Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

UN BALLO IN MASCHERA ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ


Προχθές Δευτέρα στη Ρωμαϊκή Αγορά στην Αθήνα, για τον Χορό Μεταμφιεσμένων του Βέρντι (Un ballo in maschera) με την Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη και σε σκηνοθεσία (μορφή κοντσέρτου) Λυδίας Αγγελοπούλου.

Μια μουσική παράσταση στην Ρωμαϊκή Αγορά, μια βραδυά πριν την πανσέληνο του Ιουλίου και την Ακρόπολη να ...κρέμεται από πάνω σου, είναι σίγουρα στοιχείο που περιέχει μαγεία και ένταση. Προσθέστε και την μουσική του Βέρντι!...


Η κοντσερτάντε όπερα είχε σολίστ τους: Σταμάτη Μπερή (Riccardo), Μαριμέλ Χρύση (Amelia), Βαγγέλη Μανιάτη (Renato), Λυδία Αγγελοπούλου (Ulrica), Μαρία Μαυρομάτη (Oscar), Επαμεινώνδα Ηλιόπουλο (Sam), Γαβριήλ Αντωνέλλο (Τom), Στέφανο Τσατάλμπαση (Silvano). Tην διδασκαλία της χορωδίας είχε ο Σταύρος Μπερής.


Η όλη οργάνωση ήθελε, σίγουρα, περισσότερη επιμέλεια και συντονισμό με δεδομένες τις αντικειμενικές δυσκολίες (εξωτερικός χώρος, κόσμος που πηγαινοερχόταν, περαστικοί που φωνασκούσαν κ.λ.π.).

Ωστόσο εγώ κρατώ την εξαιρετική εμφάνιση δύο αγαπημένων απ' τα παλιά φίλων: Της σοπράνο Μαριμέλ Χρύση και του βαρύτονου Βαγγέλη Μανιάτη (φωτό). Και ιδιαίτερα σημειώνω δύο άριες από την τρίτη πράξη, που οι δύο ταλαντούχοι ερμηνευτές απέδωσαν εξαιρετικά: Morro ma prima un grazia δηλ. "θα πεθάνω, αλλά πρώτα μια χάρη (να δω για τελευταία φορά το παιδί μου)" που τραγούδησε η Μ. Χρύση και ακολούθησε η άρια του Β. Μανιάτη Eri tu δηλ. "ήταν αυτός, ο καλός μου φίλος που με πρόδωσε, κι όχι αυτή που παρασύρθηκε από κείνον... γι' αυτό θα σκοτώσω εκείνον, όχι αυτήν".

Χαίρομαι ειλικρινά για την καλλιτεχνική πρόοδο φίλων και εύχομαι από καρδιάς πάντα επιτυχίες! Ελπίζω να βρεθούμε σύντομα όλοι μαζί και στο Πολύτροπον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails