Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

ΠΡΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗΝ

Προς την εφημερίδα
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της 3ης Αυγούστου της εφημερίδος σας δημοσιεύσατε επιστολή του κ. Νικολάου Σωτηροπούλου υπό τον τίτλο «Προς θεολόγον διαβολέα». Προφανώς ο διαβολεύς είμαι εγώ. Θα σας παρακαλούσα η απαντητική μου αυτή επιστολή προς τον κ. Ν. Σωτηρόπουλο να έχει τίτλο «Προς θεολόγον εκβιαστήν».
Εξηγούμαι: Ο κ. Σωτηρόπουλος σε επιστολή του προς την εφημερίδα «Κόσμος της Πάτρας», την οποία αναδημοσιεύσατε (12-5-2006), έγραφε επί λέξει: «Στον θεολόγο, ο οποίος κόπτεται υπέρ του Πατριαρχείου και διαμαρτύρεται και δημιουργεί ζήτημα διότι κοινωνώ, προς το συμφέρον του συνιστώ να σιωπήση». Ευθεία απειλή! Ο κ. Σωτηρόπουλος ο οποίος κόπτεται δια την ακρίβειαν της πίστεως και κατηγορεί τους πάντες για αίρεση και τα παρόμοια, καταφεύγει στις απειλές και άλλες σκοτεινές μεθόδους. Μετά την δημοσίευση επιστολών μου στην εφημερίδα σας, μού έγραψαν και μού τηλεφώνησαν πολλοί, ανώνυμοι συνήθως, υποστηρικτές του κ. Σωτηρόπουλου, για να με καθυβρίσουν και να με ελέγξουν διότι τόλμησα να εκφράσω διαφορετική γνώμη από τον γκουρού τους. Κάποιοι πρώην φίλοι του, από την αδελφότητα «ΣΤΑΥΡΟΣ», μού έστειλαν φυλλάδια στα οποία καταγράφεται η εμπλοκή του κ. Σωτηρόπουλου σε οικονομικά σκάνδαλα.
Όλα τα παραπάνω δεν με αφορούν. Αποδεικνύουν το ήθος του ανδρός, ο οποίος ως άλλος φαρισαίος κομπορρημονεί στην τελευταία του επιστολή (3-8-07): «Πιστεύω, εξομολογούμαι, κοινωνώ»! Ας βάλει ένα ερωτηματικό σε όλα τα ρήματα ο κ. Σωτηρόπουλος. Και μαζί μ’ αυτόν και όλοι μας…
Χάριν των αναγνωστών σας παραθέτω μια παραπομπή στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, προκειμένου όποιος θελήσει να δει την σχετική προβληματική περί του ενός Θεού: Υπέρ των ιερώς ησυχαζόντων, Λόγος 2,3, σ. 353-55, Πατερικαί εκδόσεις «Γρηγόριος Παλαμάς» Θεσσαλονίκη 1999. Ο κ. Σωτηρόπουλος δε νομίζω ότι ενδιαφέρεται. Ασχολείται με το πώς θα επικρίνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ούτε Τούρκος να ήταν…

Μετά τιμής
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Την ανωτέρω επιστολή δεν δημοσιεύει η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», ως οφείλει, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον "Ορθόδοξο Τύπο" το δικαίωμα της γραπτής, δικαιωματικής, ανταπάντησης κάποιου χριστιανού και δη θεολόγου, όπως εσείς κε Ανδριόπουλε, απέναντι στον οχετό ύβρεων ή στον παραληρηματικό, μισάνθρωπο λόγο "εκλεκτών" λιβελλοπραγμόνων θεολόγων τύπου Σωτηρόπουλου, δεν είναι ούτε θεμιτό ούτε δεδομένο. Στο "επίσημο" αυτό ορθόδοξο φονταμενταλιστικό έντυπο δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υπαρασπιστείτε τον εαυτό σας (ή οποιαδήποτε αλήθεια). Εκεί τα ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη είναι ανύπαρκτα, αν όχι εκπορευόμενα από τον Σατανάν. Μην αναμένετε λοιπόν να δημοσιευθεί η ανταπάντηση σας. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να γίνετε εκατομμυριούχος εντός της σήμερον παρά να δείτε τυπωμένη απάντησή σας στο εν λόγω έντυπο.

panagiotisandriopoulos είπε...

Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας και κατανοώ απολύτως, νομίζω, το πνεύμα των λόγων σας. Παρ'όλα αυτά θα επιμείνω στη δημοσίευση της επιστολής μου και στον Ο.Τ. γιατί ο καθείς θα πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη όσων δημοσιεύει, πράγμα αυτονόητο. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται ο ποιητής της "Ιδιωτικής Οδού":"Φέρτε μου το Θεό, θα συνεννοηθώ αμέσως. Με τους ανθρώπους είναι το δύσκολο".

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΤΕ ΣΤΟΝ κ.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ.
ΜΑΛΛΟΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΑΚΟΥΕΤΕ ΣΤΙΣ ''ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ΄΄ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ. Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΗΛΕΓΞΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΑΜΜΩΝΑ(ΔΙΑΒΟΛΟ?)
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

Related Posts with Thumbnails