Η ίδια η Αθηνά Κακούρη στο σύντομο λόγο της δεν παρέλειψε να αφήσει και την αιχμή της για το παλιό κτίριο του Αρσακείου στη Μαιζώνος που πλέον έχει πάρει ο Δήμος. Δεν είναι δυνατόν όπως είπε ένας «σοσιαλιστικός» δήμος να στερεί με αυτήν την κίνηση από φτωχά κορίτσια την ευκαιρία να φοιτούν σ’ ένα καλό σχολείο. Επίσης κάνοντας χιούμορ με την ηλικία της είπε ότι «δεν προτίθεμαι να πεθάνω αμέσως» και πως ετοιμάζει πολλά ακόμη πράγματα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μουσικά με την Αθηναία υψίφωνο Δάφνη Πανουργιά και τον Τάσο Σπηλιωτόπουλο στο πιάνο οι οποίοι παρουσίασαν τέσσερα κομμάτια της συνθέτριας Ελένης Λαμπίρη.
Όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος από το Καλλιτεχνικό σύνολο Πολύτροπον που είχε τη μουσική ευθύνη της βραδιάς, η Ελένη Λαμπίρη καταγόταν από την Κεφαλονιά και το διάστημα από το 1925 έως και το 1947 διετέλεσε διευθύντρια στο Ωδείο της Φιλαρμονικής ενώ ήταν και δασκάλα του πιάνου τόσο στην Αθηνά Κακούρη όσο και στην πρώτη γυναίκα ακαδημαϊκό, την επίσης Πατρινή συγγραφέα Γαλάτεια Σαράντη.
Ο κ. Ανδριόπουλος ανέφερε ότι σύντομα σκοπεύει να ετοιμάσει μία μονογραφία για την Ελένη Λαμπίρη με όλο το άγνωστο συνθετικό υλικό της.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» και οι εκδόσεις Πατάκης. Η Αθηνά Κακούρη έχει διακριθεί τόσο για τα αστυνομικά της μυθιστορήματα όσο και για το περίφημο «Πριμαρόλια» που αναφέρεται στην Πάτρα της ακμής του σταφιδεμπορίου.
ΤΑΚΗΣ ΜΑΡΤΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου