Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο η Εσπερίδα για τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Κάλβου


Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 η αφιερωματική εκδήλωση - Εσπερίδα του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων για την συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Κάλβου (1792-1869) στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου.
Ύστερα από τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Στεφ. Παπαδάτου, ο ιστορικός κ. Δημήτρης Αρβανιτάκης ανέπτυξε το θέμα «Ανδρέας Κάλβος. “Καθηγητής Γλωσσών και Μαθηματικών;”». 
Στη συνέχεια ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Μουσείου και φιλόλογος κ. Διονύσης Σέρρας, μίλησε με θέμα «Ο Ανδρέας Κάλβος και τα έργα του». 
Το συναυλιακό μέρος της βραδιάς ανέλαβε η Χορωδία «Το Όνειρο του Παιδιού», η οποία απέδωσε μελοποιημένη ποίηση για τον Κάλβο. 
Τέλος τον λόγο πήρε η Διευθύντρια του Μουσείου κα Κατερίνα Δεμέτη, η οποία αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να θαυμάσουν το πορτραίτο του Ποιητή, ζωγραφισμένο από τον Χρήστο Ρουσέα το 1959, που δέσποζε στον χώρο της εκδήλωσης, το οποίο βγήκε από την μόνιμη έκθεση του Μουσείου για να εκτεθεί ειδικά την βραδιά της Εσπερίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails