Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΟΙ "HOLY RIDERS" ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ



























Ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος
έχει ήδη κάνει μεγάλα ανοίγματα προς το σήμερα και δη προς τον κόσμο του διαδικτύου.
Πρότεινε ανεπιφύλακτα στους ιερείς του τη χρήση του ίντερνετ ως ποιμαντικού μέσου - νομίζω είναι ο πρώτος Ορθόδοξος Προκαθήμενος που κάνει κάτι τέτοιο - και ανακοίνωσε ότι στα ανά την υφήλιο ταξίδια του θα παίρνει μαζί του και bloggers, για να καλύπτουν με τον δικό τους τρόπο τα γεγονότα.
Στο περιοδικό ταχυδρόμος του Σαββάτου 7.8 (της εφημ. ΤΑ ΝΕΑ) η είδηση, όπως και η φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε εδώ, είναι επίσης ξεχωριστή:

Κεμέροβο, Ρωσία
Οι "Άγγελοι της Κόλασης" ("Hell's Angels") ήταν και παραμένουν η πιο γνωστή "φυλή" οργανωμένων μηχανόβιων, με πολλά παρακλάδια στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον πλανήτη. Υπήρχαν, όμως, πάντα και χριστιανικές "φράξιες" μοτοσικλετιστών, αποστολή των οποίων, σύμφωνα με τις διακηρύξεις τους στα ποικίλα sites τους, είναι η εξάπλωση του θείου λόγου κυρίως σε πρώην "αμαρτωλούς" και νυν μετανοήσαντες συντρόφους τους. Λέσχες που αποτελούνται από "Christian Bikers" ή "Holy Riders" υπάρχουν πολλές στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, αλλά και στη Ρωσία, και στα μέλη τους συγκαταλέγονται ακόμα και ορθόδοξοι κληρικοί, όπως ο πατήρ Αλέξανδρος της φωτογραφίας στη βιομηχανική πόλη Κεμέροβο στη Σιβηρία.

Το μέγα ερώτημα παραμένει διαχρονικό: "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails