Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

ΟΤΑΝ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, στο πλαίσιο, προφανώς, της ανάδειξης του «ελληνοχριστιανικού» κόμματος «ΝΙΚΗ», υπέρ του οποίου αγωνίζεται σθεναρώς, εξαπέλυσε μια πανταχούσα υπό τον τίτλο: «ΙΗΣΟΥΣ ή ΔΙΑΣ (και Βούδας); «ΩΣ ΕΔΩ», κ. Βελόπουλε! Εκάς οι βέβηλοι…». 
Στο κείμενό του αυτό ο κληρικός Γκοτσόπουλος διαρρηγνύει τα ιμάτια του για το ότι είναι «ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ» να ενημερώνει «το λαό του Θεού για τους κάθε είδους «λύκους που έρχονται με ένδυμα προβάτου» είτε είναι αιρετικοί είτε πλανεμένοι είτε χριστέμποροι!». 
Έτσι, λοιπόν, αφού έχει …μελετήσει το συγγραφικό έργο του Κυριάκου Βελόπουλου, αποφαίνεται για τον αρχηγό του κόμματος «Ελληνική Λύση», ότι: «Γράφει, δημοσιεύει και αναδημοσιεύει απίθανες ανοησίες, αστήρικτους ισχυρισμούς, αντιεπιστημονικές εικασίες και προπαντός ύβρεις και βλασφημίες κατά του προσώπου του Κυρίου και της Θεοτόκου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας που έχουν καταδικαστεί από την εκκλησιαστική μας παράδοση και ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι πιστεύει και ευλαβείται το Χριστό και αποδέχεται την αλήθεια της Ορθοδοξίας! Ο απόλυτος πνευματικός παραλογισμός!». 
Φυσικά τα όσα μας «αποδεικνύει» ο κληρικός Γκοτσόπουλος για τον Κυριάκο Βελόπουλο είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό είναι απορίας άξιον πώς ο «αντιαιρετικός» κληρικός δεν μας …διαφώτισε περί του Βελόπουλου, ως έχει «υποχρέωση» - κατά τον ίδιο - πολύ νωρίτερα. Γιατί η «Ελληνική Λύση» έχει ήδη μια θητεία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αγωνίζεται για την δεύτερη. 
Νομίζω ότι μας …εμπαίζει ολίγον ο κληρικός Γκοτσόπουλος, αλλά ευτυχώς έχουμε ακόμα μνήμη.
Όταν ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών καταδικάστηκε, τον Οκτώβριο του 2022, σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή, για παραβίαση κυβερνητικής απόφασης, η «Ελληνική Λύση» έσπευσε να καταδικάσει το γεγονός και να σταθεί «στο πλευρό» του Αν. Γκοτσόπουλου, με ειδική ανακοίνωσή της την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια: 
ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΟΒΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 
Σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, επειδή τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην εορτή του Ευαγγελισμού το 2020, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα οποία αποδείχθηκαν καταστροφικά για την οικονομία, την κοινωνία αλλά και την δημόσια υγεία. 
Την ίδια στιγμή, μουφτήδες και ιμάμηδες λειτουργούσαν «κανονικά» σε παράνομα τζαμιά, χωρίς ουδέποτε να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. 
Φαίνεται ότι η αντιδημοκρατική απαγόρευση των συνταγματικά κατοχυρωμένων θρησκευτικών ελευθεριών στην πατρίδα μας, αφορούσε μόνο τους Έλληνες ορθόδοξους. 
Εμείς, ως Ελληνική Λύση στεκόμαστε στο πλευρό του π. Αναστασίου, παρότι ούτε τον γνωρίζουμε, ούτε υπάρχει κάποια προσωπική ή πολιτική σχέση μαζί του. 
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Ν.Δ. διακατέχεται από «Χριστιανοφοβία» και «Ελληνοφοβία».
Τότε ο κληρικός Γκοτσόπουλος δεν αρνήθηκε την υποστήριξη Βελόπουλου, τον οποίο τώρα καταγγέλλει ότι «εμμένει πεισματικά στις απόψεις του παραμένοντας αμετανόητος στους βλάσφημους και ανιστόρητους ισχυρισμούς του». 
Αν είναι τόσο κακός ο Βελόπουλος, θα έπρεπε να έχει αποκηρύξει τη στήριξη του ο κληρικός Γκοτσόπουλος. Αλλά φαίνεται πως δεν έχουν και πολύ διαφορετικές απόψεις στα πολιτικά ζητήματα που θίγει η «Ελληνική Λύση» στην σχετική ανακοίνωσή της. 
Νομίζω πως κάποιος πρέπει να υποστηρίξει διδακτορική διατριβή για την «πολιτική» δράση του κληρικού Γκοτσόπουλου, την οποία – είμαι σίγουρος! – ζηλεύει και ο επίσκοπός του, Πατρών Χρυσόστομος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails