Πειραιώς το 2008. Τον …προσκυνημένο Πειραιώς του 2016 δεν τον αναγνωρίζουμε. 
Π.Α.Α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είπε αυτά ο Μητροπολίτης;;;
Aπαπααααααα!!!...

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΕΜ

Ανώνυμος είπε...

Μα και τον πατρ/χη Βαρθολομαίο εκολάκευε μέχρι την αποπομπή του εξ Αυστραλίας ,μετά ανακάλυψε ότι είναι αιρεσιάρχης.

Γ.Κυδωνιεύς

Related Posts with Thumbnails