Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Σε παλαιότερο κείμενό μας, με τίτλο: «Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας;» είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα: 
«Δύο κληρικοί της Μητροπόλεως Πατρών (Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, Κύριλλος Κωστόπουλος), με την πλήρη ανοχή – μήπως και κάλυψη;- του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου, σπείρουν ζιζάνια στο σώμα της Εκκλησίας για την μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. Φαίνεται ότι ο Μητροπολίτης δεν τολμάει να μαζέψει τους κληρικούς του, οι οποίοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ομιλούν κατ’ αυτόν τον τρόπον για θέματα που δεν γνωρίζουν κι έτσι να συντελούν σε μια παραφιλολογία και συνωμοσιολογία που δεν ταιριάζει στην Ορθόδοξη Εκκλησία.». 
Σε άλλο κείμενό μας είχαμε συμπεράνει ότι «οι θέσεις Γκοτσόπουλου είναι και θέσεις του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου.» 
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος φρόντισε να μας επιβεβαιώσει πανηγυρικά! Δεν έχει πει ούτε μία λέξη υπέρ του μείζονος γεγονότος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, ακριβώς γιατί είναι πολέμιος, αφού το «κομματικό ακροατήριό του», δηλ. η μερίδα «θρησκευομένων» στους οποίους απευθύνεται, είναι εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Απλώς δεν εκφράζεται ρητά και κατηγορηματικά για λόγους φτηνού τακτικισμού. 
Έδωσε άδεια σε έναν καθαιρετέο κληρικό της Μητροπόλεως Ιερισσού, τον Πέτρο Χιρς, να κάνει ομιλία στην Πάτρα, απροκάλυπτα εναντίον της Συνόδου. Τώρα δίνει άδεια στον κληρικό του Αναστάσιο Γκοτσόπουλο να πραγματοποιήσει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ομιλία στην Διακίδειο Σχολή Λαού στην Πάτρα, εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. 
Και όχι μόνο. Προλόγισε και ένα βιβλίο του κληρικού Αν. Γκοτσόπουλου, που κινείται πάντα στην σκληρή γραμμή, με πολύ θερμά λόγια! 
Υπάρχουν φυσικά και άλλοι πολλοί αντι – Συνοδικοί και αντιπατριαρχικοί θύλακες στην Μητρόπολη Πατρών, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα. 
Ως εκ τούτου, λυπούμαστε διότι τα όσα είπε πρόσφατα στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ότι δηλ. είναι φίλος του Φαναρίου, αποδεικνύονται σχήματα «κατ’ ευφημισμόν», τουλάχιστον… 
Όμως, με βάση τα παραπάνω (και άλλα πολλά), ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος δεν είναι απλώς κεκηρυγμένος εχθρός του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είναι και εχθρός της ενότητος της Εκκλησίας!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ή συνοδικη συνείδηση έχει χαθεί προ πολλού όχι μόνο σε επίπεδο κορυφής αλλά κυρίως σε επίπεδο επισκοπής και ενορίας.καθε δεσπότης και κάθε παπάς αποφαίνεται ως αλάθητος παπας,.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη έχεις δίκιο. Μην σιωπάς να γράφεις. Κρατάς αντίσταση. Στην ομιλία του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου παρούσα «η μερίδα «θρησκευομένων»» που ποτέ δεν πάει σε ομιλίες της Διακειδίου. Παρόντες με χειροκροτήματα και εναγκαλισμούς στο τέλος της ομιλίας τα μέλη του «Σωτήρα» Αρχιμανδρίτες π. Σωτήριος Τσάφος, π. Δανιήλ Παπαδημητράκης και ο λαϊκός Ανδρέας Παπαδόπουλος. Μετά από αυτές τις ηχηρές παρουσίες αγανακτώ και σου λέω έχεις δίκιο οι «αντιπατριαρχικοί θύλακες στην Μητρόπολη Πατρών, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα» υπάρχουν. Και δεν είναι μόνο αυτοί παρόντες από Αναπλαστική Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρακεντές και ο πρεσβύτερος Αθανάσιος Τσάπρας (ανιψιός Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Πετρόπουλου) και λίγοι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Σωτήριος Τσάφος μας χαιρέτισε τους πατρινούς ότι θα πάει στην Αφρική Ιεραπόστολος. Έκανε αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση στην Εστία. Εγγράψαν στον Εκκλησιολόγο πολλά για τον νέο ιεραπόστολο. Τώρα ήλθε στην Πάτρα ξεχνώντας τα ιεραποστολικά του σχέδια και άρχισε τον αγώνα εναντίον και αυτός της Αγίας Συνόδου της Κρήτης;
Η Μητρόπολη Πατρών είναι χωρίς καπετάνιο. Αν υπήρχε θα έβαζε τον πάσα ένα στην θέση του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι απλώς αντιπατριαρχικοί.Είναι μακραν του εκκλησιαστικού φρονήματος. Δεν έχουν επίγνωση της οικουμενικής διάστασης της Εκκλησίας. Γι΄ αυτούς η Εκκλησία είναι μέρος του ελληνισμού-που κι αυτόν τον κατανοούν στα πλαίσια που τον έβαλαν οι μεγάλες δυνάμεις, δηλ. του ελλαδικού κρατιδίου. Μικρόνοες και μύωπες ως προς την ανοικτότητα της Εκκλησίας αυτοαπασχολούνται,τουτέστιν αυνανίζονται, με την ιδεοληπτική τους εκδοχή της εκκλησίας...ενω ο κόσμος χάνεται σε έναν μηδενισμό..........
ο σάλος

Related Posts with Thumbnails