Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ


Είναι γνωστό ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επιθυμούσε διακαώς να συνδεθεί το όνομά του με την ανέγερση καινούριου, μεγαλοπρεπούς Μητροπολιτικού ναού Αθηνών. Για την υλοποίηση αυτού του οράματός του είχε συζητήσει με κυβερνήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε πρωτίστως να εξευρεθεί η κατάλληλη τοποθεσία για τον νέο Καθεδρικό.
Ο Αρχιεπίσκοπος δεν ευτύχησε να δει το όραμά του πραγματικότητα. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά η κηδεία του θα γίνει στον επί έτη και έτη επισκευαζόμενο Μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Η δημοσιογράφος Μαρία Θερμού στο σημερινό ΒΗΜΑ μας δίνει, σ’ ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ (Αναστήλωση χωρίς τέλος) την κατάσταση εγκατάλειψης στην οποία βρίσκεται ο ναός, τονίζοντας ότι οι εργασίες αναστήλωσης του μνημείου - λόγω των ζημιών που υπέστη από τους σεισμούς – έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2004! «Πρόκειται για καθυστέρηση η οποία πέραν των άλλων προσβάλλει την εικόνα της χώρας, μειώνοντας και το κύρος της Εκκλησίας», υπογραμμίζει η Μ. Θερμού.
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να θέσει ως προτεραιότητά του την ολοκλήρωση των εργασιών και την ανάδειξη του ναού που δεσπόζει στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του ελληνικού κράτους από το 1842 μέχρι τις μέρες μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εικόνα Ψωροκώσταινας προς την διεθνή κοινότητα. Εμ, αυτοί είμαστε στην πραγματικότητα... Τι θες, τι τα γυρεύεις; Διαρκώς να κρυβόμαστε;

panagiotisandriopoulos είπε...

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός! Ας το κατανοήσουμε π.κ. για να ντυθούμε επιτέλους ως οι πρωτόπλαστοι όταν αισθάνθηκαν την πνευματική γυμνότητά τους...

Related Posts with Thumbnails