Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ «ΝΙΚΗΣ»;


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Για τον κληρικό της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, η εγκύκλιος του Δεσπότη του (μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου), περί μη αναμίξεως των κληρικών στα προεκλογικά πράγματα, φαίνεται πως δεν τον αφορά. Είναι λογικό, αφού πορεύεται καιρό τώρα τον δρόμο της αυτονόμησης από την τοπική Εκκλησία, με τον μητροπολίτη θεατή και εν τέλει αδύναμο να παρέμβει σε οποιοδήποτε επίπεδο. 
Ο πατρινός κληρικός δημοσιοποίησε προ ημερών κείμενο – μανιφέστο υπέρ του κόμματος «ΝΙΚΗ», που ίδρυσε ο δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός, μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 παραδεχόμενος πως ο γιος του είναι υπεύθυνος της νεολαίας του κόμματος, αλλά φαίνεται πως ο «αγώνας» του έχει πολλούς αποδέκτες. 
Ο θεολόγος και δημοσιογράφος στην Κατερίνη κ. Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός, αμφισβήτησε με κείμενά του στο διαδίκτυο, την ειλικρίνεια των προθέσεων του νεοπαγούς κόμματος. Έσπευσε, λοιπόν, ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος να …αποκαταστήσει την αλήθεια. 
Το κείμενο του πατρινού κληρικού δημοσιοποίησε ο κ. Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός, ο οποίος και απάντησε στα επιχειρήματά του. 
Ας δούμε, όμως, το σχόλιο Γκοτσόπουλου, ο οποίος «ομνύει» υπέρ της καθαρότητας της «ΝΙΚΗΣ» και του ιδρυτού της: 
«κ. Γαλανέ χαίρετε! 
Διάβασα στο ιστολόγιο σας την αναφορά σας στον κ. Νατσιό. 
Πιστεύω ότι αδικείτε την αλήθεια. 
Η ΝΙΚΗ, δυστυχώς, είναι ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός που σέβεται το Χριστό και την Ελλάδα. Ως ανθρώπινο κατασκεύασμα (η ΝΙΚΗ), ασφαλώς και έχει αδυναμίες. Δεν υπάρχει τίποτα τέλειο στα ανθρώπινα. 
Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι όλα τα στελέχη του ούτε πολιτικάντηδες είναι ούτε θέλουν να κάνουν καριέρα πολιτικού. 
Επιστρατεύτηκαν (τα στελέχη τής ΝΙΚΗΣ) -γνωρίζοντας ότι θα προπηλακιστούν από το πολιτικό κατεστημένο και από ορισμένους «ευσεβείς βλαμμένους» (κατά τον Οσ. Παΐσιο)- για να δώσουν σε όλους εμάς που θέλουμε να ζούμε κατά Χριστόν τη δυνατότητα να ψηφίσουμε κάποιους που δεν εκμεταλλεύονται το όνομα του Χριστού. Και δεν αναφέρομαι βέβαια στην περίπτωση Βελόπουλου, που εμπορευόταν τις … “επιστολές” του Χριστού, αλλά σε όλους τους χριστέμπορους πολιτικούς. 
Ο Νατσιός είναι πεντακάθαρος. Τον διαβάζουμε και τον ξέρουμε χρόνια τώρα. 
Ασφαλώς η ΝΙΚΗ δεν πρέπει να είναι κόμμα ανεμβολίαστων. Είναι κόμμα όλων των Ελλήνων: εμβολιασμένων και μη που αγαπούν το Χριστό και την Ελλάδα και θέλουν να αγωνίζονται να ζουν κατά Χριστόν. 
Για την μομφή ότι η ΝΙΚΗ δεν μιλάει εναντίον του Οικουμενισμού, είναι προφανές ότι το σοβαρό αυτό εκκλησιολογικό ζήτημα δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης των πολιτικών κομμάτων.
Επιτέλους δεν μπορούμε να αναμεταδίδουμε συκοφαντικές αναφορές ανωνύμων, επιπέδου κάποιος, κάτι, κάπου, μου είπε για τον Νατσιό. 
Στο υστερόγραφο σας κοινοποιώ κάποια από τα δημοσιεύματα με τις επίσημες θέσεις τις ΝΙΚΗΣ καθώς και στελεχών της ΝΙΚΗΣ που έχουν δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ προς ενημέρωση και για να αντιληφθείτε ότι όσα σας μετέφερε ο ανώνυμος “εκπαιδευτικός” δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και είναι συκοφαντικά». 
Από τα παραπάνω κρατούμε ότι: «Η ΝΙΚΗ είναι ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός που σέβεται το Χριστό και την Ελλάδα», «ο Νατσιός είναι πεντακάθαρος», αλλά και την «περίπτωση Βελόπουλου», καθώς και τον χαρακτηρισμό «χριστέμποροι πολιτικοί». 
Ο κ. Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός, ευλόγως διερωτάται στην σχετική ανάρτησή του: 
«Γιατί επιλέχθηκε να μου στείλει επιστολή ένας ιερωμένος και όχι ο ίδιος ο Δ. Νατσιός; Αν αναρωτιέται κάποιος/κάποια, γιατί ανέλαβε ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος να μου απαντήσει και γιατί δεν μου απάντησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, εκτιμώ ότι αυτό έγινε μετά από συνεννόηση του Δ. Νατσιού με τον π. Αναστάσιο. Κατά την κρίση μου, ήθελε ο Δ. Νατσιός όχι μόνο να αποφύγει μια αντιπαράθεση αλλά να μπει μπροστά ένας ιερωμένος, το όνομα του οποίου είναι αξιοσέβαστο, ο οποίος ιερωμένος στηρίχθηκε από το κόμμα ΝΙΚΗ όταν αντιμετώπισε διωγμό».
Εννοώντας «διωγμό» μάλλον την καταδίκη του από την Ελληνική Δικαιοσύνη (8 μήνες φυλάκιση με αναστολή). 
Πάντως, είναι διάχυτη η αντίληψη ότι ο κληρικός Γκοτσόπουλος είναι σε ανοιχτή γραμμή με την «ΝΙΚΗ», θεωρώντας, προφανώς, «θεάρεστη» την προεκλογική εκστρατεία του. Του ευχόμαστε ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails