Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Ο ΣΩΤΗΡ» ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Δραματική (sic) η έκκληση του περιοδικού «Ο ΣΩΤΗΡ»: 
«…μὲ σεβασμὸ ὑψώνουμε φωνὴ υἱικὴ πρὸς τοὺς θαυμαστὲς τοῦ Πατριάρχη Ἀθηναγόρα καὶ τοὺς παρακαλοῦμε: Μὴ ρίχνετε ἄλλη φωτιὰ στὸν τάφο τοῦ ἐκτραπέντος Πατριάρχη! Ἀφῆστε τον στὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ.» 
Το περιοδικό «Ο ΣΩΤΗΡ» δεν …άντεξε το συνέδριο για την μορφή του μεγάλου Πατριάρχου Αθηναγόρα, που πραγματοποιήθηκε στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ (19/20-4-2018), και …απασφάλισε: «Μὴ ρίχνετε ἄλλη φωτιὰ στὸν τάφο τοῦ ἐκτραπέντος Πατριάρχη!». 
Και ξεχνάνε οι Σωτηρικοί ότι ΑΥΤΟΙ μισόν αιώνα τώρα δεν αφήνουν τον Πατριάρχη να ησυχάσει: «μασώνος», «αιρετικός», «πλανεμένος», «θεοσοφιστής» και άλλα τέτοια ων ουκ έστιν αριθμός.
Φυσικά αυτή είναι γενικώς η λογική των οργανωσιακών: Οι ίδιοι θεωρούν εαυτούς σεσωσμένους και οι άλλοι έχουν «εκτραπεί», είναι «πλανεμένοι» και ούτω καθεξής. 
Τους επιστρέφουμε την έκκληση: Αν έχετε ελάχιστο χριστιανικό φρόνημα «μη ρίχνετε άλλη φωτιά στον τάφο του Πατριάρχη». 
Εκείνος όσο ζούσε δεν ασχολήθηκε μαζί σας. Ήταν μακρόθυμος. Ακόμα και στους διώκτες και υβριστές του. Εσείς, συνεχίζοντας την οργανωσιακή παράδοση της μισανθρωπίας δεν είστε ικανοί να αντιληφθείτε την φιλανθρωπία του. Η αγκαλιά του Πατριάρχη είναι οικουμενική. Αλλά εσείς τρέμετε τις αγκαλιές, ίνα μη μιανθείτε… 
Έλεγε ο Πατριάρχης για την Πόλη: «…θα φέρης γύρα την Πόλη, µε τα πόδια και µε τη σκέψι, θα την σφίγγης στην αγκαλιά σου και θα την φιλής σαν τα νερά που καταφιλούν τις ακρογιαλιές της, ώσπου ν' αρχίσης ν' ακούς φωνές µυστικές.» 
Για να αρχίσεις «ν’ ακούς φωνές μυστικές» πρέπει πρώτα να έχεις σφίξει στην αγκαλιά σου την Πόλη, ήτοι την οικουμένη ολάκερη. 
Οι Σωτηρικοί, ανάπηροι να σφίξουν στην αγκαλιά τους τον οιονδήποτε, οι μόνες φωνές που ακούνε είναι: «μασώνος», «πλανεμένος»…… 
«Ἀλλὰ φεῖσαι Κύριε, τοιαύτης ἀπανθρωπίας τὰς ψυχὰς ἡμῶν, ὁ μόνος ἐν μακροθυμίᾳ ἀνείκαστος».

4 σχόλια:

Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας είπε...

"Ζωή-Σωτήρ-Οδοστρωτήρ".

Unknown είπε...

Τέλειο άρθρο. Μπράβο Παναγιώτη!

Ας γύρουν το δάχτυλο στον εαυτό τους..

Ανώνυμος είπε...

Όταν τις αποκαλώ όλες τις "χριστιανικές"οργανώσεις ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΕΣ, δε φταίω!!!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails