Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗ


Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ το δεύτερο μονοήμερο τουρνουά Debate, που διοργανώθηκε από τον Ρητορικό Όμιλο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Πήραν μέρος 48 φοιτητές από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Πάτρας, οι οποίοι κλήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν πάνω σε φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως το μνημόνιο και το θέμα της αλυτρωτικής ρητορικής και πολιτικής, καθώς και 10 κριτές, αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας των αγώνων.

Το πρωτάθλημα ήταν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και υψηλού επιπέδου τουρνουά που έχουμε παρακολουθήσει σε φοιτητικό επίπεδο και έκλεισε με έναν εξαιρετικό τελικό, που είχε θέμα τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την βόρεια Κορέα.
Νικήτριες αναδείχθηκαν οι φοιτήτριες Βασιλική Κονιάκου και Ειρήνη Δαμιανάκη, που εντυπωσίασαν με τον λόγο τους, ενώ ως καλύτερος ομιλητης του τουρνουά βραβεύθηκε ο Ορέστης Βάσιος.


Η συγγραφέας Αθηνά Κακούρη τίμησε την προσπάθεια με την παρουσία της, παρακολουθώντας τον τελικό και βραβεύοντας στο τέλος τους νικητές, και απευθυνόμενη στους φοιτητές που συμμετείχαν τόνισε πόσο σημαντικό είναι να βλέπει τους νέους να έχουν τέτοια ενδιαφέροντα και δήλωσε εντυπωσιασμένη και πολύ χαρούμενη.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην ψυχή του μονοημέρου πρωταθλήματος, στον Πέτρος Παπαλιανό, χάρις στην αφοσίωση και την δουλειά του οποίου η διοργάνωση είχε τέτοια επιτυχία.
Οι ομιλητές έδωσαν ραντεβού για τα επόμενα πρωταθλήματα, που θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.


Θέλω να επισημάνω, αγαπητοί συνοδίτες, την άοκνη προσπάθεια της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών Κατερίνας Καραδημήτρη ώστε να λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο η Ρητορική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η Κατερίνα, η οποία πριν λίγες μέρες στην Πάτρα παρουσίασε το νέο βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη, είχε την φαεινή ιδέα να προσκαλέσει την αγαπητή μας συγγραφέα στο τουρνουά της Αθήνας. Και η κυρία Κακούρη με την ανοιχτοσύνη που την διακρίνει πήγε και στήριξε την όλη διοργάνωση. Εδώ δεν υπάρχει χάσμα γενεών, αγαπητοί συνοδίτες.
Υπάρχουν μόνο ανοιχτοί ορίζοντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails