Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΕΛΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΕΜΠΩ ...ΘΥΜΑΤΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες, η ελαχιστότης μου, με μία κίνηση (μια μήνυση), προκάλεσε σωρεία αναρτήσεων, συνεντεύξεων, σχολίων, αναλύσεων, με αφορμή την σελίδα στο fb που τρολάρει τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. 
Ο ανώνυμος διαχειριστής της σελίδας, ένας εξυπνάκιας του …γλυκού νερού, είναι προφανές ότι κάπως …την άκουσε, γιατί έβαλε στην σελίδα του την ένδειξη: «Σε περίπτωση που κάποιος δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα οι στίχοι που ανεβαίνουν εδώ είναι ΔΕΝ είναι του Οδυσσέα Ελύτη». Το βασικότερο, όμως, είναι ότι εξουδετερώθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό, διότι αραίωσε δραματικά τις χυδαίες αναρτήσεις του, και άρα ανεκόπη η …θριαμβική πορεία του. 
Η μήνυσή μου κείται ακόμη στην Εισαγγελία – δεν έχει «καταπέσει», όπως με πληροφορούν οι νομικοί μου – άρα υπάρχει η ελπίδα να αποκαλυφθεί ο εν λόγω και να διαγραφεί η σελίδα του από το fb. Ο διαχειριστής της σελίδας είναι άγνωστος σε μένα και στο ευρύτερο κοινό, αλλά πασίγνωστος σε δημοσιογράφους που του έχουν πάρει συνεντεύξεις (του …αόρατου «ποιητή» - παγκόσμια (;) πρωτοτυπία!) πριν τη μήνυση και του παίρνουν και τώρα. Άρα έχουμε ένα νήμα για να βρούμε τον εν λόγω «κύριο», αφού ως θρασύδειλος δεν τολμάει να αποκαλυφθεί. Για παράδειγμα, του πήραν συνέντευξη η δημοσιογράφος Ζωή Παρασίδη για το popaganda και ο Κώστας Μανιάτης για το provocateur. 
Πολλοί έγραψαν ότι είναι αστείο αυτό που υποστηρίζω, ότι τάχα μπορεί κάποιος να παραπλανηθεί από τους στίχους του «ποιητή του Αιγαίου» στο fb και να νομίσει ότι πρόκειται όντως για ποιήματα του Ελύτη. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει πανηγυρικά. 
Στο lifo.gr διαβάζουμε το παρεμφερές: «Η post truth περίπτωση ενός ψεύτικου Ρεμπώ που «εξαπάτησε» 30 ελληνικά sites (με screenshots)! Ο Στέλιος Λαλούσης είδε τα ποιήματά του να συνοδεύουν αφιερώματα στον Ρεμπώ ακόμα και σε λογοτεχνικά sites. Και ήταν ο μόνος που πήρε είδηση ότι είναι δικά του.» 
Και ο επώνυμος – εδώ- απατεώνας, εξηγεί σε μακροσκελή συνέντευξή του το εγχείρημά του.
Βλέπετε και ο Ρεμπώ είναι πεθαμένος και δεν μπορεί – όπως και ο Ελύτης – να υπερασπιστεί την υπόστασή του, στην οποία ασελγεί ανενόχλητος (για πλάκα ή από βίτσιο) ο κάθε τυχάρπαστος. 
Θα συνεχίσω μέχρι τελικής πτώσεως να καταγγέλλω αυτή την αισχρή πρακτική, η οποία αποδεικνύει περίτρανα την διεφθαρμένη μας φύση. Μακάρι να μπορούσα να κάνω μήνυση και στον «Ρεμπώ».
Επί του παρόντος θα επικεντρωθώ στην αποκάλυψη του «Ελύτη» του fb. Γιατί ο «Ρεμπώ» είναι επώνυμος και θα πρέπει να του αποδοθεί η δέουσα τιμωρία από όποιον έχει μέσα του λίγη ακόμη συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails