Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Dimitrios A. Vasilakis: Hellenism and Christianity: Petros Vrailas-Armenis on the Constituents of Modern Greek Identity


Εδώ και δέκα χρόνια παρουσιάσαμε στην Ιδιωτική Οδό την σπουδαία διατριβή του μαέστρου μας στην χορωδία του Πανεπιστημίου Αντώνη Βασιλάκη, με θέμα: «Οντολογία του ωραίου στο έργο του Πέτρου Βράϊλα – Αρμένη» (Σύλλογος προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων, Αθήναι 2009).
Ο Κερκυραίος φιλόσοφος, δημοσιογράφος και πολιτικός Πέτρος Βράϊλας – Αρμένης (1812-1884) διετέλεσε ηγέτης των Συνταγματικών (μετριοπαθών ενωτικών) των Ιονίων νήσων, βουλευτής, Πρόεδρος της Ιονίου Βουλής, εκδότης των εφημερίδων "Πατρίς" και "Ελλάς", Καθηγητής της φιλοσοφίας στην Ιόνιο Ακαδημία. Μετά την ένωση των Ιονίων νήσων με την Ελλάδα, χρημάτισε Σύμβουλος Επικρατείας, Υπουργός Εξωτερικών, Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, στην Αγία Πετρούπολη και στο Παρίσι. Ένας πολιτικός που ασχολήθηκε με την φιλοσοφία της ομορφιάς!
Για τον Πέτρο Βράϊλα – Αρμένη ο Αντώνης Βασιλάκης έδωσε το 2012 μία διάλεξη στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", για την οποία είχαμε γράψει πάλι στην Ιδιωτική Οδό
Τώρα, χαίρομαι διότι δημοσιεύουμε, στα αγγλικά, μία πρόσφατη μελέτη του γιού του, Δημητρίου Βασιλάκη, με τίτλο "Hellenism and Christianity: Petros Vrailas-Armenis on the Constituents of Modern Greek Identity". 
Ο φέρελπις, ικανός και αληθινά ευγενής νέος Δημήτρης Βασιλάκης σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2004 2008) ως υπότροφος I.K.Y και αποδέκτης του Βραβείου Ανδρεάδη. Μετέβη στην Αγγλία (King’s College London) για μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ/Διδακτορικό) Φιλοσοφίας (2009 2014) με υποτροφίες του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη και Ακαδημίας Αθηνών αντίστοιχα. Έχει διδάξει αρχαία φιλοσοφία στο LMU (Πανεπιστήμιο του Μονάχου), όπου ολοκλήρωσε μεταδιδακτορικό κύκλο στο πλαίσιο DFG-Project (2016 2017). Aπό μικρός ασχολήθηκε με την μουσική (βιολί και πιάνο) και σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στη Μουσική Εταιρεία Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα χορωδιακά σχήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας.
Στα χνάρια του πατέρα του, λοιπόν, αλλά με την δική του προσωπικότητα, ο Δημήτρης αναδεικνύεται εραστής της σοφίας και της ομορφιάς.
Του ευχόμαστε από καρδιάς τα κάλλιστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails