Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

13η Συνέλευση Ευρωπαϊκών Εκκλησιών : Called to Οne Ηope in Christ



"Κεκλημένοι στη μία Ελπίδα εν Χριστώ" είναι το θέμα της 13ης
Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ), που θα πραγματοποιηθεί από 15 - 21 Ιουλίου στη Λυών της Γαλλίας.

Κατά την έναρξη θα ομιλήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ενώ κατά την ημέρα εορτασμού των 50 χρόνων του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, στις 19 Ιουλίου, θα ομιλήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Στις 16 Ιουλίου στη Λυών θα βρίσκεται και θα συμμετάσχει στη Συνέλευση ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.
Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν και θα ομιλήσουν στις εργασίες της Συνέλευσης ο Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, ο πρωτοπρεσβύτερος κ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο καθηγητής κ. Αλέξανδρος Παπαδερός.

Στην Διάσκεψη θα λάβουν μέρος 750 εκπρόσωποι από την Ορθόδοξη, την Προτεσταντική, την Αγγλικανική και την Παλαιοκαθολική Εκκλησία, καθώς και παρατηρητές και φιλοξενούμενοι (όπως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τα Ευρωπαϊκά Όργανα).



22 σχόλια:

Misha είπε...

κ.Ανδριόπουλε, αντιλαμβάνεστε την σχιζοφρένεια του γεγονότος από τη μία να κατακεραυνώνουμε, μέσω των Συνοδικών επιτροπών επί των αιρέσεων, την δράση των αιρετικών ομάδων, όπως οι πεντηκοστιανοί, και από την άλλη να συναγελαζόμαστε μαζί τους επί ίσιοις όροις σε συνελεύσεις όπως αυτή της Λυών;


Είναι θετικό το γεγονός ότι τα Πατριαρχεία Βουλγαρίας και Σερβίας δε συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη.

Ρ.Σ. είπε...

ακριβώς γι'αυτό η φόρμουλα "αίρεσις" δεν καλύπτει τις προκκλήσεις και τις ανάγκες της εποχής μας θεο-λογικά. και είναι καιρός να κάτσει η Εκκλησία να δει πώς θα ενώσει πάλι την ρητορική της με την πρακτκή της. τι είναι η σωστή λύση που βασίζεται πάνω στην παράδοση και όχι μόνο τους κανόνες ούτε μόνο το Ευαγγέλιο (σαν τους προτεστάντες), αλλά πάνω στο πνεύμα όλης της παράδοσης για να προχωρήσει μετά από αποδομισμό σε αναδομισμό, κλπ κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

@misha!
Δες και τις σημερινές δηλώσεις του Κρίς Σπύρου στην ΕΤ3! Συμφωνεί μαζί σου στα περί του Ναού της Αγ.Ειρήνης εν Κων/πόλει, αλλά οραματίζεται την τέλεση, εντός του 2010, ενός δια-θρησκειακού συλλειτούργου εντός της Αγ.Σοφίας(εάν φυσικά αποδίδουν σωστά τα λόγια του οι δημοσιογράφοι)!

Misha είπε...

@6.33

Η Αγία Σοφία μαγαρίστηκε από το ουνίτικο συλλείτουργο της 12/12/1452 που έγινε αφορμή να εγκαταλείψει,εις ένδειξη διαμαρτυρίας, την Βασιλεύουσα, ο πρωτοσύγκελος και στενός φίλος του αυτοκράτορας, ιατρός Ραφαήλ, ο μετά ταύτα μεγαλομάρτυς του Χριστού γενόμενος.

Ως εκ τούτου δε θα με παραξενέψει οτιδήποτε από την πλευρά της διοικήσεως του Φαναρίου.
Από πυροβασία μέχρι εκστατικούς σαμανικούς χορούς, όπως συνέβη στην σύνοδο του ΠΣΕ στην Καμπέρρα

Ανώνυμος είπε...

και η συμμετοχή του Αλβανίας Αναστασίου? και αυτος προδότης της πίστεως ειναι?

Ανώνυμος είπε...

@misha!
Ο Σπύρου δεν αναφέρθηκε σε συμμετοχή του Φαναρίου! Εξ΄ άλλου φαίνεται πως έχετε συναφές έλλειμα "εκκλησιασμού".....
Ο Ραφαήλ τυγχάνει εκ των τριών εν Λέσβω Νεοφανών μετά των οποίων συνομιλεί η εκεί Αγία Ηγουμένη;

Misha είπε...

