Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΝΙΚΗ" ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος έχει πει δημοσίως ότι ο γιός του είναι υπεύθυνος Νεολαίας του κόμματος ΝΙΚΗ στην Αχαΐα. 
Ο ίδιος ο πατρινός κληρικός με δημόσιες παρεμβάσεις του έχει στηρίξει το κόμμα ΝΙΚΗ, θεωρώντας ότι «αποτελεί τη μοναδική σοβαρή πρόταση από όλους τους πατριωτικούς σχηματισμούς». 
Φαίνεται, όμως, πώς δεν αρκείται σε δηλώσεις αλλά συμμετέχει ενεργά και σε δράσεις της Νεολαίας, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ. 
Διαβάζουμε στην κατηγορία «Εκδηλώσεις» ότι: 
«Η Νεολαία ΝΙΚΗΣ έχοντας ως ιδιαίτερα πρότυπα τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ηρωικώς πεσόντων αγωνιστών κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού κατά τα έτη 1955-1959. Στη συνέχεια, στην πλατεία Κυπρίων της Πάτρας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου και πανηγυρικός λόγος που εκφωνήθηκε από μέλος της Νεολαίας μας». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μοναδική εκδήλωση που περιλαμβάνεται στο site της Νεολαίας του κόμματος ΝΙΚΗ. Κι αυτή έγινε στην Πάτρα. Στον Μητροπολιτικό Ναό Πατρών τελέστηκε το μνημόσυνο, προφανώς με την ευλογία του μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου. Θυμίζουμε ότι ο αδελφός του προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Πατρών, Αρχιμ, Αμβρόσιου Γκουρβέλου, είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΙΚΗ. 


Η επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Κυπρίων τελέστηκε από τον κληρικό Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, πατέρα του υπευθύνου Νεολαίας ΝΙΚΗΣ στην Αχαΐα. Το ενδιαφέρον είναι ότι η περιοχή αυτή δεν εμπίπτει στην ενορία που υπηρετεί ο συγκεκριμένος κληρικός. Αυτό σημαίνει ότι πήρε άδεια (;) για να τελέσει το τρισάγιο; 
Επίσης, στην κατηγορία «Νέα» του site της ΝΙΚΗΣ συναντούμε και πάλι την είδηση για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, αλλά και ένα αφιέρωμα στην επέτειο των «100 χρόνων από την ίδρυση των πρώτων Κατηχητικών Σχολείων στην Ελλάδα, από τον αοίδιμο διδάσκαλο των Πατρών π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο». 
Η αναφορά στον π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο και την Αναπλαστική Σχολή, την οποία εκείνος ίδρυσε, συνδέεται, προφανώς, με την οικογένεια του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, η οποία προέρχεται από τα σπλάγχνα αυτής της εκκλησιαστικής οργάνωσης. Άλλωστε ο κληρικός Αν. Γκοτσόπουλος έχει γράψει και κείμενα για τον μακαριστό π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο, ενώ ο πατέρας του (π. Κωνσταντίνος Γκοτσόπουλος) υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών.


Επομένως, η οικογένεια Γκοτσόπουλου – κυρίως - συνδέει άμεσα το κόμμα ΝΙΚΗ με την Πάτρα και δικαιολογεί, σε ένα βαθμό, το υψηλό ποσοστό που πήρε το κόμμα στην Αχαΐα στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Η εμπλοκή της συγκεκριμένης οικογένειας, όπως και της οικογένειας Γκουρβέλου, είναι άμεση με το κόμμα ΝΙΚΗ και καμία εγκύκλιος του μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου φαίνεται πως δεν μπορεί να αναχαιτίσει την ορμή κάποιων κληρικών του για …ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails