Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΧ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ALEXANDRINSKY ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ


Το θέατρο Αlexandrinsky της Αγίας Πετρούπολης υφίσταται από το 1756! Μιλάμε δηλ. για ζωή 250 χρόνων! Για μια τεράστια ιστορία και μια κληρονομιά απίστευτη! Οι παραστάσεις που έχουν ανέβει εκεί, όπερας, χορού, μουσικής, έχουν αφήσει εποχή! Και το Alexandrisky συνεχίζει να γράφει και σήμερα την ιστορία του με παραστάσεις απαιτητικές και παραγωγές - υπερπαραγωγές!
Έτσι, το να δώσουμε συναυλία εκεί με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον ακούραστο, πραγματικά, Λυκούργο Αγγελόπουλο, ήταν σίγουρα μια ευκαιρία και μια τύχη αγαθή. Οι διοργανωτές τίμησαν τον Λ. Αγγελόπουλο και την χορωδία του και όλοι μας, με τη σειρά μας, τους δικαιώσαμε, αφού το θέατρο γέμισε ασφυκτικά και το κοινό ενθουσιάστηκε από την συναυλία μας.


Η συνειδητοποίηση του χώρου έγινε από την πρόβα, όταν καταλάβαμε την καταπληκτική οργάνωση και τεχνική υποστήριξη του θεάτρου. Και όταν ο Νίκος Διονυσόπουλος, συνεργάτης της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας για πολλά χρόνια, έβγαζε τις πρώτες φωτογραφίες (δικές του είναι οι εδώ της ΕΒΧ) και έκανε τις πρώτες δοκιμές ηχογράφησης.
Εντυπωσιασμένος από το θέατρο και ο Πρόεδρος της ΕΒΧ γνωστός συνθέτης Μιχάλης Αδάμης, ο οποίος συνόδευε την αποστολή, και παρακολουθούσε με πολλή προσοχή τον ήχο της χορωδίας σε σχέση με τον χώρο.


Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Λυκούργος Αγγελόπουλος δεν σταμάτησε να δίνει συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα (ραδιόφωνο και τηλεόραση) που πρόβαλαν ιδιαιτέρως τη συναυλία μας και πριν και μετά.

Το Αlexandrinsky διαθέτει, φυσικά, και πολυτελή καμαρίνια για τους καλλιτέχνες. Τα πάντα προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Η παράδοση με το σήμερα πάνε χέρι χέρι.



Μαζί μας συνεχώς ήταν και ο ρώσος π. Αθανάσιος, γνώστης της ελληνικής γλώσσας και της βυζαντινής μουσικής και θερμός φίλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας.


9 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΑ ΣΑΣ! Σάς πρέπουν διαρκή χειροκροτήματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά και θερμά συγχαρητήρια! Πάντα επιτυχίες ευχόμαστε στην ΕΒΧ και εις ένα έκαστο των μελών της!

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια σε όλους σας. πάντα να εχετε επιτυχίες.

Δ.Γ.

Πανσές είπε...

Αγαπητέ κύριε Ανδριόπουλε,
θερμά συγχαρητήρια.
Πάντα πανάξιοι!!!(με ''ζήλεια'' μεγάλη,ως αντιλαμβάνεστε,σας εύχομαι ταύτα...).

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

Η τελευταία φωτογραφία παραπέμπτει σε angel & demon. Ποιος είναι ο demon είναι νομίζω οφθαλμοφανές... αυτός με τα λευκά.

Love you demon!

Αντώνης είπε...

να υποθέσω Όλγα ότι φλερτάρεις τον Δαίμονα;;;;

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

Αθώε Αντώνη,

το στάδιο του φλέρτ έχει παρέλθει. Το Δαίμονα τον κατέκτησα. Και εκείνος κατέκτησε εμένα.

Αντώνης είπε...

ελπίζω να μην μετανιώσεις για τη δαιμονική επιλογή σου!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω και τον φίλο μου τον Ζάχαρη εκεί...
Πάντα επιτυχίες!!!
Δημήτριος Καλπακίδης

Related Posts with Thumbnails