@11.02μμ

Ο Σπύρου αναφέρεται,ως καλός γνώστης, σε διαθρησκειακούς καρναβαλισμούς τύπου Καμπέρας και Ασσίζης oι οποίοι είχαν και έχουν την ένθερμη έγκριση του Φαναρίου.

http://www.catholicapologetics.info/modernproblems/newmass/liturical.htm

Ανώνυμος είπε...

ο άγιο Ραφαήλ ήταν πρωτοσύγκελος στην Πόλη; παναγία μου τώρα το έμαθα...η βροχή πέφτει πάνω σ' όλους, δίκαιους κι αδίκους.

Ανώνυμος είπε...

@misha!
Επειδή περί καρναβαλισμών ομιλείς! Παρακολούθησε αποσπάσματα από την εξόδιο ακολουθία του Πάπα Βοιτίλα(2005) τελεσθείσα στην πλατεία του Αγ.Πέτρου εν Ρώμη. Και πρόσεξε το τελετουργικό μπάχαλο που προκαλείται όταν σε κάποιο σημείο της ακολουθίας εισέρχονται οι Ελληνόρυθμοι(Ουνίτες)! Όπως ακριβώς στα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα σε πανηγύρεις εν Ελλάδι όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει και είναι αμφιεσμένος όπως θέλει! Ουδεμία Ordo!

Ανώνυμος είπε...

Αχ, πολλά γράμματα για μένα, δεν προσφέρεται τουλάχιστον και links για να καταλάβουμε λίγα πράγματα. Ποιοι είναι οι Ελληνόρυθμοι ουνίτες; Φτωχό μυαλό έχω, αλλά αυτό που με νουθετούσαν πάντα οι γονείς μου και ο πνευματικός μου είναι να προτιμάω πάντα την ειρήνη, να μην κρατάω κακίες και να έχω ειρήνη στην καρδιά μου. Μην ταράζονται λοιπόν οι ψυχές σας άδικα.

Ανώνυμος είπε...

"Ως χριστιανοί τολμούμε να ελπίζουμε... στην ανάγκη της συνεργασίας και του διαλόγου ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές Χριστιανικές Εκκλησίες, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από την προώθηση στη σύγχρονη κοινωνία του μηνύματος του Χριστού.
Αυτό άλλωστε είναι η επιδίωξη της Διάσκεψης, που συμπλήρωσε πενήντα χρόνια δράσης.
Ο Χριστιανισμός, είναι η θρησκεία της ειρήνης, της αγάπης και της συνδιαλλαγής. Και μπορεί να βοηθήσει τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα προβλήματα της σημερινής συγκυρίας."

Από την ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας στην εν λόγω διάσκεψη.

Ανώνυμος είπε...

@15 Ιούλιος 2009 6:18 μμ

Δλδ ο μ. αρχ. Αναστάσιος θεωρεί τους Αγγλικανούς και τους προτεστάντες και...και... Εκκλησία Χριστού? Μία ερώτηση απλή κάνω!
Αν αυτό εννοείτε δε βγαίνουν αβίαστα τα συμπεράσματά μας? Είναι δυνατόν αιρετικοί να αποτελούν Εκκλησία Χριστού? Τι άλλο να πει κανείς? Είναι δυνατόν οι Άγιοι Πατέρες μας να αποκαλούσαν Εκκλησία Χριστού τους Νεστοριανούς; ή τους Αρειανούς!?
Μα για τι θέλετε επιτέλους να μας πείσετε?
Μήπως δε θεωρείτε αιρετικούς όλους αυτούς τους λύκους κατά το ειρημένο στο Ευαγγέλιο? Αν τολμάτε κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναρωτηθείτε για το ορθόδοξο των ιδεών σας.

4_0

Ανώνυμος είπε...

4_0
ΩΣΤΕ ΘΕΩΡΗΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ! ΕΥΓΕ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

@ 16 Ιούλιος 2009 5:09 μμ

Θα αστειεύεστε, το πιθανότερον!
Μα πώς δε καταλάβατε τι θέλω να πώ?!!

"ορθόδοξο των ιεδεών σας" σα να λέμε "μάτην δὲ σέβονταί με διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων..." εκτός κι αν δεν 'πιάνετε' και το νόημα των λόγων αυτών...

4_0

Ανώνυμος είπε...

@4_0
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ(ΝΟΗΜΑ....) ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ.
16 Ιούλιος 2009 5:09 μμ

Ανώνυμος είπε...

@ 17 Ιούλιος 2009 11:20 μμ

Μα για ποια ερμηνεία της Βίβλου μιλάτε?? Το θέμα μας εδώ , συγκεκριμένα συγκεκριμένα, είναι το εξής: Άποτελούν οι Αγγλικανοί και οι προτεστάντες Εκκλησία Χριστού! Αν νομίζετε πως αποτελούν, τότε πρέπει να ξαναδείτε τα ιδεολογήματά σας, και εσείς κι όποιοι άλλοι, αν 'στέκουν'... ή αν είναι ως άχυρον φερόμενον υπό ανέμου

4_0

Ανώνυμος είπε...

@4_0
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ "Άποτελούν οι Αγγλικανοί και οι προτεστάντες Εκκλησία Χριστού" ΝΑ ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
17 Ιούλιος 2009 11:20 μμ

Ανώνυμος είπε...

@ 17 Ιούλιος 2009 11:20 μμ

Τάσσεστε με την άποψη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας?
Πείτε μας κι άλλα, περί των απόψεών σας, οι οποίες θεωρείτε πως επικυρώνονται από την Εκκλησία μας! Ποια νομίζετε πως είναι, λοιπόν, η άποψη της Εκκλησίας μας περι των Αγγλικανών?

Ή λέγοντας Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία έχετε στο νους σας κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω εγώ? Η Ελλαδική Εκκλησία μας δεν θεωρεί ‘αδελφή Εκκλησία’ κανένα παρακλάδι των παπικών. (Για να καταλαβαινόμαστε, πείτε μας σε ποια Εκκλησία από τις παρακάτω ανήκετε?! Κωνσταντινούπολη, Αλεξάνδρεια, Αντιόχεια, Μόσχα, Ρουμανία, Κύπρος, Πολωνία, Αλβανία, Φιλλανδία!!
μόνο αυτές υπέγραψαν κείμενο με το οποίο δέχονται ως έγκυρα τα μυστήρια των παπικών ενώ φυσικά δεν είναι με απόφαση Οικουμενικής Συνόδου, όπως θα γνωρίζετε.
Τέτοια θέματα λύνονται, έτσι, με 9 υπογραφές??)

4_0

Ανώνυμος είπε...

@4_0
ΕΝΤΡΥΦΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΟΡΟ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

@18 Ιούλιος 2009 11:14 μμ

Πείτε μου...
Ντρέπεστε να μου πείτε αυτό που σας ρώτησα?

Εσείς εντρυφήσατε τόσο στους όρους και στους κανόνας των Οικουμενικών Συνόδων που σε λίγο θα μας πείτε πως όλοι οι τότε αιρετικοί απλώς αποτελούν 'αδελφή εκκλησία άλλου δόγματος' ? Καθόλου απίθανο!
Κάτι τέτοιο να περιμένουμε από εσάς, λοιπόν ??

4_0

Ανώνυμος είπε...

@4_0
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ, ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

@19 Ιούλιος 2009 11:36 μμ
@panagiotisandriopoulos

Τέτοιοι είστε!
Μιλάτε για γελοιότητες των άλλων, των οποίων άλλων σηκώνεται η τρίχα(και ποιος δε φρίττει με τέτοια) όταν κάποιοι ορθόδοξοι τιμούν τους αγγλικανούς οι οποίοι 'ευλογούν' τους αρσενοκοίτας.... ΟΥΑΙ και ξανά ΟΥΑΙ!!
Με μένος θέλετε τάχα διάλογο με αιρετικούς όταν καταφέρεστε εναντίων αυτών των άλλων ορθοδόξων με απρεπείς χαρακτηρισμούς! Και όταν κάποιος σας μιλήσει ευγενικά, σα να χάνετε τα λόγια σας και λέτε ασάφειες για το τι είναι η Εκκλησία μας και για το τι δέχεται!! Όλοι ξέρουμε τι είναι η Εκκλησία μας και το τι δέχεται!!!
Το μέγα θέμα είναι ότι κάποιοι πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν πότε παρεκκλίνουν από της ευθείας οδού ..

4_0

Related Posts with Thumbnails